Hamile kalmadan önceki sağlık kontrolleri hk.

ComeOnBaby

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2012
800
6
0
Balıkesir
Arkadaşlar hamile kalmaya karar verdik diyelim. Hangi doktorlara neleri kontrol ettirmemiz lazım? Yani bebeğin sağlığını etkileyecek ne tür hastalıklarım olduğunu öğrenebilmem açısından. Ya da hamile kalmamda sorun olur mu olmaz mı diye...

Son düzenleme:

bu süreçte aslında jinekolog yönlendiriyor. zaten ilk gidilmesi gereken jinekolog. smear alınması ultrasonda bakılması ve bir muayene gerekiyor. sonra diğer tahliller için jinekolog yönlendiriyor. bazı doktorların yapmadığını duydum, aman doktorunuzu iyi seçin. jinekologdan sonra tam bir checkup a giriyorsun. kan ve idrar değerlerin, şeker kolestrol, tansiyonun kalp ekg, eko, . tiroid taraması yapılabiliyor. aklıma gelenler bunlar. bende böbreküstü bezlerinde problemden şüphelenilmişti, ona da ultrasonda bakıldı. bişey çıkmadı neyseki.

30. haftadayım ve dişim çok ağrırken yazıyorum bunları. gebelik öncesi ilk önce bir dişçiye gidin, kontrol etsin. ağrıkesici alamıyorsunuz gebeyken, diş filmi çektiremiyorsunuz, çok zor oluyor. en iyisi önceden kontrol ettirmek, dişim sağlıklı deyip geçmemek. ben bir sene öncesinde yaptırmıştım kontrolümü ve bişey yoktu. ama yeterli olmadı dişimde sorun var şuanda ve bişey yapamıyorum.

Konunuz gebelik bölümüne taşındı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…