Hamile olduğumu bilmeden cipro antibiyotik ve selectra içtim.

Minigimibeklerken

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2018
39
51
3
34
Merhaba iyi günler. 6+1 hamileyim hamile olduğumu öğrenmeden önce cipro antibiyotik 2 kez içtim, panaromik diş röntgeni çektirdim birde 6 aydır selectra kullanıyordum. Bu şekilde ilaç kullanıp da sağlıklı doğum yapan var mı? Doktorum ya hep ya hiç olayından bahsetti. Şimdilik bir sorunum yok. Konu yanlış başlıkta biliyorum ama daha fazla yorum almak için lütfen bir süre durabilir mi?

Evet dr unuzun söylediği gibi hamileliği öğrenene kadar ya hep ya hiç kuralı vardır...yani bebeği ögrenene kadar bisey olmadıysa muhtemelen bundan sonra da olmaz

Bende hamile oldugumu öğrenmeden diş röntgeni cektim günde 2 3 tane ağrı kesici ictim dolgu yaptırdım. Doktor dedi daha kücük bisey olmaz bundan sonra dikkat et

Bende neydi hatırlamıyorum ama bayağı antibiyotik ve ilaç kullanmıştım röntgen çektirmiştim. Gebeliğim beklenmeyen gebelikti hastalanmıştım enfeksiyon çıkıyordu tahlillerde ama nerden kaynaklı olduğu belli olmuyordu Dozu bayağı yüksek bi antibiyotik di ağrı kesici diğer ilaçları hiç saymıyorum bir hafta kullandım bu şikayetlerim gebelikten kaynaklıymış şükür kızım sağlıklı ama ben çok korkmuştum şimdi yüne gebeyim aynı şikayetleri yine yaşadım ama ilaç kullanmadım artık akıllandım☺️

Canım öncelikle Allah bebeğini sağlıklı sıhhatli bi şekilde kucağına almayi nasip etsin.
Bende hamile olduğumu öğrenmeden önce. Diş röntgeni çektirdim. Röntgen çekilmesine sebep olan dişi çektirdim. Ve çok zordu inan çekim onun için doktorum ağrı kesici ve antibiyotik yazmıştı onları içtim.
Vee sonuç Allahıma hamd olsun sağlıkli sıhhatli 5 buçuk yaşında bi prenses oldu şimdi :KK36:
Ama öğrenince bende senin gibi çok araştırdım. Doktoruma sordum. Hayır hayır korkma hiç bişi olmaz demişti.
İçini ferah tut canım.:KK73:

Bu dönem bebeğin her yerinin oluştuğu bi dönem...Bi arkadaşımın bebeği kolsuz doğdu sebebi de bu dönemde içtiği bi ilaçmış sonradan anlaşıldı neden olduğu araştırılınca...

Bazısına bişey olur bazısına olmaz, ilaç ve röntgen her zaman risk yaratır.İyi bişey değil yani.Zaten bişey olup olmadığını en erken detaylı ultrasonda öğrenirsiniz.Tek sorun düşmesi değil yani.

Kızlar benimde sürekli kullandığım teoid ve şeker hapım var. Bebek planlarken bunları bırakmalı mıyım öğrenene kadar devam mı etmeliyim yaşayan var mı? Doktora elbette gideceğim konuyu görünce sorayım dedim.

Diş röntgeninde zaten çok çok az radyasyon var diye okumuştum. Bi araştırın, doktorunuz zaten mühim değil demiş.

Olumsuz orneklere bakma. Bir şey olmaz Allah'ın izniyle. Çok küçükken yani sen öğrenene kadar bir şey olmazmış diye duymustum

Kızlar benimde sürekli kullandığım teoid ve şeker hapım var. Bebek planlarken bunları bırakmalı mıyım öğrenene kadar devam mı etmeliyim yaşayan var mı? Doktora elbette gideceğim konuyu görünce sorayım dedim.
Hamilelikte troid hapı çok önemli. İçmeyi ihmal etmeyin. B beğin zekası için sizin troid hapınızı düzenli kullanmanız gerekli. Şekerilacı hakkında bilgim yok ama troid ilacımı düzenli kullanmaya devam etmiştim ben. Doktorum çok önemli demişti.

Bende neydi hatırlamıyorum ama bayağı antibiyotik ve ilaç kullanmıştım röntgen çektirmiştim. Gebeliğim beklenmeyen gebelikti hastalanmıştım enfeksiyon çıkıyordu tahlillerde ama nerden kaynaklı olduğu belli olmuyordu Dozu bayağı yüksek bi antibiyotik di ağrı kesici diğer ilaçları hiç saymıyorum bir hafta kullandım bu şikayetlerim gebelikten kaynaklıymış şükür kızım sağlıklı ama ben çok korkmuştum şimdi yüne gebeyim aynı şikayetleri yine yaşadım ama ilaç kullanmadım artık akıllandım☺️

Nasıl yani hasta zannederken hamile miymişsiniz 😱 peki nasıl hissediyordunuz. Benimde boğazlarım kötü diye 1000lik antibiyotik kullandım üstüne 3 kere serum takıldı hiç geçmeyen bir ateşim var ama bu ateşe sebep olacak bir durum yok ortada bel ve karın ağrısı var hafif o kadar adetimde gecikti.. ama ben ilaçlardan gecikmiştir diye düşünmüştüm. Sizde ne vardı anlatır mısınız

Nasıl yani hasta zannederken hamile miymişsiniz 😱 peki nasıl hissediyordunuz. Benimde boğazlarım kötü diye 1000lik antibiyotik kullandım üstüne 3 kere serum takıldı hiç geçmeyen bir ateşim var ama bu ateşe sebep olacak bir durum yok ortada bel ve karın ağrısı var hafif o kadar adetimde gecikti.. ama ben ilaçlardan gecikmiştir diye düşünmüştüm. Sizde ne vardı anlatır mısınız
Onun yerine test yapsaniz kesinlesse.

Ben de kullanıyordum ikisini Tiroid devam hatta dozajı arttırıldı, şeker hapı bırakıldı. Tabi siz yine de doktorunuza danışın Ancak çabuk olun şeker hapı hemen bırakılmalı demişti kadın doğumcumuz

Merhaba benimde bir sorum olucak size lütfennn cvpp :( 26 Temmuz Cuma çatlatma iğnesi yapıldı 27 Temmuz Cumartesi ilişki oldu 28 Temmuz şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığından acile gittim o an panikten çatlatma iğnesini söylemeyi unuttum yani ilişkiden 24 saat geçti seruma ağrı kesici vs 6-7 tane ilaç karıştırmışlar sonradan aklım başıma gelince doktora söyledim ama bana direk bu ay hamile kalırsan anormal bebek olur dedi direk önlemini al dedi böyle birşey olabilir mi yardım lütfen

Back
X