Hamile kalmak isteyenler(kaç kişi kaldık?)

neden kimse benle konusmuyorr

canım benim bugün benim bulunduğum ortamda nette problem var. zaten kk ya da zor ulaşılıyor. benim son at 6 nisan dı. benim ikinci gebeliğim olacak 12 yaşında bir kızım var. 16 aydır korunmuyordum. bugüne nasipmiş. vücudumda bazı değişiklikler hissettim. bu nedenle günüm geçmeden pazartesi öğlen evde test yaptım ikinci çizgi silik çıktı.bu nedenle bchg yaptırdım. netteki hesaplayıcılara göre implantasyon 27 nisan gibi gözüküyor. benimde gebeliğim yeni. ilk günden sayarsan 5 haftanın içinde oluyorum. endişilenme . moralini yüksek tut. eminim ki herşey yolunda gidecek. sevgiyle ve sağlıkla kal allahım bebişini kucağına almayı nasip eder inşallah.

Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000

bu normal degerler bakıyorum benımkı normal..
ay valla kızlar ben cok etkılendımm.haklısınızzz dun agladım gece korktumm.işte suan bura mahrumıyet ıyı dr yok sonucta bir yer bilmıyorum kımsem yoık.istanbulda olsam hersey degişik olurdu .neyse yarın gene gidicemmm hakkımda hayırlısı

sana göre benım düşük cnmmm.dua edın valla ödum patlıyorrr :uhm:

canım stres yapma. kendini ferah tut herşeyden önemlisi bu. ben nette baktım 5 haftanın içerisinde bazen 6 haftalıkken kese görülebiliyormuş. doktorumla bu sabah görüştüm keseyi sordum. cumartesi günü için gel dedi. şimdi göremeyebiliriz dedi. bu nedenle endişelenme. inancını yitirme.

benbilirim canım bak sana ne diycem benim bir arkadaşım vardı kadın gebe olduğunu normal gebelik testinden öğrendi 1,5 ay sonra trafiğe gitti orada testlerde kadına sen hamile falan değilsin dediler kadın mahvoldu başka bir yere gittiler bebiş ultrasonda göründü kadına üçlü testti galiba orada değerler düşük çıkınca kadına senin çocuğunun özürlü çıkması muhtemel hatta bebeği aldırmayı bile teklif ettiler ozamanlar ben bile yıkıldım kadınla oturdum ağladım düşünsene beş aylık kadın başka yere gitti ve testi erken yaptıklarını öğrendi bütün ölçümlerde bebişte sorun olmadığı çıktı ve bir kız çocuğu dünyaya geldi inan sana yemin ederim görsen çok ama çok tatlı ve öğrenmesi aşırı kuvvetli ve şuan neredeyse 11 aylık oldu emin olki seninde öyle bir şey olmuştur üzme yıpratma kendini bu kadar allah hayırlsını versin onu dile canım ya olmadı bir başka yere git bir görün o ne diyecek bakalım .

kıyamam ya :çok üzgünüm:

benbilirim,

canım seni yanıltmak istemem. ama endişelenmene gerek yok bence kalbini ferah tut. hormon değerleri biliyorsun her kadında farklı. bu nedenle değerler farklı olabilir.içini rahatlatacaksa yine kan testi yaptır ve başka bir doktora göster.şimdi biraz rahatlamaya çalış .biliyorsun stres tüm hormonların dengesini bozuyor. dışarı çık biraz hava al. rahatla ok. sevgiyle kal

escales adam benı muyane etmeden dırek dedı.bu kadar basıtmı ya herkesın farklı zmaanda gebe kalır sonucta.ben ıstdakıd r aradım kadın gebelık var dedı.onun deıdıgını sordum dıs gebelık olabilirmı o sımdı bellı olmaz dedı.dr iyi olması cok önemlı.ben bu adama ocakta gitmiştim cnmmm adetım gecıkmsıtı hem dedım cocuk düşünüyorum nedne olmuyor bu yalancıktan ultrasonla baktı bişeyın yok olur dıye yolaldı hiç ilğilenemedı ozmaan sinir oldum.neys eben ısr-tdaydım ya bu ay kardesım benı bir dra götrdu megerse yaram varmıs 0,5cnm !!! kadın bana 5gunluk ilaç verdı senın bişeyın yok dedı bu yara iyileştimi sansın yukslecek dedı bak aynı ay hamile kaldımmmm.bende beklıyorumkı olucak dıye herseyd ehayr var.gene bu adama neden gitin dersen özel hastaneye gittim burda mecbur bu var dedımkı hamilelik kesınleşşsın o arada arastrr ıyı dra giderımmm.ama elımde patladı.işte

TopraĞım İnŞallah ben bu ay o lİsteye gİrerİm yaaaa kız bana dua et canım ya
DUALARIM SENİNLE CANIM BENİM .

canım banada demişti ama senin doktorun gibi ısrarla inatla söylemedi.yani keseyi görene kadar fazla ümitlenme dedi.kese 6 haftalıkken görülüyo canım .sen de zaten şu an 6 haftaya girmek üzeresin .5 haftan bitmek üzere.son adet tarihinden hesaplanıyo yani sen şu an .5+1 günlüksün .6 haftaya girdin yani.belki yarın görülür kese .görünmezse bile 2 haftaya kadar kesin görülür.

sağol bitirici olmadıişe gideytım öğlen sonu kafam dagılırrrr.33 km yol gidiyrum +gelıyorum bu sakıncalımı acabaaa

sağol bitirici olmadıişe gideytım öğlen sonu kafam dagılırrrr.33 km yol gidiyrum +gelıyorum bu sakıncalımı acabaaa

tatlım benim canım allahın izni ile hiç bir şey olmaz. sen inanıcını yitirme.kalbini ferah tut. yüce rabbim herşeyi görür bilir .kolaylığını verir. günün hayırlı olsun. sevgiyle kal

canım hergün mü gidip geliyosun bu yolu.çok dikkatli ol .öle tekerlek üstüne gelen yerler ve çok arkaya oturma otobüsle gidiyosan .bu ara çok ayakta kalma da.
sağol beryal rabbım keseyı görurum ınsss..ozaman rahatlarımm.

inşallah görürsün canım ben 6 haftalıkken görmüştüm .ama göremezsende merak etme kişiden kişiye değişir.

Gebeliğin ilk ayları
Gebeliğin ilk belirtileri:

Gebelikle birlikte hormonlarınızdaki değişikliklerin sonucunda aşağidakilerin biri veya birkaçı görülebilir, bunlar 12. haftadan sonra azalır.

adet gecikmesi
göğüslerde büyüme, gerginlik, hassasiyet
bulantı, kusma
ağızda metalik tat
yiyeceklere ilginin değişmesi: ör. alkol veya kahveden tiksinme, bazı besinlere aşırı istek
yorgunluk, halsizlik
vajen akıntısında artış
sık idrara gitme
duygusallaşma

2 AY
Gebeliğin ilk ayları
Doğum zamanının hesaplanması:
Son adetin ilk gününe 280 gün eklenerek bulunur.

Gebelik süresi 40 hafta kabul edilse de, 38 ile 42 haftalar arası normal sayılır.

Bu dönemde dikkat edilmesi gerekenler;

Sigara, alkol ve doktora danışmadan alınan ilaçlar gebelik boyunca, özellikle de bebeğin organlarının geliştiği ilk 3 ayda zararlıdır.
Kedi, köpek dışkısı ve çiğ etle temas edilmemelidir. Bunlar bebeğe zararlı olabilecek toksoplazma denen paraziti taşıyabilir.

3. AY

Gebeliğe alışma;

Gebeliğin başlarında görülen bulantı, kusmalar ve sık idrara çıkma bu dönemden itibaren azalır.
Bağırsak hareketleri yavaşladığından kabızlık görülebilir.
Aşırı kusmanız olmamışsa bu dönemde l -2 kg almanız beklenir. Bu tüm gebelikte alınan kilonun %10'una karşılık gelir.
Hormon değişikliklerinden dolayı bu dönemde aşırı duygusal olabilirsiniz.

Kontroller için doktora başvurun
Taze yiyeceklerle ve dengeli beslenin
Kabızlığa karşı bol su için ve yeşil sebze gibi lifli yiyecekler yiyin
Göğüsleri destekleyecek uygun bir sutyen kullanın
Dişlerinizi kontrol ettirin.

nasıl ya bak ben doktora gitttim benimde reglim geçmişti benden simir aldı kadın ultrasonla baktı o ara gebelik olma ihtimali var dedi ben ilaç vermeden sana kan testi yaptıralım dedi hemde ben de iltihap varmı diye söyledim idrar testide yaptırdı gebe değilmişim kan testinde çıktı tamam dedi şimdi ben sana ilaç veeyim dedi farlutali verdi ve ben bir kaç aydan beri bebiş istiyorum 11 mayısta gitcem onu bırak hormon testi istedi ben yaptıramadım ne biçim doktormuş bu bak canım bana kalırsa sen yanlış yere gitmişsin olmadı kız kardeşinden doktorun nosunu al ve aldığın değerleri söyle o sana ne diyecek bakalım
inşallah canım benim ya

4. AY

Gebelik artık belli oluyor;

Kendinizi daha enerjik hissetmeye başlarsınız
Gebe olduğunuz dışardan belli olmaya başlar
Cildiniz koyulaşabilir
Göğüsleriniz büyür
Beliniz kalınlaşmaya başlar
Karnınız belirginleşmeye başlar
Karnınızın üstünde koyu bir çizgi görülebilir. Doğumdan kısa bir süre sonra bu çizgi kaybolur.

Bu dönemde iştahınız artmaya başladığından, sağlıklı beslenerek kilonuza dikkat etmelisiniz.
Bol ve rahat giysileri tercih etmelisiniz
Bir Tehlike; KANSIZLIK
Ülkemizde kansızlık halen çok yaygındır.
Gebelikte artan demir ihtiyacı uygun şekilde karşılanmazsa kansızlık önemli bir sorun halini alır.
Kansızlık anneye ve bebeğe zarar verebilir, kansızlığı olan bir anne için düşük erken doğum, düşük doğum ağırlıklı bebek, ölü doğum riski daha yüksektir.
Bu dönemde kansızlığın gelişimini önlemek için demir desteğine başlanması uygundur.

5. AY

Gebelik ilerliyor;

Memelerden ilk süt gelebilir, bu sadece silinmeli, meme sıkılmamalıdır.
Cilt koyulaşması artabilir.
Sırt ağrısı, kasıklarda gerilme, vajen akıntısı, dişeti kanaması gibi yakınmalara sık rastlanır.
Bebeğinizin hızlı büyüdüğü ve sizin de hızla kilo alacağınız bir döneme girdiğinizden sağlıklı beslenmeye çok dikkat etmelisiniz

Kendinize özen göstermelisiniz
Rahat giysi ve ayakkabılar giymelisiniz
Bebek eşya ve giysileri düşünmeye başlamalısınız

benimde boyum 1.68 kilom 54 bende biraz kilo almak istiyorum.vildandan alayım bariii kızz bu gacının kilosuda pahalıdır alabilirmiyim bilmem.
kıs sen benden kilo al ben üstede para veriyim ....aramızda kilonun lafımı olursırnaşık şey
düşünmeden verir bi sor yeterkii:roflol:
yani ne düşünecem alsın istediğin kadar paylaşırım ben kilolarımıalkisalkisalkis
cnm seni niye unutalım aşkolsun:1hug: kusura bakma cnm yaa şu siteye yazmak girmek geçmişi okumak işkenceye döndü resmen kafamçokkarıştı sende affet ne olursa olsun soruna cevap vermediğimiz için
çok teşekkür ederim. allahım inşallah herşey yolunda gider . bende öpüyorum kocamannnnnnnnn

cnm gözün aydın allah sağ sağlim kucağına almayıda nasip etsin darısı bize inşallah:CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…