Hamile Kalmadan Once Yapilmasi Gerekenler

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
Merhaba Arkadaslar,
Ben cicegi burnunda yeni evliyimm :)
3 ay sonra falan gebe kalmayi istiyorum, Suan dogum kontrol hapi kullaniyorum, birakinca hemen gebe kalirmiyim endiselerim var aslinda...
Doktora gittim folik asit sordum tabi basla hemen dedi baska vitamin vermedi.

Burada tecrubeli bayanlarin olmasi sebebiyle bu konuyu actim, beslenme, ilac kullanimi, spor vb tavsiyeleriniz varsa verirseniz cok sevinirim, tesekkurler :)

Merhaba Arkadaslar,
3 ay sonra falan gebe kalmayi istiyorum, Suan dogum kontrol hapi kullaniyorum, birakinca hemen gebe kalirmiyim endiselerim var aslinda...

Burada tecrubeli bayanlarin olmasi sebebiyle bu konuyu actim, beslenme, ilac kullanimi, spor vb tavsiyeleriniz varsa verirseniz cok sevinirim, tesekkurler :)

Merhaba Lilipit:) Bende 3,5 sene dk hap kullandım bıraktım şimdi, ama doktor hapı bırakınca en az 3 ay eşin korunsun dedi bana, hemen hamile kalınır heralde, bi kadın doğumcuyla görüştnmü? bende folik asit için doktora gidicem bugünlerde kısmetse :26:

ben hap kullanmadım ama eğer hamilelik istiyorsan doktor kontrolünden geçtikten sonra sorun yoksa korunmayı bırakabilirsin

Merhaba Arkadaslar,

cnm madem bebek dusunuyrdun keske hıc ıcmeseydın zorlastırıyor dıyorlar bı kac ay genelde ama doktora bır gorun bence derım canınıda sıkmak ıstemıorum kullanmadm cunku hıc ama yumurtalık tembellesr dıyorlar genelde

doktora gittim tabi ki, doktor bir şey demiyor ki, hapı bıraktığın an koruyuculuk biter ama olur olmaz bir şey diyemem dedi, eşime bırakmıyorum çünkü o hemen istiyor ben istemiyorum. :)

gebe kalmadan önce en az 3 ay folik asit kullanılması faydalıymış diye duydum onu sordum doktora evet başla dedi, yazdı verdi bana folik asit, bi sürü de tahlil yaptı hrşey normal. ama hani bu konularda tecrübeli olanlardan geç kalmadan neler yapılması gerekli nelere dikkat edilmeli öğrenmek istiyorum açıkçası :)

Öncelikle hemen yürüyüşe başlamayıp gebelik boyunca da yürümeye devam etmelisin. Korunmayı bıraktığın zaman hemen olmayabilir. Ovülasyon testiyle gebelik şansını arttırabilirsin.Beyazlardan uzak durmalısın, özellikle şekerden. Hamilelik boyunca da dikkat etmelisin uzak durmaya. Ben 8 ay sonra hamile kaldım. Günde en az 2 litre su içmelisin. Kalsiyum+Magnezyum+Çinko diye bir hap var Solgarın. Onu hem sen kullan hem de eşin kullansın. Çinko spermler için faydalı. Bu hapa hamileliğin boyunca da devam et. Omega-3'te çok önemli ama saf olmalı. Yine Solgardan alabilirsin bunu. Aklıma gelenler bunlar. Umarım istediğin anda hamile kalabilirsin.

teşekkür ederim. spor yapmak zor oluyor üşeniyorum. :) şimdilik folik asit kullanmaya başladım. başka birşey yapmıyorum :(

hep okurdum sizlerin sayesınde bilgi edindım ve yazmaya karar verdim artık 2 aylık ewliyim ve bebiş istiyorum 2 ay hüsrana uğradım bende hemen olur zannederdim hep hamile kalmayımı beceremiyorum acaba yaa :37:

bende hemen olur zannediyordum. ama öyle değilmiş gerçekten yaa... bu ay denemeye başlayacağım inşallah çok beklemem :(

Back
X