Hamile olduğumu aileme söylemeye korkuyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
herkese merhaba...
yeni hamileolduğumu öğrendim ve ne yazıkki hiç sevinemiyorum19 yaşındayım ve kaçarak evlenmiştim.evleneli 11ay oldu ve korunduğumuz halde hamile kalmışım.maddi olarak bir bebeğin masraflarını karşılamaya hazır olmadığımız için başta çok kötü hissttm kendimi.şimdide aileme nasıl söyliyeceğimi hiç bimiyorum.ben hergün annemlerdeyim.(evde yanlız sıkıldığım için) ve bebek konusunda herhangibir konu açıldığında bana hep büyük tepkiler verdiler.'herşeyiniz bitti de sıra çocuğa geldi dimi'diye tersliyor hemen:çok üzgünüm: şimdi ben nasıl söyliyeceğim onlara hamile olduğumu?birde ağbim var henüz evlenmemiş:çok üzgünüm:kafam çok karışık.herşeyi burnumdan getircekler :çok üzgünüm::çok üzgünüm:daha kaçtığım için söylendikleri yeni yeni bitmeye başlamıştı..:çok üzgünüm:

ayyy cnmm sen üzülerek söylersen annen nasıl sevinir sen gör bide sen üzülem diye teselli eder benim sürekli aklımda hayalimde hamile olduğumu anneme söylemek var hayırlı olsun bebeğin canım

Bebeğiniz hayırlı olsun inşallah..
Bence anneniz de olsa kendi evinize,ailenize karışmaması gerekir..
Eğer sürekli evliliğiniz hakkınızda olumsuz muhabetler edip moralinizi bozuyorsa ya bundan rahatsız olduğunuzu güzellikle söyleyin ya da çok sık gitmeyin..
O mesafeyi ayarladıktan sonra bebeğiniz için bir şey diyecek olsa bu kadar üzülmezsiniz..

canım ailen onlar senin başta kızıp tepki göstermeleri normaldir kii sen maddi olarak daha hazır olmadığınızkı sölrmiştin normaldir yani..ama doğunca hiçbişeycik olmaz seni öyle mutlu görünce elbet onlarda mutlu olurlar sen sakın üzülme kafanada takma ve biran önce paylaş ailenle

bence haklılarda ama olmus birkere
masum bir bebeği aldırmaya hakkınız yok
bebek rızkıyla gelir
hersey olacağına varsın çocuğunuda doğur.yasın küçük ama olsun olmus bikrere olmus ölmüşe çağre yokkkk

özellikle babam la ağbimin tepkisinden korkuyorum.evin en küçüğü olduğum için beni hala bebek gibi görüyorlar.daha yeni yeni alışıyorlar dı evli olduğuma

bebeğiniz hayırlı olsun ailenin kızgınlığı normal seni düşündükleri için bu şekilde konuşuyorlar ama artık evlisiniz bir yuvanız var ailenize söyleyin ilk başta tepki gösterselerde kıyamazlar küçücük bebeğe aldırmayı düşünmeyin derim hakkınızda hayırlısı olsun

belki yaşın küçük diye ve maddi olanağınız yeterli değil diye şimdi bebeğin olsun istemiyordurlar ama inan bana başta söylenselerde doğduğunda senden çok seveceklerdir
torun her zaman için bir başka sevilir.kafana takma sende normal bir şekilde ailene söyle
allah bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canıma.s

hayırlı olsun bebeğin bitanem...bende arkadaşlarımla aynı fikirdeyim başta tepki göstericekler ama onlarda alışacaklar bu duruma ..hatta senden daha çok sevinecekler..valla bu zamanda hamile kalıpta sapasağlam bir bebek dünyaya getirmek mucize oldu...snde bunlardan bitanesisin gülüm...sakın bebek hakkında bizi üzücek biş yapma....bekle ve gör.. hakkında hayırlısı olucaktır umarım...

Her bebek nasibiyle kısmetiyle gelir dünyaya.
sen hiç canını sıkıp,bebişini üzme...
Allah yardım eder bebeği olan insana...
Hiç anlamazsın bile,doğurmuşun,büyütmüşün bi bakmışsın okula başlamış..
a.s

inş dediğiniz gibi olur.biliyorum onlar da haklı benim iyiliğimi düşünüyorlar ama olmuşla ölene çare yok derler

olan olmuş nasıl kaçarken annenden babandan korkmadan kaçtıysan, sevgine sahip çıktıysan, bebeğinede sahip çıkacaksın...
hamile olduğunu söyle aşırı tepki veririlerse sende tavrını koy...ailede olsa kimse kimsenin hayatına müdahele edemez.

laleye kesinlikle katılıyoruma.s​

a.sa.s:enbuyukkk:

hamilesin die tepki verilirmi yaa??siz biribirinize güvenmeseniz yapabiliriz evlenelim die düşünmeseniz zaten kaçmazdınız.eşinle olan sorunlarında düzelmiş. şimdi açık öğretimde okuyorsun ve bebek varken okuyup çalışabilirmiyim diyorsun gayet okuyabilirsin açık öğretim zaten evde dersine çalışıp sınavına bebeişinle kanında girersin hem sana şansda getiirr bakarsın annesi.. çalışma konusuna gelincede 7 ayllık olana kadar çalışırsın sonra çıkarsın doğumu beklersin 7ay süre içerisindede elbette birikim yaparsınız) bebişn biraz büyüyene kadar ona sen bakarsın sonra yinee girersin işe.. unutma bebek rızkıyla gelir tatlım..benim kuzenim 28 yaşında açıköğretim okudu ve karnında bebişi vardı onunla girdi sınavlaar sonra mezun oldu ve bi müddet bebişini kendi büyüdü şimdi kreşe verdi ve çalışıyor .. HAKKINIZDA HAYIRLISI NEYSE O OLSUN.. sakın hamilesin die çekinme korkma sonuç tabi yuvan var bi eşin var evlisin ve ayrı bir evin var kimse seni yargılayaamaz hamilesin die.... korunuyorduk diyorsun demekki RABBıMıN takdiri ilahisi içicek suyu varmış ve rızkıyla gelir inşallah..

ailelere bakma sen bende 19 yaşında evlendim.annem evlenirken sakın hemen hamile kalma daha kucuksun dedi..bende istemıyodum zaten..1 sene sonra istedik ama bak olmuyo şimdide...şimdide hadi niye bebek yapmıyosunuz diyolar...ama ben kimsenin lafına gore iş yapmam...

ıstemediğiniz halde hamile kaldıysanız yapacak hiçbirşey yok, hayırlısı böyleymiş demek ki..

Ailenizin eninde sonunda haberi olacak, bunu kafanızsa kurup büyütmek, verecekleri tepkiyi düşünüp durmak sadece sizin sinirlerinizi bozar, başka da bir işe yaramaz..

Evli her kadın gibi anne olmak sizin de hakkınız, zamansız olmasında da bir hayır vardır..

Kendi aileniz de olsa, madem hamileliğinize karşı ters tepki vereceklerinden eminsiniz, mecbur değilseniz hergün hergün gitmeyin ..

Uygun bir zamanda da ailenize söyleyin bebeği, ne olabilir ki? En fazla, daha önce duyduğunuz ''şimdi zamanı mıydı?'' cümlesini tekrar duyarsınız olur biter..
Hem bebiş olunca bak nasıl fikirleri değişecek, abin annen baban ne kadar mutlu olacaklar..:)))

Hayırlısı olsun..

neden ailenize söylemeye çekiniyorsunuz ki...........
annesi belli babası belli bir yavru.belki erken gelmiş olabilir ..............
bundada vardır bir hayır...............
ailenizin yanına bu kadar sık sıkta gitmeyin.....................
kendi eviniz yuvanız olmuş bakın birde bebek gelicek sorumlugunuz artıcak...........
ailenizinden ne kadar saklıya bilirsiniz ki.........çocuk sizin ve sizin istemeniz herşeyden daha önemli bence...........
ailenizin herşeye tepkili yaklaşmalarıda hoş degil..........

belkide siz biraz abartıyorda olabilirsiniz.............siz kaçtıgınız halde aileniz kabul etmiş af etmişse çocugu neden saklıyasınız ki...neden bundan çekiniyorsunuz ki..........

hamileliğinize çok sıkıntılı başladınız...
ilk başta okuabilecek miyim hamileyken ben yandım bittim dediniz..
şimdi de aileme nasıl söyliyeceğim diyorsunuz.
bu kadar sıkıntı stres iyi değil.

neden korkuyorsunuz söylemeye, en fazla durumunuz iyi değildi, daha okuyorsun falan derler.
aldıracaksın diyecek halleri ya da hakları yok ki zaten..
baktınız çok rahatsız oluyorsunuz söylenenlerden, biz böyle karar verdik deyin..
evlilik sizin evliliğiniz, çocuk sizin çocuğunuz...

canım benim saklasan ne zamana kadar saklıcaksın ......ayrıca senin çekindiğin kadar da tepki vermezler sanırım sonuçta şimdi olmazsa sonunda gene olacaktı hayırlısı olsun diyelim..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…