• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile olan doğum yapanlar nasıl bı deneyim yazabilirmi

Ozel ebeler var hem egıtım hem yoga yaptırkyorlar doguma hazırlıyorlar bulundugunuz sehırde arastırın bence ben boyle bır ebeyle calıstım dogumun normal bır surec oldugunu kabul ederek bu an bıtecek cocugumu kucagıma alacwgım dusuncesıylede doguma gıttım en son sancılar cok yogun oluyor evet bır dakıkada bır gelen ama buda gecıcı dıyorsun dogum basladıgı an zaten 6 dk surdu bebegımın dogması tek yapman gereken kendını kasmadan poponu ozellıkle var gucunle ıkınmak bunu yaparsan ıkı kere ıkınmada bebek kendılıgınden gelıyor zaten canım korkulacak hıc bır sey yok dogdugu an bıtıyor sancı da agrıda hıc bırseyın kalmıyor hıc bunlarla kendını korkutma gercektende uc gungrcınce dogum neymıskı dıyorsun bebek bakmak yok sarılık oldu yok karnı doymadı aman gazını cıkarayım derken aklına bıle gelmıyor oda allahın hikmetı ıste hayırlısıyla kucagına al ınsallah

Hamilelik sürecim rahatti her gün yürüyüşümü falan yaptım 41+5de gece bir çay bardağı kadar suyum geldi kalktım duş aldım sancı sıklığı arttığında hastaneye gittim 3 de gittim 7 de doğurdum zor muydu evet ama bebek çıktıktan sonra o sanciyi hatirlamiyordum ,sanki hiç ağrı yasamamistim. 9 gibi kendime geldim. Sağlıkla bir avazda olsun doğumun inşallah.
İnşallah

Sağlıkla büyüt, son aylarda dogumhanede nts bakılıyordu ben de ntslerde bayıldığım için hiç sonuna kadar gidemiyorduk 😂 bir abla doğum yapacaktı ama abla Allah nazardan saklasın o kadar güzel sancilaniyordu ki ( dualarla ,bagirmadan sakince ) dedim amannn bennn de yaparım ,hep o ablayı düşündüm doğuma kadar 😑 catalda ebeye ;" çıkar lannn şunuuuuuuu "diye bağırıyordum en son😂
"Güzel sancılanmak" hahshshsh Çok güldürdü bu laf beni ,aynı deyim gibi olmuş 🤣

Benim doğumun gayet güzel ilerlerken bir anda doğum sırasında tansiyonum fırladı ve doğumu durdurup tansiyonumu düşürmeye çalıştılar aynı zamandada sancıdan kafayı yiyecek dereceye girip doktorların eline eteğine yapışıp epidural diye ortalığı ayağa kaldırdım doktorlarda epiduralin tansiyonumu düşürmeye faydası olacağı için verdiler ve sonrası çok rahat geçti, sağlık ile alın kucağınıza inşAllah

Mrb 24 haftalık hamileyim doğum yapan arkadaşlar nasıl bı deneyim olduğunu yazabilirmi nasıl korkulacak kadar varmı
Ben vajinal doğum yaptım sancimar çok dayanılmaz felaket oldu bende bağırdım hastane odasında resmen 😅nefes al ver diyorlar ama olmuyor😅 doğum sancısını bukadar şiddetli düşünmemiştim hiç ama herkesin doğumu kendine özel Tai kolay olanda var zor olanda.dogumu yaptım bir şekilde 😅vajinal doğumda ilk başlarda oturmak vs

o dönem bi de ablam ve bir arkadasım doğumda bizim için dua et kabul olur duaların demişti. yemin ederim kendim için bile dua etmek gelmedi aklıma 😂😂 bir de trip yedim dua etmedim diye haah doğursunlar bi tane de görcem onları 😂😂
Valla aynn öyle 😅😅benimde hiç aklıma gelmedi ya sadece insan doğurmak.istigor bir an önce 😅kilolarınızı verebildinizmi acaba veya kilo almismiydiniz diyet yapıyorum ama zsyiflayamiyorum kesinlikle😅tatlı hamur işi kızartma yemiyorum emzirdigim için sık yiyorum

Valla aynn öyle 😅😅benimde hiç aklıma gelmedi ya sadece insan doğurmak.istigor bir an önce 😅kilolarınızı verebildinizmi acaba veya kilo almismiydiniz diyet yapıyorum ama zsyiflayamiyorum kesinlikle😅tatlı hamur işi kızartma yemiyorum emzirdigim için sık yiyorum
aynı durumdayım. doğumdan çıktığımda zaten 10 kg vermistim. simdi +5 kilo aldım 😂 pilatese başladım bir de ekmeği falan kestim bakalım 😂

benden önce bi kadın 5 kg 🧿 bebeğini 5 dkda falan doğurdu. kadının sesini iki kez duydum sonra bebek ağladı 😂 doktor da ban diyor ki senin çatalon çok müsait ondan da kolay doğuracaksın 😂

doğumda anestezinin etkisi kalmadı, doktor tekrar verilmesine izin vermedi.. ıkınmam doğru değildi. kakanı yapar gibi ıkın diyor bana ben karnımı sıkıyorum 😂😂 nasıl kaka yaptığımı unuttum diye bağırıyordum en son
Anneannem kadın O sanciyi hatirlasaydi başka çocuk dogurmazdi derdi inanmazdım ,O sancinin tarifini yap deseler yapamam unuttum gerçekten

Normal dogum beklerken 40+3 te sezeryanla dogum yaptim. Ilk gun ozellikle ilk yurume cok zordu. 2.gun acim hafifledim 3.gun itibariyle ayaklandim, evde k.validem ve esim olmasina ragmen cogu isi (ev isi dahil) kendim yaptim cunku herhangi bir rahatsizlik hissetmedim.

Beni en en cok etkileyen sey uykuydu. Uykusuzluga alismak zaman aldi hala zorlaniyorum ama gece beslenme araligi uzadigi icin ilk gunlere gore daha rahatim.

Ilk kucagima verdiklerinde analik duygusu biranda yuklenmedi. Bu cocuk kim, ben simdi ne yapacagim, neyin icindeyim vs hayati sorguladim. Aglama krizleri, yeni kimligi benimseyememe gibi karmakarisik duygular icinde yaklasik 1 ay gecirdim. Suan bebegim 67 gunluk onsuz nefes alamam. Dunyam, hayatim, herseyim. Allah isteyen herseye nasip etsin. Oyle bir sevgi ki sadece onu dusunmek bile aglatir beni. Yani ilk gunlerdr yasadigim sogukluk, benimseyememe durumlari cok cok uzak. Hepsi gecti.

Saglicakla kucaginiza alin, kucaga alisir vs laflara kulak tikayin. Tentene temasta kalin, bol bol koklayin, sarilin. O minik hali birdaha geri gelmeyecek tadini cikarin.

Mrb 24 haftalık hamileyim doğum yapan arkadaşlar nasıl bı deneyim olduğunu yazabilirmi nasıl korkulacak kadar varmı
Doğum herkes için farklı bi deneyim öncelikle bi problem yoksa vücut bi şekilde bebeği çıkartır😂😂 ablamla 4.5 sene arayla doğurduk o suni sancı almasına rağmen nerdeyse hiç acı çekmedi ortalama 8 saatte doğurdu 38. Haftasında. Bendeyse aniden rahim ağzı kısalığı teşhisi kondu ve 30+5de doğurdum. Doğumdan tam 24 saat önce ishal olmuşumda karnım ağrıyomuş gibi sancı başladı. ortalama 14 saat dayanabileceğim bi şekildeydi son 6 saatte sancı girdikçe derin derin nefes almaya ve ayağa kalkmaya başladım hala dayanabiliyodum😂 son 2 saate geldiğimde sancıların süresi uzadı. Ağrı aynı şiddette ama süre uzadığı için dayanma sınırım azalmıştı doğumhaneye geçtiğimde açıkcası bebeğim 30 haftalık ve küçük olduğu için tam nasıl çıktığını hissedemedim sadece kasıklarımda ağrı vardı ama kızım doğduğu an her şey geçti ve tüm ağrı bitti. Doğum anı değil sancı süreci zor bence o yüzden sancıyı karşılamayı öğrenin. Tam açılmanız olduğunda ve bebeğin kafası geldiğinde doğumhaneye gitmeniz ve doğurmanız 5 dk anca sürüyo ♥️

Korkulacak kadar olsa herkes bir çocuk yapıp kenara çekilirdi, herşey unutuluyor hasta oluyorsun kolay atlatabiliyor musun onda bile ne çekiyor insan, bir insan dünyaya getirmek de kolay değil ama anlık bir durum olarak bak muhakkak geçiyor bir şekilde dünyaya gelşyor ben şunu söyleyeyim 2 doğal doğum yaptım (suni sancısız epiduralsiz biride dikişsiz müdahalesiz doğumlardı) ben yaptıysam herkes yapar iğne bile vurduramam korkudan üstelik vajinismusumda var

Korkulacak kadar olsa herkes bir çocuk yapıp kenara çekilirdi, herşey unutuluyor hasta oluyorsun kolay atlatabiliyor musun onda bile ne çekiyor insan, bir insan dünyaya getirmek de kolay değil ama anlık bir durum olarak bak muhakkak geçiyor bir şekilde dünyaya gelşyor ben şunu söyleyeyim 2 doğal doğum yaptım (suni sancısız epiduralsiz biride dikişsiz müdahalesiz doğumlardı) ben yaptıysam herkes yapar iğne bile vurduramam korkudan üstelik vajinismusumda
Normal dogum beklerken 40+3 te sezeryanla dogum yaptim. Ilk gun ozellikle ilk yurume cok zordu. 2.gun acim hafifledim 3.gun itibariyle ayaklandim, evde k.validem ve esim olmasina ragmen cogu isi (ev isi dahil) kendim yaptim cunku herhangi bir rahatsizlik hissetmedim.

Beni en en cok etkileyen sey uykuydu. Uykusuzluga alismak zaman aldi hala zorlaniyorum ama gece beslenme araligi uzadigi icin ilk gunlere gore daha rahatim.

Ilk kucagima verdiklerinde analik duygusu biranda yuklenmedi. Bu cocuk kim, ben simdi ne yapacagim, neyin icindeyim vs hayati sorguladim. Aglama krizleri, yeni kimligi benimseyememe gibi karmakarisik duygular icinde yaklasik 1 ay gecirdim. Suan bebegim 67 gunluk onsuz nefes alamam. Dunyam, hayatim, herseyim. Allah isteyen herseye nasip etsin. Oyle bir sevgi ki sadece onu dusunmek bile aglatir beni. Yani ilk gunlerdr yasadigim sogukluk, benimseyememe durumlari cok cok uzak. Hepsi gecti.

Saglicakla kucaginiza alin, kucaga alisir vs laflara kulak tikayin. Tentene temasta kalin, bol bol koklayin, sarilin. O minik hali birdaha geri gelmeyecek tadini cikarin.
Sağolun 🥰

Back
X