Hamile Kalmak İçin Kaçınmanız Gereken 7 Ürün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hamile kalmak için çalıştığınız dönemde, doğurganlığınızı olumsuz etkileyebilecek gereksiz kimyasallara maruz kalma oranınızı azaltmanız önemlidir. Gündelik hayatınızda kullandığınız bu 7 ürün ile ilişkili potansiyel riskleri not edin!

Hamile Kalmak İçin Kaçınmanız Gereken 7 Ürün
  1. Yağ Bazlı Duvar Boyaları
  2. BPA İçeren Konserve Yiyecekler
  3. Ftalat İçeren Parfümler
  4. Retinoid İçeren Yaşlanma Karşıtı Kremler
  5. Aseton Bazlı Oje Çıkarıcılar
  6. Reçetesiz İlaçlar
  7. Paraben İçeren Krem, Peeling ve Sabunlar

hamile_kalmaya_calisirken_dikkat_etmeniz_gerekenler.jpg
 
Son düzenleme:
Yağ Bazlı Duvar Boyaları

Yağ bazlı duvar boyalarına, boya tinerine, cıva ya da kurşun içeren boya malzemelerine maruz kalmak iyi değildir. Amerikan Hamilelik Derneği’ne göre; etil glikol içeren lateks boyalardan da uzak durmak gerekir.

Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre; kurşun zehirlenmesi, bir anneden doğmamış bebeğine geçebilir. Bu da; erken doğum, düşük doğum ağırlığı, öğrenme güçlükleri, davranış problemleri ve böbrek ya da sinir sistemi hasarlarına neden olabilir. Bir bebek sahibi olmaya hazırlanmak için evinizi boyatmak istiyorsanız; işi eşinize bırakın ya da bir uzmandan yardım alın.
 
BPA İçeren Konserve Yiyecekler

Mutfağınızda da bazı tehlikeler var. Plastiklerden gıdaların içine sızabilen bir kimyasal olan BPA; doğurganlık ve bebeklerin gelişimi için endişe vericidir.

Konserve yiyecekler BPA içerebilir. Bu nedenle, en iyisi taze meyve ve sebzelerdir. Yine de, günümüzde pek çok marka, ürünleri için “BPA içermez” konserveler sunmaktadır. Etiketleri kontrol edin ve seçtiğiniz ürünün BPA içerip içermediğini öğrenin.
 
Ftalat İçeren Parfümler

hamile_kalmayi_engel_olan_parfum.jpg


İmzanız haline gelmiş kokunuzu gözden geçirmenin zamanı gelmiş olabilir. Parfüm de dahil olmak üzere, kozmetik ürünlerde kullanılan sentetik kokular; hormon seviyelerini bozabilecek, doğurganlığı olumsuz etkileyebilecek ve anne sütünde birikebilecek kimyasallar içerir. Gündelik hayatınızda kullandığınız kozmetik ürünlerde; ftalat ve sentetik koku içeren ürünlerden kaçının. Bunlar, genellikle “beyaz misk” adını taşır. Ancak, parfümlerin içindeki koku maddeleri etiketlerde nadiren yer aldığından; bu kimyasallardan kaçınmanın en iyi yolu, parfüm kullanmamaktır.
 
Retinoid İçeren Yaşlanma Karşıtı Kremler

Hamileliğe hazırlanıyorsanız; yaşlanmayı geciktirdiği ve kırışıklıkları azalttığı iddia edilen popüler bir bileşen olan retinoidleri içeren nemlendirici ya da yüz maskesi gibi güzellik ürünlerini bakım rutininizden çıkarmayı planlayın.

Retinoidler, bir embriyo ya da fetüsün büyümesini olumsuz etkileyebilir. Gebeliğin erken dönemlerinde kullanılması; baş ve yüz anomalileri, kardiyovasküler hastalıklar ve merkezi sinir sistemi hasarlarına neden olabilir. Bu nedenle, kesinlikle kaçınılmasını öneriyoruz.
 
Aseton Bazlı Oje Çıkarıcılar

Güzel tırnaklara sahip olmak, bir zorunluluk gibi hissettirebilir. Ancak, aseton bazlı ürünlerden kaçınmak gerekir.

Birçok kadın, oje çıkarıcının aseton içermesini önemsemiyor. Ancak, sık sık ve uzun vadeli maruz kalınması, doğurganlık üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Eğer, tırnaklarınıza haftalık olarak oje sürüyorsanız; aseton içermeyen bir oje çıkarıcı kullanmalısınız.
 
Reçetesiz İlaçlar

İlaçlar söz konusu olduğunda, bunlar genellikle hamile kadınlar üzerinde test edilmez. Bu nedenle, yeterli veriye sahip değiliz.

hamile_kalmayi_engelleyen_urunler.jpg


Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra, kullanılan reçetesiz ilaçların ve takviyelerin kullanımı bırakılmalı. Ayrıca, herhangi özel bir durum olup olmadığını görmek için, doktorunuzla görüşmek iyi olabilir.

İlaçlar söz konusu olduğunda, bunlar genellikle hamile kadınlar üzerinde test edilmez. Bu nedenle, yeterli veriye sahip değiliz.

Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra, kullanılan reçetesiz ilaçların ve takviyelerin kullanımı bırakılmalı. Ayrıca, herhangi özel bir durum olup olmadığını görmek için, doktorunuzla görüşmek iyi olabilir.
 
Paraben İçeren Krem, Peeling ve Sabunlar

Duş jelleri, şampuanlar, saç kremleri ve sabunları satın alırken, içindekiler listesine bakmayı unutmayın. Parabenler, bakterilerin büyümesini önlemek için bir tür koruyucudur ve östrojen seviyelerini etkileyebilir.

Her erkek ve kadın östrojen üretir. Hormon seviyeleri dengede olmadığında, sağlıklı yumurtlama ve sperm üretimi şansı da azalır. Bu tür ürünleri alırken, paraben içermeyen versiyonları arayın. Ayrıca, “propilparaben” ya da “etilparaben” de diğer türleridir. Hamile kalmaya çalışırken, en az altı ya önce mümkün olduğunca paraben içeren ürünlerden kaçınmalısınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X