Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmak hakkında ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Konepone

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2022
219
223
23
30
Arkadaşlar merhaba, yeni üye oldum ve ilk kez konu açıyorum yanlışım olursa affola. Sormak istediğim bir konu var.. 9 aylık evliyim ve 3 aydır gebelik planlaması yapıyoruz eşimle. Kendimi bildim bileli adetlerim günü gününe olur saati bile şaşmaz. Ama gebelik için korunmadığımız zamandan beri adetlerim 5-6 gün gecikmeye başladı. Burada denk geldiğime göre bir kullanıcı rahim kendini gebeliğe hazırlıyor ilk zamanlar gecikme bu yüzden yazmışlardı. Sorum şu böyle bir şey var mı ? Sizler de kaçıncı aylarınızda gebe kalabildiniz.. şunu da belirtmek istiyorum ben yurt dışında yaşıyorum uzun zamandır ailemi göremedim. Önümüzdeki ay yurda dönüş yapacağım bir sürpriz yapmak istiyorum ailemi sevindirmek istiyordum o yüzden heyecanım, merakım. Yoksa biliyorum henüz erken bizim için senelerce bekleyenlerin rabbim yardımcısı olsun. Bir aylık döngüyü beklemek, olacak mıyım? Belirti var mı ? Gebe miyim ? Diye diye o bir ay bile insanı çok strese sokuyor senelerce bekleyenler için bu süreçte çok dua ediyorum rabbim yardım etsin.

Arkadaşlar merhaba, yeni üye oldum ve ilk kez konu açıyorum yanlışım olursa affola. Sormak istediğim bir konu var.. 9 aylık evliyim ve 3 aydır gebelik planlaması yapıyoruz eşimle. Kendimi bildim bileli adetlerim günü gününe olur saati bile şaşmaz. Ama gebelik için korunmadığımız zamandan beri adetlerim 5-6 gün gecikmeye başladı. Burada denk geldiğime göre bir kullanıcı rahim kendini gebeliğe hazırlıyor ilk zamanlar gecikme bu yüzden yazmışlardı. Sorum şu böyle bir şey var mı ? Sizler de kaçıncı aylarınızda gebe kalabildiniz.. şunu da belirtmek istiyorum ben yurt dışında yaşıyorum uzun zamandır ailemi göremedim. Önümüzdeki ay yurda dönüş yapacağım bir sürpriz yapmak istiyorum ailemi sevindirmek istiyordum o yüzden heyecanım, merakım. Yoksa biliyorum henüz erken bizim için senelerce bekleyenlerin rabbim yardımcısı olsun. Bir aylık döngüyü beklemek, olacak mıyım? Belirti var mı ? Gebe miyim ? Diye diye o bir ay bile insanı çok strese sokuyor senelerce bekleyenler için bu süreçte çok dua ediyorum rabbim yardım etsin.
Allah razı olsun dualarımızı kabul etsin inşallah rabbim ben iki buçuk yıldır evliyim ve hiç hamile kalmadım bu ay klomen kullanıyorum bugün dördüncü günüm inşallah Haziran'da hamile kalanlardan olurum bende ilk yıl ilk aylar düzenli adet oldum yani hiç düzenli olmayan ben 32 30 günde bir adet oluyordm tabi doktor bu gayet normal dedi sanırım herkeste aynı şey oluyor

Benim de tam tersine bebek düşündüğümüzden beri günü gününe olan adetim öne çekmeye başladı.
8 inde olmuşsam 8 i dir hep ama 4 aydır öne çekiyor bi heyecan bile yaşatmıyor bana :D :D Neyse Allah kerim çok düşünüp üstünde durmamak lazım yapacak bir şey yok.

Bunun genellemesi yok bence kimisi 3 ayda kimisi 3 yılda hamile kalıyor. Benim ikinci yılda oldu . Öncesinde bir negatif aşılama var . Aşılamadan sonraki ay kendiliğinden oldu

Merhaba, bizde de şubattan beri deniyoruz. İlk denememde, aradan çiksin diye adetimden iki gün önce test yaptım ama pozitif çıktı. Sonra kan verdim kimyasal gebelik oldugu ortaya çıktı. Yani adetimin ilk gecikmesinden, 7 gün sonra kanamam başladı. Çoğu kadın farkında olmadan kimyasal gebelik yaşayabilirmis. Normal adet (sadece gecikmiş) bir sekilde kanamam oldu. Aynısı senin başına da gelmiş olabilir. Belki de sadece adetin gecikmiştir. Stresden dolayida gecikebilir. Çok takma. Hala hamile değilim. Benim adet döngüm hep 28 gündü. Kimyasallardan sonra 30 gun oldu. Deniyoruz ama yumurtlamayi iki aydir takip etmiyorum. Bu ay ovulasyon testleriyle takip edecem

Rabbim kisa zamanda nasip eder insallah. Korunmayi birakip bebek dusuncesi kafaya yerlesince adet gunleri sapitiyor benimde oyle oldu cunku gunu gunune olan adet erken gec olmaya basladi 10 aydir deniyorum hala olmadi. Istedigimiz icin psikolojik olarak bazi seyler yasiyoruz stres oldukcada olmuyor malesef.

Merhaba, bizde de şubattan beri deniyoruz. İlk denememde, aradan çiksin diye adetimden iki gün önce test yaptım ama pozitif çıktı. Sonra kan verdim kimyasal gebelik oldugu ortaya çıktı. Yani adetimin ilk gecikmesinden, 7 gün sonra kanamam başladı. Çoğu kadın farkında olmadan kimyasal gebelik yaşayabilirmis. Normal adet (sadece gecikmiş) bir sekilde kanamam oldu. Aynısı senin başına da gelmiş olabilir. Belki de sadece adetin gecikmiştir. Stresden dolayida gecikebilir. Çok takma. Hala hamile değilim. Benim adet döngüm hep 28 gündü. Kimyasallardan sonra 30 gun oldu. Deniyoruz ama yumurtlamayi iki aydir takip etmiyorum. Bu ay ovulasyon testleriyle takip edecem
Canim bende şubattan beri deniyorum. Benimde adetim son iki aydır 29 güne çıktı. Ovulasyon testi ile bir kere denemistim Mart'ta 15.gun yumurtlama olmuştu. Sonra bir daha bakmadım sen neler yapıyorsun dr kontrolüne felan gittin mi canim ovu deniyor musun

Canim bende şubattan beri deniyorum. Benimde adetim son iki aydır 29 güne çıktı. Ovulasyon testi ile bir kere denemistim Mart'ta 15.gun yumurtlama olmuştu. Sonra bir daha bakmadım sen neler yapıyorsun dr kontrolüne felan gittin mi canim ovu deniyor musun
Dün adet oldum, adetim bitince yumurtlamamı takip edecem. En son ilk kimyasalda doktora gittim ve kadın çok olumlu konuştu. İlk denemede kimyasal gebelik olmasina rağmen döllenme gerçekleşti. Ve bunun icin mutlu olmam gerektiğini söyledi. Çünkü en azından bir döllenme oluyor. Kimyasal gebelik çok yaygınmis ve çoğu zaman kadınlar bunun farkında değilmis. Çok üzüldum tabi ama Allahtan umit kesilmez

Dün adet oldum, adetim bitince yumurtlamamı takip edecem. En son ilk kimyasalda doktora gittim ve kadın çok olumlu konuştu. İlk denemede kimyasal gebelik olmasina rağmen döllenme gerçekleşti. Ve bunun icin mutlu olmam gerektiğini söyledi. Çünkü en azından bir döllenme oluyor. Kimyasal gebelik çok yaygınmis ve çoğu zaman kadınlar bunun farkında değilmis. Çok üzüldum tabi ama Allahtan umit kesilmez
Canım bende gitmiştim ama sadece ultrason ile baktı ve de adetlerim tam zamanında olduğu için banada olumlu konusmustu yumurta rezervi tertemiz felan filan dedi ama bana dedi ki 6 aya kadar olmayabilir dedi yani hemen olmasını bekleme demişti ama insan işte istiyorya hemen olsun diyro

Hepinize çok teşekkür ederim. Bu ay da adet görürsem doktora gitmeyi düşünüyorum çünkü geçen aylarda enfeksiyon tedavisi gördüm doktor ilaç verirken gebeliği engellemeyen ilaçlar veriyorum demişti. Şimdi hem enfeksiyon durumunu hem de yumurta rezervini kontrol ettirmek istiyorum. Sizce adetten önce mi sonra mı ya da adetten kaç gün sonra gitmem gerek. Türkiye’de olsam belki kafama göre doktora gider defalarca öğrenirim ama yaşadığım yerde doktorların dilini bilmiyorum beni hamile bir arkadaş götürüyor çeviri yapıyor sık sık giderek onu da yormak istemiyorum. Sizce ne zaman doktora görünmek doğru sonuç verebilir dediğim gibi enfeksiyon ve yumurta kontrolü için ?

Bunun genellemesi yok bence kimisi 3 ayda kimisi 3 yılda hamile kalıyor. Benim ikinci yılda oldu . Öncesinde bir negatif aşılama var . Aşılamadan sonraki ay kendiliğinden oldu
Kimisi de ne zaman isterse.istediği her ay hamile kalanlar var.korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kaldım diyen de çok.mukadderat. kader yani.bilimin kesin konuşamadığı konulardan.bakıyorsun iki kadın da aynı değerler falan.birisi ilk ay hamile kalıyor.kiminde 3 sene tık yok.garip bir mesele şu hamilelik meselesi.

Kimisi de ne zaman isterse.istediği her ay hamile kalanlar da var.korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kalan da çok.mukadderat kader yani.bilimin kesin konuşamadığı konulardan.bakıyorsun iki kadın da aynı değerler falan.birisi ilk ay hamile kalıyor.kiminde 3 sene tık yok.garip bir mesele şu hamilelik meselesi.
Evet kesinlikle kişiye özel bir durum şans kader ...

Bende 10 aydır evliyim korunma yok olmuyor bebeğimiz değerlerim normal eşimin de iyi çıktı doktor rahim usg öekelim dedi tüplerin kontrolü için bilmiyorum 🤷‍♀️ Rabbim isteyen herkese nasip etsin dua edim lütfen hepimiz anne oluruz inşallah 🙏🏻

Amin inşallah 🙏 ben de bu ay soğan suyu kürüne başladım şifa olur vesile olur inşallah

İnşallah sağlıkla tez zaman da gebe kalırsın... bizde yeni düşünmeye başladık çok heyecanlı umut dolu anlar tadını çıkarmaya bakmak lazım daha zor durumda olanları görüp şükretmek lazım ve tabi ki en önemlisi duayı elden bırakmamak lazım:) :)

Back
X