Hamile kalmak için tecrubeli hamişler ilk denemem de yardımcı olur musunuz??

canannem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
750
161
133
20 Yaşındayım 3 aylık evliyim 3 aydır korunuyoruz. Bu ay hamiş kalmak için çalışmalara başlayacağız. Yalnız en doğru zaman ne zaman hiç bir bilgim yok. Ovulasyon hesaplaması yaptım ama anlayamadım. 1 Eylül de ve son olarak 1 Ekimde adet oldum. Yardımcı olabilir misiniz ne zaman hamile kalabilirim?:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Son düzenleme:
canım iyiki açtın konuyu kendim açtım sandım bayanlar banada yardımcı olurmusnuz doktor bana folik asit başlattı 1 haftadır içiyorum 29 eylülde hasta oldum 3 ekimde yani dün ilk temelleri attık sizce hangi dönemde hamiş olabilirim bide ben reacutane kullandım 2, ay 10 gün geçti üstünden yeterlimidir ?

şimdiden teşekkür ederim hepinize

canım bide tablo yapsan bize yeni başlayanların listesi olmuş olurdu

Son düzenleme:
Ayy çok istiyorum hamile kalmayı bebekleri görünce içim gidiyo... Bir de şu tarih hesaplamalarından anlasam.. :59:
Adetim bitmeden en doğru bilgilere ulaşmak istiyorum..

İnşallah bizimde istediğimiz gibi olur herşey canım ...

Ayy çok istiyorum hamile kalmayı bebekleri görünce içim gidiyo... Bir de şu tarih hesaplamalarından anlasam.. :59:

slm elsezg...Eğer adetlerin düzenliyise adetinin 14.günü ilişkiye başla...Günaşırı çalışman en doğrusu..yanı 14,16,18 diye ilişkiye devam et...Adetine yakın zamnda bırak ilişkiyi garanti olsun diye....çünkü yumurtanın ne zamn çatlayacağı belli olmaz...En garantili doktora gidip yumurta takibi yaptırman aslında....sana önerim gitmediyseniz bi doktora gidin...eşinle beraber....ilk önce sorun var mı yok mu öğrenin....yumurtan gelişmiyo olabilir...ya da çatlamasında problem olabilir....bunları bilmen lazım...eşininde tahliller yaptırması lazım....

Slm apekmimek, Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için... Doktora en kısa zamanda gideceğim çalıştığım için bir türlü gidemedim tam gideyim dediğim zamanda işler yoğunlaşıyor. 14 ünden önce doktora gitmeliyim ozaman ben... Peki bir şey daha 14 ünden önce ilişkiye girmemem mi gerekiyor:44:

Slm apekmimek, Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için... Doktora en kısa zamanda gideceğim çalıştığım için bir türlü gidemedim tam gideyim dediğim zamanda işler yoğunlaşıyor. 14 ünden önce doktora gitmeliyim ozaman ben... Peki bir şey daha 14 ünden önce ilişkiye girmemem mi gerekiyor:44:

rica ederim....Doktor önemli...doktora adet olursan adetinin 2. ya da 3.günü gitmen lazım....hormonlarına bakarlar,ultrasonla muayene eder inş...bi sorun çıkmaz...yumurta takibi yaptırmak istiyorum dersin.....Doktorda şu gün gel diye zaman verir yumurta takibin başlar...yumurtan 18mm ve üstü olunca ilişki önerir doktor....yumurta gelişmesinde bi problem varsa hap verir,çatlamasında problem varsa yumurtan yeterli olgunluğa gelince çatlatma iğnesi verir...

ben 14.günü yazdım ya sana o 14 atıyorum adetini ayın 1inde gördün..adetinin 1.gününnden sayıyosun 14.günü ilişkiye başlıyosun....

Eşininde tahlil yaptırması lazım...sende problem çıkmaz eşindeçıkar çalışmalarınız boşa gider...

önceden ilişkiye girersen yumurtan gelişip çatlamayacağı için ilişkiye girsende döllenme olmaz...Ama girmende bi sakınca yok tabi...

Son düzenleme:
O zaman bu ay doktora gidemem adetimin 4. günündeyim bu bilgiyi vermenizde çok iyi oldu yoksa doktora gidip bu cvbı alıp gelmek daha kötü olurdu. Bu ay sadece deneme yapıp diğer ay doktor kontrollerinde devam etmemeliyim sanırım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim..:16:

O zaman bu ay doktora gidemem adetimin 4. günündeyim bu bilgiyi vermenizde çok iyi oldu yoksa doktora gidip bu cvbı alıp gelmek daha kötü olurdu. Bu ay sadece deneme yapıp diğer ay doktor kontrollerinde devam etmemeliyim sanırım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim..:16:

en güzeli 2.ve 3.günü ama gitme fırsatın varsa bugünde olur...hatta yarında...aksatma bence...ama yok gidemem dersen bu ay dediğin gibi yine kendiniz çalışın...adetini 1.inde olduysan 14.gün yani 14ünde çalışmalara başla.....14,16,18 diye devam edin...ilişkiden sonra 1 saat ayağa kalkma...belinin altına yastık koy ki spermler dışarı akmasın...14ünde ilişkiye başlayacaksanız eşinin en az 3 gün en fazla 5 gün içinde boşalmaması en güzeli...spermlerin canlılığı ve kalitesi açısından..

yardımcı olabildiysem çok güzel....İnş çok bekletmeden gelir bebişin...

inşallah canım inşallah eşim benden daha çok istiyor artık evimize biraz neşe gelsin istiyorum Allahım herşeyin hayırlısını versin sağlıklı olsunda

bak gör bizimde olucak benimde adetim pazar günü bitti çalışmalara başladım sen en iyisi 2 gün aralıklı devamlı çalışmaya başla annelerimiz yumurtlama döneminimi biliyosu peş peşe 7 tane doğurmuşlar hem daha ilk deneyimimiz bu bizim yengem adetinin 3. günü hamile kalmış yani adetliyken bile hamile kalınabilir yengem doktora sormuş nasıl olur diye oda yumurtalıklar tazeleniyor her insanın anatomisi farklıdır demiş çalışmaya devam :49::emir_bebek:

bi liste yap sana canım

başa beni yaz :64:

Merhaba arkadaşlar,
Bebek için yaklaşık 7-8 ay boyunca çalıştım.Bu konuda gerek internette, gerek bu forumda, gerekse doktorlarla bierebir görüşerek pek çok araştırma yapıp bilgi edindim.
Bu süre zarfında 2 kez hamile kaldım, biri düşükle sonuçlandı ve diğeri Rabbimin izni ve lütfuyla şu an 23. haftada.
Kürlerden ovulasyon testlerine, spermiyogramdan hormon tahlillerine,ateş ölçme yönteminden, test zamanlarına, döllenmenin şekline kadar pek çok konuda sorularınız varsa seve seve cevaplarım, benim gibi çabalayan arkadaşlara faydam olsun isterim.
Teoride ovulasyon zamanı (adetleriniz düzenliyse) beklenen adet tarihinden 14 gün geriye geldiğinde bulunmakla birlikte her ay aynı gün olmayabilir.
Her ay yumurta oluşacak diye bir kural da elbet yok.
Ama genellersek luteal faz (yumurtlamadan sonra regle kadar geçen süre) 14 gündür.
Bu yüzden 28 günde bir adet gören kişi 28-14=14 olduğu adetin ilk gününden 14. günde yumurtlar.
32 günde düzenli adet gören kişinin ise 32-14=18. gün yumurtası çatlar.
Yumurta çatladıktan sonra yaklaşık 12-24 saat canlı kalır. Bu yüzden yumurtlamadan birkaç gün sonrasında artık gebe kalma şansı yoktur.
Spermler ise ortalama 48 saat kadın beden sıcaklığında canlı kalabilir.Bu bir haftaya kadar uzayabilir.
Bu yüzden gün aşırı ilişkiyi ben de öneriyorum.
Ama en doğrusu adetin 2.-3. günü FSH,TSH,LH,E2,T3,T4 hormonlarına baktırmak ve eşinize spermiyogram yaptırmak.
Böylece boşa çaba sarfedilmesinin önüne geçilmiş olur.

Son düzenleme:
zoryasamak slm :) forma yeni katıldım nasıl liste yapacağımı bilmiyorum. Kısmet olursa burdan sürekli haberleşelim. İnşallah bebişlerimizi kucağımıza alırız :)

canım bilgiler için çok teşekkür ederim sana bi sorum olacak mümkünse ben yukarıdada yazdığım gibi reaccutene kullandım ama 2 ay 10 gün geçti bu bebeğime etki edermi normalde ilacın prospektüsünde 1 ay geçtikten sonra sağlıklı bebekler doğurabilirisniz diyo bundan çok korkuyorum ayrıca ben 3 ekim yani dün ilişkiye girdim edetimde 2 ekimde bitmişti sence hamile kalabilirmiyim adetim düzenli bazen 1 hafta gecikiyor ama düzenli yani hangi dönemlerde ilişkiye girmeliyim adetim 29 eylülde başladı:emir_bebek:

en güzeli 2.ve 3.günü ama gitme fırsatın varsa bugünde olur...hatta yarında...aksatma bence...ama yok gidemem dersen bu ay dediğin gibi yine kendiniz çalışın...adetini 1.inde olduysan 14.gün yani 14ünde çalışmalara başla.....14,16,18 diye devam edin...ilişkiden sonra 1 saat ayağa kalkma...belinin altına yastık koy ki spermler dışarı akmasın...14ünde ilişkiye başlayacaksanız eşinin en az 3 gün en fazla 5 gün içinde boşalmaması en güzeli...spermlerin canlılığı ve kalitesi açısından..

yardımcı olabildiysem çok güzel....İnş çok bekletmeden gelir bebişin...

apekmimek, 3 aydır korunuyoruz ilk defa deneme yapacağız ve inşallah bir problem yoksa (benim veya eşimle ilgili) bu ay doktora gidemeden senin verdiğin bilgilerle mutluluk tablosunu çizeriz :) Bu ay bir gebelik olmazsa diğer ay kesin kontrollerimi yaptıracağım

zoryasamak slm :) forma yeni katıldım nasıl liste yapacağımı bilmiyorum. Kısmet olursa burdan sürekli haberleşelim. İnşallah bebişlerimizi kucağımıza alırız :)

tamam o zaman beraber yapalım listemizi canım bende tam bilmiyorum arkadaşlar yardımcı olursa yanlışlarımızı düzeltirlerse çok seviniriz

inşallah en kısa zamanda bebişlerimizi alırız ben dün itibariyle başladım temel atmaya :)

ilk seni yazıyorum o zaman :emir_bebek:

Elsezg--------------------------- 1 kasım :)
zoryasamak-----------------------29 ekim :)

Son düzenleme:
1 Ekim son adet tarihim :) bir sonrakini yazıyorsak onu bilmiyorum işte :D büyük ihtimalle 1 Kasım olur :)

Son düzenleme:
en iyisi sen adetin biter bitmez başla 2 gün araylada düzenli çalış derim :) hadi bakalım hayırlısı bu ay güzel haberlerimizi veririz Allah ın izniyle canım :) topiği takip edelim yokmu kızlar yeni denemeleri olanlar ilk bebişe sahip olacaklar hadi hanımlar sizleride bekliyoruz:49::49::49:

Merhaba,

Walla ben biraz farklı biliyorum. Doktorum bana SAT tarihinden itibaren 11. ile 15. gün arası yumurtalama dönemidir düzenli adet gören her kadındada böyledir dedi. Bende o şekilde denedim ve tak ilk deneme, şuan 5 hafta 3 günlük hamileyim. Her ayın birinde adet görüyorsan düzenli bir dönemin var, bu iyi birşey. Son adet kanaman 1 Ekimde ise, 11 Ekim ile 15 Ekim arası her daim denemelisiniz. Hatta daha erken başlayıp daha geçde devam ettirebilrsiniz, birşey kaybetmessiniz.

Canımcımlarım forumda gezinirken ovulasyon testi diye birşeye rastladım ovulasyon testi zoryaşamak benim çok ilgimi çekti yumurtlamadan 24-48 saat öncesini göstermekteymiş:32::32:

hemen folik asit kullanmaya basla.hamile kalmayi düüsndügün zaman falik asit verir doktor..sende soyle doktoruna..
ne zaman hamile kalacagin kismina gelince ben verdigim linkte adet tarihlerimi girdim ve dedigi tarihlerde iliskiye girdik hamile kaldim.

Ovulasyon.Yumurtlama Hesaplama Gebe Kalmak in En Uygun Zaman Hesaplama,Yumurtlama Dnemi Hesaplama,Yumurtlama Gn Hesaplama

mrblar kızlarr folık asıt demısınız ama hamıle kalmayınca o folık asıtınde bı yan etkısı mutlaka avrdır .bence yalnıs bılıyrosam duzeltın ama folık asıt hamıle kalmayı ısteıyorum dgl hamıle kalınca baslanılan bısı dıye bılıyroumm..

Back
X