Hamile kalamiyorum... IMDAT !!!

iradecim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2013
114
40
28
35
Merhaba arkadaslar, araniza yeni katiliyorum. Pozitif dusunce ve enerjiye cok ihtiyacim var. Hamile kalamiyorum gecen Subat ayinda hamile kalmistim ama 6.haftada dusuk oldu. tekrar calismalara girdik uzun zamandir ama bi turlu tutturamiyoruz. Ovulasyon gunumu biliyor ve siddetle hissediyorum. 2 gun once ve 2 gun sonra uzerinde calismaya devam ediyoruz, daha sonra tam 6 gun sonra (ovulasyondan ) ekilme anini da hissediyorum bu kadar da hassas hisli oldugumu soyleyeyim size. ekilme anindan itibaren geriye kalan 7 gun daha bu sureyi tam olarak istirahatle geciriyorum evde hicbir is yapmiyorum yemek yapmak ve bulasik yikamaktan baska. Ama gene de tutturamiyoruz ( psikolojim bozulmaya basladi bu kacinci ay hep husran. adetim 30 gun suruyor gecen ay 7 kasimda ilk adet gunumdu bugun 7 aralik tekrar adet oldum ama sanki bu sefer cok farkli bir adet biraz geldi durdu devam etmedi, asiri basim agriyor ve aksam yemegi yerken midem bulandi az daha cikaracaktim. psikolojik mi acaba yoksa ustune adet goruyorum da haberim mi yok ( cok vahim bir durum. Ne olur biriniz biseyler yazin bana :2:

mrb canım bende 1 aydır burdakileri okuyup duruyorum galiba en önemlisi stressiz olmak ve en önemlisi HERŞEYİ OLURUNA BIRAK inş herşey gönlünce olsun bende bu ayın 5 inde hastalandım bütün belirtileri yaşadığım ilk defa kasık agrısı çektim ama olmadı bu ay gene denicez inş olur yalnız ne zamanlar bi iş yapmamak gerekiyor anlamadım çocuk olucak stresinden bütün evi temizliyodum da :)

Hem buyuklerim hep soyler hem de doktorumun tavsiyesi bu , yorulmadan dinlene dinlene islerini yap , ani oturup kalkmalar yapma , herseyi yavas yavas sakin sakin yapacaz cunku donlenen yumurta tam tutunmaya calisirken ani hareketlerimizle , agir kaldirmayla, fazla yuruyuslerle ve saire bu gibi seylerle onun tutunmasina biz engel olabilirmisiz. Bu yuzden ozellikle yumurta dollendikten 5 gun sonra baslamak uzere dikkat etmeliyiz. Dollenen yumurtanin tuplerden rahime dogru ilerlemesi 5-7 gun suruyor. Bendeki hesap 7 gun, gecen ay tam ekilme aninini hissettim ondan sonra butun agir isleri biraktim sadece yemek yaptim ve bulasik yikadim. Ama bu stresin onune de gecebilsem tutacak gibi de elde degil , aklim fikrim hep orda. inshaAllah bu ay tutar , Allah sana da kolaylik versin herseyden once sabir diliyorum , bu is gercekten kolay degilmis

Bu arada arkadasim az once bir sitede onemli bir bilgiye rastladim ve paylasayim dedim, cunku ben bu yaziyi okuyunca bir nevi rahatladim.

Kadından yumurta alınıyor erkekten spermler; bunlar dışarda veya mikroenjeksiyonla döllendiriliyor ama rahim tutmuyor bunun nedenleri nelerdir?

dollenmis embriyolarin icinde bekletilen sivi ozel bir solusyon annenin kanindan elde ediliyor yanlis hatirlamiyorsak ve rahim ici sivisi ortami elde ediliyor.embiryolar gelisince anne rahmine veriliyor ama orada is degisiyor ve embriyo rahme tutmuyor.bunun nedenleri sizce nedir.
Embriyoların rahimde tutunamaması yaygın bilindiği gibi rahimden kaynaklanan nedenlerden değil, embriyonun kendisine ait nedenlerden ortaya çıkıyor. Rahim içi ortamın tutunamamadaki rolü sanıldığından çok daha az. Embriyoların genetik, endokrinolojik ve immünolojik faktörlerle tutunamaması olası. Rahim içinin embriyoların tutunamamasına neden olma ihtimali embriyonun kendine ait nedenlerle kayıslandığında ihmal edilecek kadar az. Ancak çiftlere bilgi verilirken nedense hep rahim içi ortam çok önemli bir faktörmüş gibi belirtiliyor. Sorumluluğu kadına yükleyerek gebelik olmama nedenini rahim içi faktörlerle izah etmek mümkün, ancak gerçek tam olarak böyle değil. Embriyonun kendisinden kaynaklanan faktörler çok daha ön planda. Genç kadınlarda bile embriyoların yaklaşık üçte birinde kromozom bozukluğu olduğu bir gerçek, buna laboratuvar şartlarının henüz ideal olmaması, kültür ortamlarının embriyo gelişimi için ideal duruma getirilmemiş olması gibi faktörler eklenebilir.

alinti surdan : http://www..................../tr/c....Dr.Semra%20KAHRAMAN%20ile%20g%F6r%FC%FEt%FCk.

.................../tr/content.asp?PID=%7BB9FD85A2-88AE-464A-A2ED-3F862330B0D7%7D&PT=MEMOR%DDAL%20HASTANES%DD%20Doc.Dr.Semra%20KAHRAMAN%20ile%20g%F6r%FC%FEt%FCk.

ay bu ne yahu site ismini goruntulemek istemiyor. yaziyla yazayim o zaman www cocukistiyorum com ve devami /tr/content.asp?PID=%7BB9FD85A2-88AE-464A-A2ED-3F862330B0D7%7D&PT=MEMOR%DDAL%20HASTANES%DD%20Doc.Dr.Semra%20KAHRAMAN%20ile%20g%F6r%FC%FEt%FCk.

yazdıklarınızı okudum yanlız merak ettıgım bırsey var ...ekilme anını bıle hıssedıyormussunuz ya .bununla ılgılı bılgı verırmısın ne sende ne oluyorda bızde olmuyor kı hıssedemıyoruz.

Ekilme anini soyle anlatayim, karnin alt orta kisminda sanki dikis atilir gibi 1-2 igneleyici hareket hissediyorum. Bu bir kere oluyor ve gunune baktigim zaman ovulasyon gunumden 7 gun sonrasinda oluyor bu. Vucudu dinlemek diye birsey var bilirsiniz, siz de vucudunuzu dinlerseniz eger inaniyorum ki hissedeceksiniz. Cogu kadin ovulasyon gununu bile bilmez, bazilari da her ay kasigimda sanci oluyor diye hemen doktora kosarlar, hal bu ki cogu zaman bu ovulasyon sancisidir.

arti bisey daha eklemek istiyorum, eger ki ovulasyon gununuzu biliyorsaniz ve eger ki yumurta dollenmisse ne olursa olsun hissedin veya hissetmeyin dollenmis yumurtanin tuplerden gecisi 5 ile 7 gun arasi surer sonrasi iste ekilme zamani.

arti bisey daha eklemek istiyorum, eger ki ovulasyon gununuzu biliyorsaniz ve eger ki yumurta dollenmisse ne olursa olsun hissedin veya hissetmeyin dollenmis yumurtanin tuplerden gecisi 5 ile 7 gun arasi surer sonrasi iste ekilme zamani.

hmm anladım canım...5-7 gun arası gecısı tuplerden onu bılıyorumda ama hıc ekılme anına dıkkat etmedım .bakalım bır sonrakı denemede dıkkat edıcem.cok sağol.

sen bari 1 kez kalmisin bacim ben onu bile göremedim ( ama yeni bisey ögrendim bu ay agir kaldirmak yorulmak yok bide bunu deniyelim bakalim,gerci millet hamile oldugunu anlamiyor neler neler yapiyor genede dusmuyor verende alanda rabbrim hayirlisi olsun ..

aynen sana katılıyorum benım arkadasım bır dernekte calısıyor o koca koca kololerı ıteleye ıteleye bır halş olurdu evide 5 katta 5 kg patate sogan cuvallarını kosa kosa cıkarıdı yukarı.ayy derdım hep ya varsa bısey dıye o da aman bırseycık olmaz derdı. ıste olacagı varsa olur. benım yumurta catlama gunum gectıgınde sadece bulasık yemek yapardım.camasır sepetını aksama esıme tasıtırdım ben sadece camasır telıne asardım hanı dıcem o kadar dıkkat edıyorum ....ne oldu ? tık yok.benım kuzenım evını tasıdı temızledı tek bası na yerlestırdı ustelık 7-8 haftalık hamıleydı bılıyordu yanı tepelere tepelere tırmandı ahanda bır hafta once dogum yaptı gayettde saglıklı....

aslinda cok fazla kurcalamiyacan ben suan kürlerim bitsin doktorada gitmiyecem biraz evde kafami dinlip dua edecem bol bol zamana birakacap8 Allah ol derse olur meryem anamiz mucize degilmi?? zekeriyya peygamber 90 yasinda allahim hayirlsini sagliklisini versi hepimize

aynen canım bende yarın meryem suresıne baslıyorum bırde cumartesı Fetih suresıne baslıycam hacet namazları da cok hayırlı oluyormus ıstersen sana lınkını yollım bır gözat ....
Hanımlar.com
ALLAHIM butun dualarımızı kabul etsın

bende basliyorum suan ayagimda nasir vardi ameliyat oldum iyilesimde, yarin kadin doktora gideyim birde onunla son kez konusayim artik tek caremiz dua allahtan

bende basliyorum suan ayagimda nasir vardi ameliyat oldum iyilesimde, yarin kadin doktora gideyim birde onunla son kez konusayim artik tek caremiz dua allahtan

gecmıs olsun arkadasım.... sımdıden ALLAH kabul etsın... buarada sende ne gıbı sorun var ??

1.5senedir evliyim bugüne kadar korunmadigimiz halde hamile kalamadim açıkçası doktora gitmeye korkuyorum her adet günüm de bir hayal kırıklığı yaşıyoruz soğan kürunu duydum uygulamayı düşünüyorum soğan küru ile hamile kalanlar çok varmış yardimm edin lütfen

Arkadaslar size bir haberim var. Bu ayki yaptigim yeni uygulamadan bahsetmek istiyorum. 7 Aralikta adet oldum ve adetimin 2.gununden itibaren hergun 2 defa 1 tatli kasigi tarcini 1 yemek kasigi bal ile karistirip yuttum. Hergun ama hic aksatmadan ve 14 Aralik aksam doktorumla randevum vardi inanamayacaksiniz ama yumurtam 17mm idi ve hic ilac kullanmadan sadece tarcin ve bal gunde 2 defa. Doktorum o gun 2 gun sonrasi icin pregnyl 5000 igne yap dedi ve 24 saat sonra iliskiye girmemi soyledi. Saatlerimi saydim igneden 30 saat sonra ovulasyon oldu yumurtamin catladigini hissettim sanciliydi 20 dakika kadar surdu . o gece esimle iliskimiz oldu fakat ondan 2 gun once de iliskimiz olmustu. neyse ama ovulasyon gecemin ertesi sabahi goguslerim top gibi dokunamiyorum agrisindan. Bu ay rabbim buyuk insaAllah bekliyorum. ne olur benim icin dua edin ben bebek isteyen herkes icin dua ediyorum, sizler de ne olur benim icin dua edin. ama su tarcini mutlaka deneyin derim size

hemen yapiyorum insallah olumlu sonuc alirsin bu ay tatlim fazla kafana takma yuruyus yap el isi yap seni ne oyaliyorsan bence % 80 bu isler kafada bitiyor.dualarim seninle tatlimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…