Hamile kalmak..sorular..sorular

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.415
11.121
Birgun kendimi boyle hissedecegim aklimin ucundan gecmezdi..kisaca bahsedeyim kendimden..ogretmenim.3 yil ozel sektorde calistiktan sonra evlendim.evliligimin ilk yilinin sonunda hamile oldugumu ogrendim.sigara iciyordum biraktim hemen..
Esimle havalara uctuk bizden mutlusu yoktu..kpssye girmistim sonucunu bekliyordum..hersey guzel olacak saniyordum..ama

...
7 haftalikken bos gebelik oldugunu ogrendim..kurtaj oldum..sarsildik..zor toparlandik.
Ardindan kpss aciklandi oda olmadi...ardindan tekrar kurs ve yogun kpss ye hazirlik sureci basladi..cocuk yapmayi erteledim sinava kadar...tek hayalim bian once atanip ogrencilerime kavusmakti...sinava girdim ve sonucunu bekliyorum suan..
Esimle hala dugun borcumuzu oduyoruz daha iki yili var..borclar olmazssa cok refah yasayacagiz..ama yinede sukur cocuk yapamayacak kadar zor durumda degiliz.
Bu yil sinavdan cok umutluyum...hala aciklanmadi..
Belirsiz yani..
Ama az once daha yeni evlenen ve gecimleri bizden zor olan bi akrabamin hamile haberini aldim.
Artik banada soruluyor.2 yillik evlisin ne zaman diye?
Esim cok istiyor yasi 33..ben 28 yasindayim
Ve kafamda sorular..bu ay calismalara baslamalimiyim artik.
Planlar projeler hic bitmiyor.surekli erteler oldum..derse hazirlik surecinde cok yiprandim.suan oyle rahatimki.
Malesef sigara kullaniyorum..gunde 5 tane iciyorum en fazla.
Zorlanirmiyim bilmiyorum...ailem uzagimda..kayinvalidemle sukur aramiz cok iyi..yardimci olur bakar ilgilenir..bilmiyorum ki kizlar.
Acaba zamani geldimi..
Bir karar vermeliyim..bir yanim tamam diyir.
Diger yanim tum hayatin degisecek cok zor olacak diyor?
Peki ya sizce??hamile kalmayi daha ertelemeli?

Önce bir atanın derim. Madem umutlusunuz bu sene. Para gerçekten önemli, biliyoruz bunu. Hiçbir sağlık problemi olmayan oğlumun (köpeğim) rutin kontrolde hastalığı ortaya çıktı. Ameliyat, şu bu derken 1 gün içinde 3000 lira harcadık. Üstelik aynı tutarı tekrar harcayacağız. Olmasa ne yapacaktık? O bize, biz ona bakacaktık ve kahrolacaktık.

Doğmamış çocuğunuza hastalık kondurmuyorum yanlış anlamayın. Yani fazladan paranın ne zaman lazım olacağı belli olmaz. 1000 lira fazla geliriniz olsa, ne alırsanız daha kalitelisini, ne yaparsanız daha iyisini yaparsınız. Zaten hepi topu ne kadar beklemekten bahsediyoruz sanki, kısmetse eylüle değil mi :)

bence borçlarınız sizi zorluyorsa onu bitirmeyi bekleyin derim çünkü borçlu olup çocuk olunca masraflar çoğalıyor yetiştiremiyorsunuz bizzat yaşadım kendimden biliyorum tabi yine karar sizin ..

Atama sonucunuz bugün yarın çıkar ortaya zaten. Atanirsin iz baya rahatlarsiniz ve çocuk yaparsınız hemen ancak atamanın şehir dışında olduğunu ve hamile halde başka bir şehirde 1 yil yaşamanın gerektiğini düşünün. .. cok cok zor olur. Atama sonuçları belli olsun atamanın yaşadığınız sehre olduysa düşünmeyin bile:) yarım gün calisacaksiniz maaşıniz da Guzel olacak inşallah.

Önce bir atanın derim. Madem umutlusunuz bu sene. Para gerçekten önemli, biliyoruz bunu. Hiçbir sağlık problemi olmayan oğlumun (köpeğim) rutin kontrolde hastalığı ortaya çıktı. Ameliyat, şu bu derken 1 gün içinde 3000 lira harcadık. Üstelik aynı tutarı tekrar harcayacağız. Olmasa ne yapacaktık? O bize, biz ona bakacaktık ve kahrolacaktık.

Doğmamış çocuğunuza hastalık kondurmuyorum yanlış anlamayın. Yani fazladan paranın ne zaman lazım olacağı belli olmaz. 1000 lira fazla geliriniz olsa, ne alırsanız daha kalitelisini, ne yaparsanız daha iyisini yaparsınız. Zaten hepi topu ne kadar beklemekten bahsediyoruz sanki, kısmetse eylüle değil mi :)
[/QUOTE
Haklisiniz..ama hep ince dusunerek erteledim hep.bu sene atamayadabilirim zira.
Ama esim bu kadar isterken ertelemek istemiyorum esasen.
Birde benim ailemin durumu cok iyi.elleri surekli ustumuzde.
Maddi olarak ihtiyac halinde destek olurlar..insallah eylulde tabi :)

okuyunca birden yazmak geldi icimden. bende evlenirken herseyi kendim yaptim esim ve ben(ikimizde memuruz) yani o yuzden dugun borcu esya borcu derken cocuk dusunmedik.

sonra elimizde takilardan kalan para varken kredi cekip ev aldik cocuk yine dusunmedik cunku yakinimizda bakacak kimse yoktu ve bakiciya ayiracak para kalmiyordu elimizde derken 3 yil doldu... sonra dedik artik dusunelim biz bu cocuk meselesini derken 3 yil daha doldu yani 6 yillik evliligimizin 3 yili bebis beklemekle doldu ve hala bekliyoruz:KK43:...........

belki bu yazdiklarim senin konunla alakali degil icimi dokmek istedim galiba:KK61:

ben evleneli 4 sene olacak
daha borçlarımız var
işimizi gücümüzü yeni yoluna koyduk sayılır işim ve okulum ve de bebeğe yardımcı olacak bi ailemizin olmaması yüzünden en az 4 sene daha ben düşünmüyorum
eşim de 30 yaşında bakalım belki ondan sonra da olmaz napalım kader kısmet.

bence sizin durumunuzda da sonuçlar açıklansın atanın inşallah ondan sonra bi yarım dönem çalışın. borçlar hafiflesin. hem belki uzağa atanacaksınız. yeriniz b
belli olsun önce derim...

Bu karari en iyi siz verebilirsiniz bir anne adayi olarak. Ama sunu soyliyim borc dert hiç bitmez. Cocuk istiyirsaniz atanma sonuclarini bekleyin ve bi karar verin. Yaş ilerliyo ve geri gelmiyo malesef. Bi de ha deyince hemen olmayabiliyo yani en azından bizim öyle oldu. 10 yıl bekledik minnosum gelsin diye

Yaşın daha büyük olsaydı hiç beklememeni önerirdim.1,5 yıl sonra hamile kalırsan doğum zamanı kredi borcunuz da bitmiş olur.bebeğin bakımı zor olduğu gibi oldukça masraflı da..çocuk olana kadar evliliğinizin keyfini çıkarın çocuk olduktan sonra pek mümkün olmuyor.

ÇOCUK İÇİN MADDİ MANEVİ DONANIMLI OLMAK GEREKİYOR YOKSA ÇOK ZORLANIRSINIZ , AYRICA ŞU DÜĞÜN BORCU MANTIĞI BANA SAÇMA GELİYOR YAPMAYIN KARDEŞİM ADET BİLMEM NE ALIN BİR YATAK LODASI BİR KOLTUK TAKIMI TAMAM ÇOK ZORLANIYORSANIZ NİKAH YAPIN ŞİMDİ BÖYLE OLUR BU ŞEYLER TÜRK AİLELERİNDE VAR SADECE DÜĞÜN BORCU

İnan başlasanda hep bir sorun cıkıyor , problem cıkıyor bızde tam karar verdık basladık sonucta duzenlı gıtmesı gerekır ılıskılerın duzenlı zaman aralıkları gerekır ama olmuyor işte; eşimin projeleri aldığı çizimler benım veremediğim sınavlarım vsvs hep bunlar onumuze cıkıyor bu ay nıyetlenmıstık ama olmadı olmayacak yani elimden hiçbirsey gelmiyor belkı de bıraz daha zaman....

Bence etrafta sizden sonra evlenen kişilerin çocuk yapmasından gaza gelmeyin
Kimisi rahattır önünü sonunu görmeden de çocuk yapabilir
Kimisi de şartları uygundur maddi manevi, erken düşünebilir çocuk fikrini

Siz ne eşiniz istiyor diye ne de millet soruyor diye çocuk fikrini düşünmeyin
Psikolojik olarak hazır mısınız ?
Önce atanmak daha mantıklı olabilir
Böylece hamilelik sonrası da izinleriniz olur ( Özel sektörde daha az doğum izni )

Ben bu durumlardan yeni geçmiş biri olarak ( 6 aylık kızım var, işe döneli 2 hafta oldu ) en zor yük annede, dolayısıyla anne hazırım dediğinde düşünülmeli bu iş diyorum.

ha diyince çocuk olmuyor..planlayınca programlayıncada...en azından bizim öyle oldu..ilk sene düşünmemiştik..sonra o doktor senin bu doktor benim gezip durduk..bunlar manevi olarakta maddi olarakta çok şey götürdü bizden ..dört yılın sonunda Rabbim ol dedi ve oldu...ayrıca maddi rahatlığın yanında annenin yaşının da önemli olduğunu düşünüyorum..her ne kadar tıp ilerlesede ilerleyen yaşlarda tahammülsüzlüğün arttığı fikrindeyim

Nihai karar sizin olacak elbet, en dogru karari anne adayi olarak siz verebilirsiniz.
benim nacizane fikrim; su an anladigim kadariyla kafaniz pek cok seyle mesgul. Bu durumda cocuk fikri ne kadar saglikli olur? Insanlar yaslariniz kac olursa olsun soracaktir. Ben 24 yasindayim ben de iki yillik evliyim bize de soruyorlardi. Bana gore gerek mesleki gerek maddi durumunuz bir sonuca varinca, kafaniz rahatlayinca, sakin bir sekilde cocugu dusunmek daha saglikli olur. Daha saglikli bir hamileliginuz olur ve bebisiniz icin de en iyisi olur. Tabiki basta da dedigim gibi karar sizin. Umarim hersey gonlunuzce olur..

X