Doğuma Hazırlık hamile kalmadan önce neler yapılır?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

erdiltr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2010
233
66
73
arkadaşlar benim tsh hormonumda bir dengesizlik vardı yükselip düşüyordu.doktorum bir tedavi uyguladı ve şu an değerler normal görünüyor.ilaçları kullanırken hamile kalmamın düşüğe nden olabileceğini söylemişti fakat şu an değerler normal göründüğü için hamile kalabilirmişim:) size sorum şu hamile kalmadan önce neler yapmam gerekiyor.doktorum folik asit verdi bir haftadır kullanıyorum başka neler yaptınız siz ? :):):):16::16::16:

Hadi hayırlısı canım. İnşaAllah Rabbim aratmadan verir bebeğini.

Folik asit alıyorsan çok güzel. Kilo problemin varmı, eğer varsa muhakkak onu halletmen lazım ki rahat bir gebelik geçiresin.

Canım ben şeyi sormak istiyorum, adetliykenmi bu hormon testleri yapıldı, birde doktor alttan muayene ettimi seni? Ben yarın ilk defa doktora gideceğimde:26:

Canım ben şeyi sormak istiyorum, adetliykenmi bu hormon testleri yapıldı, birde doktor alttan muayene ettimi seni? Ben yarın ilk defa doktora gideceğimde:26:

canım adetinin üçüncü günü hormon testini yaptırman daha faydalı olucaktır çünkü hormon sonuçları net çıkar ilk üç gün ama özellikle üçüncü gün:) kandan yapılıyor canım .alttan muayeneye falan gerek yok hormon testi için.sen hamile mi kalmak istiyorsun yoksa hamile misin?

Hadi hayırlısı canım. İnşaAllah Rabbim aratmadan verir bebeğini.

Folik asit alıyorsan çok güzel. Kilo problemin varmı, eğer varsa muhakkak onu halletmen lazım ki rahat bir gebelik geçiresin.

amin canım ya ne güzel dua ettin:) kilo problemim yok aslında doktorum kullanmasan da olur dedi ama ben hamileliğin ilk üç ayını rahat geçirmek için almak istedim dokktorum olur dei:)

canım adetinin üçüncü günü hormon testini yaptırman daha faydalı olucaktır çünkü hormon sonuçları net çıkar ilk üç gün ama özellikle üçüncü gün:) kandan yapılıyor canım .alttan muayeneye falan gerek yok hormon testi için.sen hamile mi kalmak istiyorsun yoksa hamile misin?

Hamile kalmak istiyorum canım, hormon için kan verdim. Alttan muayenede oldum. Kan sonuçlarını henüz almadım. Banada folik asit verdi.Çok ilgisiz bir doktordu, bakalım sonuçlar nasıl çıkacak:26:

canım folık asıte baslaman ıyı olmus ben 6 ay once baslamısdım daha sonra hamıle kaldıkdan sonrada kullandım :D
ben dişlerimi yaptırmısdım curuklerı falan dolgu yaptırmısdım cayı kahveyı azaltmısdım
(benden sana tavsıye tam bugday ekmegınıde tercıh et,kilo almazsın ayrıca )

canım folık asıte baslaman ıyı olmus ben 6 ay once baslamısdım daha sonra hamıle kaldıkdan sonrada kullandım :D
ben dişlerimi yaptırmısdım curuklerı falan dolgu yaptırmısdım cayı kahveyı azaltmısdım
(benden sana tavsıye tam bugday ekmegınıde tercıh et,kilo almazsın ayrıca )

dişlere baktırmanı ben de öneririm
eğer bir problem varsa hamilelikteki hormonların etkisiyle problem daha da artabiliyormuş
ben de gittim ve temizlettim dişleri

bende folicplus aldım hamilelikte ve öncesinde önemliymiş.başlarda çay kahve tüketimine dikkat etmek gerekiyor.sigara kullanıosan bırakman lasım zaten. ben kilomu arttırmamak için ekmeği azalttım mesela buğday yada kepek ekmeği daha iyi. birde hergün yürüyüş yapıyorum. hamilelik dönemindede devam etmeyi düşünüyorum. dişler gerçekten önemli sorun varsa bi dr a göster. yengemin hamileyken dişi düşmüştü:)

Back
X