Merhaba arkadaşlar,
Bebek için yaklaşık 7-8 ay boyunca çalıştım.Bu konuda gerek internette, gerek bu forumda, gerekse doktorlarla bierebir görüşerek pek çok araştırma yapıp bilgi edindim.
Bu süre zarfında 2 kez hamile kaldım, biri düşükle sonuçlandı ve diğeri Rabbimin izni ve lütfuyla şu an 23. haftada.
Kürlerden ovulasyon testlerine, spermiyogramdan hormon tahlillerine,ateş ölçme yönteminden, test zamanlarına, döllenmenin şekline kadar pek çok konuda sorularınız varsa seve seve cevaplarım, benim gibi çabalayan arkadaşlara faydam olsun isterim.
Teoride ovulasyon zamanı (adetleriniz düzenliyse) beklenen adet tarihinden 14 gün geriye geldiğinde bulunmakla birlikte her ay aynı gün olmayabilir.
Her ay yumurta oluşacak diye bir kural da elbet yok.
Ama genellersek luteal faz (yumurtlamadan sonra regle kadar geçen süre) 14 gündür.
Bu yüzden 28 günde bir adet gören kişi 28-14=14 olduğu adetin ilk gününden 14. günde yumurtlar.
32 günde düzenli adet gören kişinin ise 32-14=18. gün yumurtası çatlar.
Yumurta çatladıktan sonra yaklaşık 12-24 saat canlı kalır. Bu yüzden yumurtlamadan birkaç gün sonrasında artık gebe kalma şansı yoktur.
Spermler ise ortalama 48 saat kadın beden sıcaklığında canlı kalabilir.Bu bir haftaya kadar uzayabilir.
Bu yüzden gün aşırı ilişkiyi ben de öneriyorum.
Ama en doğrusu adetin 2.-3. günü FSH,TSH,LH,E2,T3,T4 hormonlarına baktırmak ve eşinize spermiyogram yaptırmak.
Böylece boşa çaba sarfedilmesinin önüne geçilmiş olur.