Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2 si de 10 dk mı?Korkmayin iki dogumda şeklide 10 dk sürüyor ama sonu muhtesem duygular![]()
Bende mart anneleri grubundan geliyorum. Burda herkes konu sahibine kotu dogum anilarini anlatabilir ama moral vermekte lazim2 si de 10 dk mı?Kişiye göre değişir de anne gruplarına bie bakın." Kafayı yiyecektim sancıdan "diyen mi..." ıkınamadım bebeği boğacaksın diye kızdılar " diyen mi...
ikisininde zorluğu kolaylığı faydası zararı ayrı ayrı...@Son damla
Herkesin deneyimi parmak izi gibi kendine özel. Benim doğum çok çok kolaydı mesela.Mrb 24 haftalık hamileyim doğum yapan arkadaşlar nasıl bı deneyim olduğunu yazabilirmi nasıl korkulacak kadar varmı
Doğum için hazırlık yaptinizmi spor falanHerkesin deneyimi parmak izi gibi kendine özel. Benim doğum çok çok kolaydı mesela.
İnşallah öyle olurKorkmayin iki dogumda şeklide 10 dk sürüyor ama sonu muhtesem duygular![]()
Okadar haklisiniz ki bebek olduklarinda herşey daha kolay olur diyordum yanılmışımvajünal doğurdum. her zaman doğumdan sonra “korktuğum kadar değilmiş ya” diyeceğime inanarak ilerledim. cünkü saçma bir sekilde yapabileceğime ve kolay bir sekilde yapabileceğime dair bir inanç vardı içimde. acı eşiğim de çok yükseltir. doğum gününde de epidural takılırken veya sancıları çekerken doktorum ve ebeler hep maşallah çok iyisin gıkın bile çıkmıyor, sen çok kolay doğuracaksın diye gaza getirdiler benihatta esiö bile nst bağlıyken en fazla 30-40 oldu sancın diye kandırıyordu beni. halbuki 70-80lerdeyken bile hiç sesim çıkmadı.
son bir saat ben dedim ki çocuk isteyen aklıma tüküreyimannem bile doğuramicam diye korkmuş, ablam çocuk yapmaktan vazgecti
öyle bir haldeydim yani
ama son bir saate kadar şen şakraktım. ama hiç sezaryene dönelim teklifini de sunmadım. simdi düsünüyorum neden sunmadım diye de galiba o kadar zor durumdaydım ki aklıma bir seceneğim olabileceği bile gelmedi.
doğumda aylarca saygımı koruduğum hep çol hürmet ettiğim doktoruma bile bağırdımebeleri ittim, damaryolumu söktüm
dehşet anıydı resmen hahah
bebek çıktığı an evet her sey bitiyor ama tüm gece dikişlerimin ağrısında sağa sola dönemedim. ama bebek gık dese kucağıma alıp emzirmem istendi. doğumhaneden çıkarken bebeği kucağıma almak istemedim, zorla verdiler. çıktığım gibi esime al çocuğu ağrım var benim dedim.
doğurduğum an bebeğimi gördüğümde hep ağlicam evladımmm diye haykırcam sanıyordum “ohh be” diye haykırdım
kolay değildi.. çok zordu. doğumdan sonra asla ikimci cocuk yapmam diyordum. sonra yapsam da sezaryen doğururum dedim. simdi yeni yeni yüne yapsam yine vajinal doğururum galiba diyorum
he ama sunu da belirteyim.. bebeğe bakmak doğurmaktan çook daha zor. 3 günlük kolik bebeğim kucağımda “keske 50 tane doğuraaydım da bir tanesine bakmak zorumda olmasaydım” diye ağlıyordum. he o da zamanla geciyor, alışıyor ve düzeni kuruyorsunuz. amaaan evlat güzel sey![]()
Sağlıkla büyüt, son aylarda dogumhanede nts bakılıyordu ben de ntslerde bayıldığım için hiç sonuna kadar gidemiyordukvajünal doğurdum. her zaman doğumdan sonra “korktuğum kadar değilmiş ya” diyeceğime inanarak ilerledim. cünkü saçma bir sekilde yapabileceğime ve kolay bir sekilde yapabileceğime dair bir inanç vardı içimde. acı eşiğim de çok yükseltir. doğum gününde de epidural takılırken veya sancıları çekerken doktorum ve ebeler hep maşallah çok iyisin gıkın bile çıkmıyor, sen çok kolay doğuracaksın diye gaza getirdiler benihatta esiö bile nst bağlıyken en fazla 30-40 oldu sancın diye kandırıyordu beni. halbuki 70-80lerdeyken bile hiç sesim çıkmadı.
son bir saat ben dedim ki çocuk isteyen aklıma tüküreyimannem bile doğuramicam diye korkmuş, ablam çocuk yapmaktan vazgecti
öyle bir haldeydim yani
ama son bir saate kadar şen şakraktım. ama hiç sezaryene dönelim teklifini de sunmadım. simdi düsünüyorum neden sunmadım diye de galiba o kadar zor durumdaydım ki aklıma bir seceneğim olabileceği bile gelmedi.
doğumda aylarca saygımı koruduğum hep çol hürmet ettiğim doktoruma bile bağırdımebeleri ittim, damaryolumu söktüm
dehşet anıydı resmen hahah
bebek çıktığı an evet her sey bitiyor ama tüm gece dikişlerimin ağrısında sağa sola dönemedim. ama bebek gık dese kucağıma alıp emzirmem istendi. doğumhaneden çıkarken bebeği kucağıma almak istemedim, zorla verdiler. çıktığım gibi esime al çocuğu ağrım var benim dedim.
doğurduğum an bebeğimi gördüğümde hep ağlicam evladımmm diye haykırcam sanıyordum “ohh be” diye haykırdım
kolay değildi.. çok zordu. doğumdan sonra asla ikimci cocuk yapmam diyordum. sonra yapsam da sezaryen doğururum dedim. simdi yeni yeni yüne yapsam yine vajinal doğururum galiba diyorum![]()
he ama sunu da belirteyim.. bebeğe bakmak doğurmaktan çook daha zor. 3 günlük kolik bebeğim kucağımda “keske 50 tane doğuraaydım da bir tanesine bakmak zorumda olmasaydım” diye ağlıyordum. he o da zamanla geciyor, alışıyor ve düzeni kuruyorsunuz. amaaan evlat güzel sey![]()
o dönem bi de ablam ve bir arkadasım doğumda bizim için dua et kabul olur duaların demişti. yemin ederim kendim için bile dua etmek gelmedi aklımaOkadar haklisiniz ki bebek olduklarinda herşey daha kolay olur diyordum yanılmışımbende doğum yaptiktan sonra ağlamadım bu çok kafama takılıyor yada ağladım belki hatırlamıyorum ama insan kendi canının derdine düşüyor resmn
![]()
benden önce bi kadın 5 kgSağlıkla büyüt, son aylarda dogumhanede nts bakılıyordu ben de ntslerde bayıldığım için hiç sonuna kadar gidemiyordukbir abla doğum yapacaktı ama abla Allah nazardan saklasın o kadar güzel sancilaniyordu ki ( dualarla ,bagirmadan sakince ) dedim amannn bennn de yaparım ,hep o ablayı düşündüm doğuma kadar
catalda ebeye ;" çıkar lannn şunuuuuuuu "diye bağırıyordum en son
![]()
Ben teşvik edici olmasın diye belirtmedim sezaryen idi doğum şeklimDoğum için hazırlık yaptinizmi spor falan
AnladımBen teşvik edici olmasın diye belirtmedim sezaryen idi doğum şeklim![]()
Bı şekilde oluyor yanibenden önce bi kadın 5 kgbebeğini 5 dkda falan doğurdu. kadının sesini iki kez duydum sonra bebek ağladı
doktor da ban diyor ki senin çatalon çok müsait ondan da kolay doğuracaksın
doğumda anestezinin etkisi kalmadı, doktor tekrar verilmesine izin vermedi.. ıkınmam doğru değildi. kakanı yapar gibi ıkın diyor bana ben karnımı sıkıyorumnasıl kaka yaptığımı unuttum diye bağırıyordum en son