Hamile kalmadan önce yapılması gerekenler/sağlık tetkikleri

kediannesi16

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2025
23
50
3
27
Kızlar merhaba,
5 yıldır evliyim fakat yeni yeni çocuk düşünme sürecindeyiz. Bu süreçte hiç düşünmediğimiz için evlenirken SMA testi yaptırmak dışında kadın doğumla alakalı herhangi bir muayene olmadım. Eşim de keza herhangi bir teste tabii tutulmadı. Hamilelikten önce hangi tetkiklerin yapılması önemlidir? Erkeklerde sperm kalitesi vb. gibi şeylere hangi bölüm bakar? Gerçekten hiç bilmediğim için soruyorum, yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Kızlar merhaba,
5 yıldır evliyim fakat yeni yeni çocuk düşünme sürecindeyiz. Bu süreçte hiç düşünmediğimiz için evlenirken SMA testi yaptırmak dışında kadın doğumla alakalı herhangi bir muayene olmadım. Eşim de keza herhangi bir teste tabii tutulmadı. Hamilelikten önce hangi tetkiklerin yapılması önemlidir? Erkeklerde sperm kalitesi vb. gibi şeylere hangi bölüm bakar? Gerçekten hiç bilmediğim için soruyorum, yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Yeni deneyecekseniz ilk etapta sen kadın doğuma git. Adetin 2/3. Günü gidersen hormon testleri yapılıyor. Erkekte sperme üroloji veya androloji bakar.

İlk kadın hastalıkları bölümünden randevu alın, vajinal ultrason ile yumurtalıklarınıza bakar, hormon testi ister hormon testini de adet döneminde vermeniz lazım bir tüp kan sadece takviye olarak folikasit veriyorlar. Sonuca göre ilerlersiniz. Eşiniz için üroloji randevu alınıyor.

Back
X