canım olucam gün yaptım çok silik çıkmıştı bugünde tekrar yaptım belirdi hemen 2. çizgi
normalde ben 23 günde bir adet oluyodum
son iki adetim 25 gün üstüne gelmişti
ben bu iki günüde geçirince
anladım
zaten farklı belirtiler vardı kayınvalidemlerde bendeydiya yanlız değildim evde stres yapmaya fırsatımolmamıştı
Rabbim de vermiş iştenasip tam 7 aydır bekliyorum hiç korunmadım istiyodum
bu 7 ay içersinde 9 hayal kırıklığı yaşadım yani adet oldum
canım ben yata yata tombalak oldum iyice sırnaşık şey
doktor hafif egzersiz yap dedi bana fazla yatmak iyi değil
bugünden itibaren stressssssss yoooooooookkkk salıyorum çayıra mevlam kayıra hep böyle oluyo bebişler bizde bundan sonra böyleyizz:CüvCüv:
bayan sağlık danışmanı bugünkü sağlık bilgileri nerde kaldı kaydirigubbakcemile3
günaydın arkadaşlar merhaba çitos nasılsın:icecream::CüvCüv:
sat tarihini ver bakim şekerim hem listeye ekleyim hemde sanada ticker yapim hemen .son adet olduğun ilk günü söyle.
sııııdııııııııııııııııııı hamısler soylesın bakalım onumuzdekı ay kımler hamıle olabılır ıcınıze kımler doguyo
Gebelikte Beslenme Rehberi
Gebelikte beslenme diğer dönemlerdeki beslenmeden çok daha önemlidir. Bebeğin tek besin kaynağı vardır : Siz.
Gebelikte beslenme hem bebeğin büyüyüp ve olgunlaşması hen de annenin gereksinimlerinin karşılanması nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir konudur.
Uygun kilodayken gebe kalan sağlıklı bir kadında doğru beslenmeyle, gebeliğin sonunda yaklaşık 9 ile 12 kilo civarında bir ağırlık artışı görülür.
Gebeliğin değişik safhalarındaki değişik ihtiyaçlar dolayısıyla bu artış ilk üç ay içinde ayda 1 kg, ikinci ve üçüncü üçaylarda ise ayda 1 ile 1,5 kilo düzeyinde tutulmalıdır. Aşırı bir ağırlık artışı ise hem annede hem de bebekte istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir.
Gebelik ne beslenme alışkanlıklarının nede damak zevkinin değiştirilmesini gerektirmez. DENGELİ ve ÇEŞİTLİ beslenmek önemlidir. Yapacağınız tek şey doğal, taze ve bol çeşitli besinler almaktır.
Gebe olduğunuzu anladığınızda bunlardan hangilerini düzenli olarak yediğinizi ve yiyecekleriniz arasında bebeğe zarar verecek bir şey olup olmadığını araştırın.
Bu rehber gebeliğiniz sırasında düzenli beslenmenize ışık tutabilmek amacıyla hazırlanmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?