Hamile kalmadan önceki maddi manevi hazırlıklar neler olmalıdır?Ven Ben Çok Kararsızm

Öncesinde korunduysanız bir süre olmayabiliyormuş, içinizi ferah tutun bence. 5 ay korkulacak bir süreç değil. Siz ne hazırlıklar yaptınız bu aşamada.

hapla 1 ay kullandım... 3 ayda eşim korundu hayrlısı...
bende senin gibi çok düşünürdüm...
10 ayda kenara ne kadar atabildiysek attık borç dışında gezme içmeden az da olsa feragat ederek.
şuan çok rahat doğumu ve atlatacak kadar birikimimiz var ama bebek yok
yani demem o ki biz planlar yapıyoruz bişeyler ayarlıyoruz ama bazı şeyer bizim dışımızda gelişiyo ne kadar ayarlasakta ayarlayalım kendimizi...
o yüzden uzatmamak gerekiyor... eninde sonunda doğacak bir çocuğunuz ha şimdi ha birirkim yapınca biriktirirsiniz ayarlarsınız bi hastalık bi kaza bişey olur hepsi uçar gider... onuda düşünmek lazım

yaşın küçük ve evliliğin yenı bence cnm. ben 28 ıme gırerken evlendm 5 ay bekledım sonra bebışım gobuşume kondu. ama bazen dıyorum erken mydı ne. hamılelığın bıle msrafı fazla. bıçok şeydende mahrum kalıyosun. ıyı düşün. henuz cok gencsın yerınde olsam 25 ımı beklerdım

Biz eşimle öyle hesap kitap yapmadan çocuk yapalım dedik yaptık oldu Valla tatlım uygun zaman kollayım dersen borçda bitmiyor dertde. Hastane işlerini devlette halledebilirsen bebeğin uzun süre bezi dışında pek bi masrafı olmaz. Kıyafet almayı çok abartma ihtiyacın kadar al.Hatta ilk ay giyebileceklerini al. Nasılsa gelen gidende kıyafet getirecek ona göre eksikleri daha sonra tamamlarsın. Ben tonla kıyafet aldım havalar sıcak olduğu için kısa kollu atlet dışında bişey giydiremedim hepsi kaldı. O yüzden zamanı geldiğinde almak en güzeli. Şimdiden hayırlı olsun:)

Planı programı boşver diyenlere aldırma,tabiki Allah bilir her şeyin en iyisini ama sen kendi hazırlıklarını tamamla.

tabi hazırlıktan kastım çocuğun her şeyini alıp hamile kalmak değil,borç harç vs...

ben evlendiğimde 2-3 sene çocuk yok diyordum,10. ayda hamile kaldım isteyerek,şimdi bakıyorum çok erkenmiş aslında.

25. yaşımdaydım o zaman bu arada.

ben öncelikle izin dönemlerini hesapladım(öğretmenim,tatilleri vs hesaplayarak hamile kaldım)

borcumuz vardı,onun bitmesini bekledik, ve 2 maaş kadar birikim yapabildik(keşke daha fazla olsaydı)

sonra bir kadın doğum uzmanına gittim,folik asit vs...takviyeleri aldım.

burda da eleştirilmiştim hatta benzer bir konum vardı,ne hazırlığı bakalım Allah ne diyor falan diyen çok oldu.

.ben hep hayırlısını istedim,Allaha çok şükür korunmayı bıraktıktan 3 hafta sonra hamile kaldığımı öğrendim.

doğumdan sonra da ücretsiz izne ayrıldım,yaklaşık 2 yaşına kadar baktım kızıma.

şimdi iyiki o planlamaları yapmışım diyorum.

Allah sana da hayırlısını versin,ama bence yaşın çok küçük daha

İyi de çocuğun masrafı hamileliği atlatinca bitmiyor ki çocuk büyüdükçe masrafi artıyor. Borç,taksitte öyle ömür boyu bitmez.Bence bu kadar ince düşünmeyin.Maddi olarak çok zor durumda degilseniz manevi olarak hazir olup olmadığınızı sorgulayin bence.

çocuk büyük sorumluluk valla bende anne olmak istiyorum birgün inşallah. Ama doğurmakla iş bitmiyor hergün masrafı artıyo misal bugün yeğenimin biberonu kırıldı 2 biberon aldık cam ve plastik 30 tl maması 22 tl bezi 30tl off dedimm nedir bu yani..

bende geçen yıl bebek içi para biriktiriyordum ama maalesef istediğin anda olmayabiliyor 14-15 aydır olmuyor bende biriktirdiğim parayı araba alırken eşime verdim.şimdide ufaktan atıyorum kenara ama hele bir olsunda sonra bütçe ayırırım nazlı bebişe...
herşeyi planlama cnm gerçekten hayat zor oluyor ozaman biraz akışına bırak herşeyi düşünürsen bebek işi yatar.sizin borç bitene kadar anca doğar bebiş herkes bütçesine göre harcama yapar kimi 1000 tl lik beşik alır kimi 200 tl lik önemli olan içinde sağlıklı sıhhatli mutlu bir yavrunun olması

Hamilelik için hazırlıklı olmak önemli ama diğer yandan düşününce kim hayatta yarının garantisini veriyor ki...Benim evliliğimin 2.5 yılı doldu..Yani evet çok isterim tabi ama iş güç oturmadan yapmak istemiyorum,ayrıca eşimin o olgunlukta olduğunu düşünmüyorum henüz(baba olmaya hazır olmak başka bişey) sonra hayatımızın değişeceğini düşündükçe gözüm korkuyor,tam herşeyi oturttuk evliliğimizle ilgili olaya lohusalık girdiğinde eşimle dengelerimiz bozulur diye korkuyorum ,sanırım en büyük korkum da bu...Belki de eşimin bu konuda yeteri olgunluğa ulaşmadığını düşündüğümden böyle korkuyorum...Sanki hamilelik falan o yükümlülüğü,bana getireceği sorumluluğu eşim anlamaz bana destek olmaz manevi olarak gibi korkularım var......Vardır bir zamanı bizim içinde,olunca sizden yardım alacağım gene kızlar

bence birazda manevi yönden düşünmeli. acaba ben birçok zevkimden hobimden uzun bir süre uzak kalıp bebek bakmaya, uykusuzluğa, yoğunluğa hazırmıyım? ama bunların yanında güzelliklerini de düşünmek lazım. her yaptığıyla mutlu olmak, yediği bir lokmaya sevinmek gülmek. giydirmek, süslemek, yedirmek, içirmek onunla gezmek... tabi birde fiziksel hazırlıklar var. diş sorunun olmaması lazım. 3 ay folik asit kullanmalı. ve bir süre öncesinden kimyasallardan uzak kalmak. sağlıklı bir çocuk için.

bu konu bir süredir benim de zihnimi meşgul ediyor. hatta eşimle bizim diyeyim. hatta aynı sizin gibi düşünüyorum biliyor musunuz, keşke diyorum cinsiyetin de bebeğin olacağının da garantisi olsa da çeyiz hazırlar gibi yavaş yavaş hazırlasak eşyalarını

sadece eşya mevzusu da değil, bir yıl oldu evleneli iyi kötü bir düzen kurduk evde o düzenin bozulmasından korkuyorum. eşimle hep ayrıydık biz sevgili olduğumuz 5 yıl boyunca şimdi bebek yapınca sanki şu anki gibi olmayacak gibi geliyor, birbirimizle ilgilenemeyeceğiz gibi.
kafamda hep sorular var, bu ülkede ona nasıl bir yaşam sağlayabileceğiz diye düşünüyorum. eğitim sistemi sağlık sistemi ve başka bazı şeylerden dolayı korkularım var.

yetebilecek miyim çocuğma diyorum. maddi manevi yeterli olacak mıyım ona?

eşim askere gitmedi 3 yıl kadar da gitmeyecek gibi görünüyor şimdilik. onsuz naparım tek başıma çocukla diyorum bi yandan da hiç değilse yap bi çocuk hiç değilse zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın o yokken fikri dolanıyor kafamda.

ne bileyim bi yanım gerçekten istiyor bebeği özenme falan değil, o sevgiyi tatmak istiyorum anneliği yaşamak istiyorum, bir yanım ertele erteleyebildiğin kadar diyor.

hayırlısı bakalım artık bizim de kısmetimizde ne zaman varsa o zaman olucak diyip geçiştiriyorum işte böyle bunalınca da sorularımdan :)

şartlarımız yakın birbirine , bizimde 6 ay sonra yüklü olan kredimiz bitiyor, bizde istiyoruz ev araba almayı ama önceliği onlara verirsek 15 yıl beklemek lazım çocuk için ,

bizde öncelik çocuğu halledelim , bende 1-2 yıl ara vericem çalışmıycam , sonra da çalışmaya başlarım evimizi alırız diye düşündük bakalımm

Umarım istediğimiz zaman olur bebeklerimiiz

inanki canim biz ilk kizimi planli yaptik yaptikda ne oldu daha cok stress daha cok dusunme v.s yok hazirmiyiz yok bakabilecekmiyiz yok iyi bir anne baba olacakmiyiz sonracigima su lazim yok bu eksik derken bebek bir dogdu 10 tane cocuk bakilir aldiklarimla bosa para israfi cocuk dogru duzgun bile giymedi derken plansiz gelen findigim teyzesi apar topar oldu stressiz sikintisiz 5 tane fln Tulum aldim yaz bebegiydi zaten birkac corap atlet bir set biberon seti derken en guzel en zevkli o oldu esimde ayni gorusde inanki bide su var bizde ev borcuna girip sonra bebek dedik esimle bakdik esimin kuzenlerine ayni bizim gibi yapmislar canli ornekdi yillarca bebek olmasin diye korunmuslar kari koca herseyleri var ama evde bezli totosunu sallaya sallaya gezen biciriklari yok tedavi tedavi basarisizlikla sonuclanan tup bebekler pismanliklari esimle eve geldik esim ani karar degistirdi birak korunma herseyim olupda bir parcam olmayacaksa soyle derdimi paylasdigim eve gelirken ozledigim balimiz olmayacaksa niye mal mulk dedi ve o ballardan tam 3 tane var evde ama bizim halen daha evimiz yokkkkkk simdide ev parasini onlarin egitimine harciyoruz eee onlar okusunda biz bi sekilde ayakda dururuz onca seye ragmen hayatimi taaa en basa alsalar yeniden yaparmiydin deseler tekrardan evettttt yuzlerce binlerce evetttttttttt bazen bebegimin kokusunu icime cekip ya gelmeseydin ya goremeseydim seni melegim ne yapardim bennnn diye sarki soyluyorum ayni sekilde digger cocuklarimada hicbir seye degismem onlarin mis kokan kokularini

tabiki önlem alınacak örneğin askeri ücretle çalışılan bir evde tek bebeğe mis gibi bakılır ama 3-4 olursa bebekler ziyan olur. herkes yapabileceği kadar çocuk yapmalı ne kendine yazık etmeli nede o bebelere. sen sınırlarını bildikten sonra gerisini düşünme gerçekten Allah rızkını veriyo, insanın önünde bir sürü güzel yol açılıyor. kıyafet alma evet ben ailelerden eşten dosttan uzak olmama ve çok bir şey almamama rağmen bebeğimin dolabı etiketi sökülüp yıkanmış ama bir kere bile giyilmeden küçük gelen kıyafetlerle dolu. ama bebek masraflı iş. bazılar diyo bebek masrafsız valla benimkinin ihtiyaçları bitmiyor. bezini alıyorsun maması, mamasını alıyorsun vitamini oda tamam derken güzel bişey alıyorsun.

sen folikasite başla hemen. kimseyede bebek düşünüyoruz falan deme heray sorup gereksiz strese sokarlar.

bebek kokusu gibi güzel kokan başka bişey varmı ya. bazen kokusundan bayılacak gibi oluyorum. gerçi bu aralar eskisi gibi süt kokmuyo benim cadı ya kusmuk kokuyo ya kaka yada bebe bisküvisi

Dün akşam eşimle biraz konuştuk. Ben istediğin zaman hazırım diyor. şimdi kira vermiyor ya özgüveni geldi :)

Ben çabuk karar değiştiririm ama şimdiki kararım, eşim ödemeleri yapıcak taksitlerimiz bitene kadar beklicez. Sonra araba için kredi çekicez çok değil 7-8 bin tl kadar. Ödeemelerini düşük tutmaya çalışıcaz ki ben çalışmazken bizi zorlamasın. Yani 6-7 ay sonra taksitlerimiz bitince deneme bir ki deneme bir ki :))

Şaka bi yana çocuk için çok detaylı şeyler var süt sağma makinesinden, ıvırına zıvırına. Ama gerçekten hamile kalmadan almak hiç hoş olmaz. Öncelik şuanki borcumuzu btirip doğum için azcıkta olsa kenara para atmak. Hayırlısı olsun bakalım.

Yaşadığınız duyguları bende yaşadım,maddi anlamda hazır oluncaya kadar bebek düşünmüyorduk eşimle.Öncelikle kendi evimizi alalım daha sonra arabamızı vs diye düşündük ve hiç düşünmediğimiz bir anda hamile kaldım.Belki kaza bile denebilir buna ama oldu ve iyiki de oldu bazı sağlık sorunları da çıktı benim gibi durum da olup hamile kalamayan insanlar varken ben düşünmediğim halde oldu.
Çevremde maddi anlamda hazır ve yıllar boyunca her türlü yöntem deneyip hamile kalamayanlar var.Hatta biri tüm birikimini,ev alabileceği miktarda paralar harcayıp bebek için uğraştılar ve olmadı.Bunları düşününce müzice gibi geliyor.Allah isteyen herkese versin.
Hamilelik boyunca hastanesi kontrolü,beslenmene dikkat etmen gerekiyor,bebek masrafları bazen sanıldığından daha fazla para tutuyor ama bir şekilde ödeniyor. Hiç hazırlıklı olmamıza rağmen herşeyini almaya çalışıyoruz,tabi bir kaç ay borç artacak ama allahın izniyle ödüyecez.

Biz bu tip detayları düşünmedik, bebeğimiz olsun diğerleride olur zamanla diye düşündük. Sonuçta ikimizde çalışıyoruz bir şekilde altından kalkarız inşallah, ev borcu ödüyoruz her ay o yüzden ben ücretsiz izne ayrılamıycam bebeğe bakacak bir yakınımızda yok ama Allah büyük o herşeyi yoluna koyar, düzgün bir bakıcı çıkar karşımıza. Zaten ilk altı ay süt izniyle yarım gün çalışacağım o zamana kadarda bebek 1 yaşını bulur. Bebişer doğsun büyüye dursunlar :), diğerleride olur gider

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…