Hamile olduğumu görümceme söylemelimiyiz?

kendimden örnek vereceğim sana. 3 kez düşük yaptım.benimle aynı zaman da düşük yapan bir arkadaşım daha vardı. benim sağlık problerimde olduğundan sürekli doktorlarla ve tedavilerle uğraşıyordum o da gelip bana soruyordu bu böylemi vs diye.sonradan bi başkasından duydum hamile olduğunu .niye söylemedin dedim. cevap :ÜZÜLÜRSÜN
kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim.niye üzüleyim sevindim.ama ondan duysam daha çok sevinirim. kıskanç biriymişim gibi hissettim.
o yüzden bence söyleyin geç kalmadan, başkasından duymadan.

söylememek nereye kadar doguruncada saklıyacaksanız olur ama
onu cok kırmıs olursunuz benden soylemesı soylemenız gerek
ona hamıle ıken bol bol dua edın hamılelerın duaları kabul olurmus derler

cnmm bekarım ama bu konuda ne diyecek evliler çokdaa merak ediyorum
çünkü konulara bakıyorum.
eltim/görümcem bnm çocuğum olmadığını bildikleri halde bana hamile olduklarını söylediler
başka bir üye
eltim/görümcem hamile ve bana kimse söylemedi ben başkasından öğreniyorum beni ne gözüyle görüyorlar....

çok hassas konular ya... bekar gözüyle anlayamıyorum :83:

Benım cocugum olmutyodu o sırada abımın ılk cocugu 2 yasındayken yengem hamıle kalmıs
bana bır anda oyle apansızın ve sevıncle soyledıkı
eve gırmeye dayanamadım apartmana gırdıgım gıbı aglamaya basladım
sankı annemden duysam da kolay karsılayacakmısım gıbı geldı
sonra annem aradı
bebek neredeyse 2 aylık 1 aydır soylememısler yanı
anneme tebrık ederım babaanne oluyormussun neden soylemedın dedım
falan fılan
sonra bebegı aldırdılar gelısmedı
daha sonra tekrar hamıle kalmıs
benım haberım yok o sırada ben 3.tup bebek tedavısıne basladım transfere gıdıyorum
tabı sımdı soyluyor eger senın olmasaydı ben sana nasıl soylerdım dıyor bana cok dua ettı
benımde bebegım oldu
erken dogum oldu sımdı aralarında 7 gun var :54:

bence annesi söylesin dağa kolay hazmeder,başımdan geçti biliyorum 2 düşük yaptım ve amcamın gelini dağa hamile olduğunu öğrendiği dakika tüm sülaleyi aradı ve bu beni çok üzdü acıma hiç saygısı yoktu ve nispet yapıyordu sonra oda bebeğini 3-4 gün içinde düşürdü.neyseki şimdi ikimizinde sağlıklı bebekleri var.2. gebeliğnde kimsye haber vermedi göz değer diye aynen bende 3 aylık olana kadar kimseye söylemedim.ben 3 aylık olana kadar kimseye söylememe taraftarıyım.

Kızlar dert değil benimki ama görüşlerinize ihtiyacım var. 8 haftalık hamileyim, Allaha şükür. Problem şu ki, görümcemin çocuğu olmuyor. Tedavi de oldular ama olmadı. Çok da severim kendisini, üzülmesini hiç istemem. Hamile olduğumu öğreneli 1 ay oldu. Ne kayınvalidem söyledi görümceme ne de eşim. Eninde sonunda öğrenecek, işte o zaman ne düşünür acaba diye düşünüyorum. Yani onu düşündüğümüzü düşünerek mutlu mu olur, yoksa kızar mı? Söylemeli miyiz, yoksa şimdilik hiç karışmamalıyız. Empati yapmaya çalışıyorum ama olmuyor, en doğru olanı bir türlü bulamadım :(

Soylemeni oneririrm. Eninde sonunda ogrenecek benden sakladilar diye dusunup uzulecek soyleyin bence.

cnmm bekarım ama bu konuda ne diyecek evliler çokdaa merak ediyorum
çünkü konulara bakıyorum.
eltim/görümcem bnm çocuğum olmadığını bildikleri halde bana hamile olduklarını söylediler
başka bir üye
eltim/görümcem hamile ve bana kimse söylemedi ben başkasından öğreniyorum beni ne gözüyle görüyorlar....

çok hassas konular ya... bekar gözüyle anlayamıyorum :83:

Aslinda her iki turlu de karsi taraf kiriliyor.

bence de sen söyle,hala oluyorsun de.kendinin olmuş gibi sevinir bence.hangi kadın hala olacağını duyunca üzülürki,sadece bencil olanlar..

Bence kesinlikle söylemelisiniz. Eğer söylemezseniz ve geç öğrenirse ona acıdığınız için daha çok üzülür. Şimdi söylerseniz yine buruk bi mutluluk duyacakdır ama en azından size karşı kırgınlığı olmaz...
Dolaylı yollardan aynı durumdayız bebeğimiz kimseye üzüntü sebebi olmasın istiyoruz...
Benim görümcelerimden birininde iki kez bebekleri karnında öldü sebebini belirleyemediler. Benden 6-7 hafta sonra onunda müjdeli haberini aldık. Şimdi neredeyse kendimden çok onun için dua ediyorum. Bu kez de bebeğini kucağına alamazsa benim bebeğimi her gördüğünde kahrolacak diye düşünüyorum. Allah bebeklerimizi bizlere bağışlasın...

Kızlar, çok çok sağolun hepiniz. Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında. Ama birkaç arkadaş, sen söyleme, demiş. Bu yüzden ben söylemiyorum, eşime de diyorum söylememiz lazım, diye. O da şimdilik söylemeyelim, annem söylesin, diyor. Daha dün akşam aradı görümcem eşimi, beni sormuş. Ben de bulantılarım yüzünden yatıyorum 2 haftadır. Eşim "ne yapsın iyi o da, TV izliyor" diyor. Oysa kıvranıyorum koltukta ben. İnanın hamilelerin duası kabul olurmuş diye duydum, ilk duam görümcem içindi. Eşimle bir kez daha konuşayım o zaman ben.

sen ne cici bir insansın :16: hayırlı olsun bebeğiniz :16:o da çok sevinir eminim ama içi burkulmasın diye eşinin söylemesi bence de daha doğru olur.

insanın senin gibi cici bir gelini olacak da o gelinin doğuracağı yeğenine sevinmeyecek imkanı var mı :) 10 kat daha fazla sevinir hem de :)

bence söyleme canım,karnın büyüyünce sorar sen de senin üzülmeni istemediğim için söylemedim dersin.biz tüp bebek yaptığımıız ve çok uğraştığımız için ayrıca topikte tüp bebek yapan arkadaşlarında düşüncesi hamile birini duyunca çook üzülüyorlar,onları görmeye bile gitmiyorlar.Görümcenin tedavi olma şansı da mı yok .çok üzüldüm kızcağıza.Allah yard. olsun cnm

Sen onu daha iyi anlarsın tabii, fikirlerin çok önemli benim için. Görümcem aşılama ve tüp bebek denedi, olmadı. Aslında Tüp bebek tedavisine devam etmek istiyor, inşallah Allah onun da gönlüne göre verir.

Kızlar dert değil benimki ama görüşlerinize ihtiyacım var. 8 haftalık hamileyim, Allaha şükür. Problem şu ki, görümcemin çocuğu olmuyor. Tedavi de oldular ama olmadı. Çok da severim kendisini, üzülmesini hiç istemem. Hamile olduğumu öğreneli 1 ay oldu. Ne kayınvalidem söyledi görümceme ne de eşim. Eninde sonunda öğrenecek, işte o zaman ne düşünür acaba diye düşünüyorum. Yani onu düşündüğümüzü düşünerek mutlu mu olur, yoksa kızar mı? Söylemeli miyiz, yoksa şimdilik hiç karışmamalıyız. Empati yapmaya çalışıyorum ama olmuyor, en doğru olanı bir türlü bulamadım :(

çocuğu olmuyor diye bir şey yok bence.yaşı kaç ki.allahtan umit kesilmez.bence sen söyle güzel bir dille.

erkekler bu işi beceremez.

sen ne cici bir insansın :16: hayırlı olsun bebeğiniz :16:o da çok sevinir eminim ama içi burkulmasın diye eşinin söylemesi bence de daha doğru olur.

insanın senin gibi cici bir gelini olacak da o gelinin doğuracağı yeğenine sevinmeyecek imkanı var mı :) 10 kat daha fazla sevinir hem de :)[/QUOT

cincikk sen de çok tatlısın, sağol :) ben de halayım ve yiğenim için yapamayacağım şey yoktur. O da sevecek eminim yiğenini. eşim söyleyemeyince ben kendimi kötü hissediyorum, ya benim söylettirmediğimi düşünürse... Halbu ki, insanın çocuğu olması kadar olmaması da doğal, Allahtan gelen bir durumdur. Onun bir suçu yok ki, sanki söylemeyince onda bir anormallik olduğunu ima ediyormuş gibi... Herkese davranıldığı gibi davranılsın isterdim, ben olsaydım...

çocuğu olmuyor diye bir şey yok bence.yaşı kaç ki.allahtan umit kesilmez.bence sen söyle güzel bir dille.

erkekler bu işi beceremez.

bence de sen söyle,ablacığım sana müjdeli bir haberimiz var,de.:34:

uzadıkça söylemek zorlaşır.

Son düzenleme:
görümcenin yerinde olsam bana söylenmese çok üzülürdüm kesinlikle benim çocuğum olmadığı için nazarım değecek diye mi düşündüler acaba derdim kendime dert ederdim..tamam insanın çocuğu olmaması çok zor ama bence paylaşmalısın onun için de dua edeceğini de ekle mutlaka

ben bu durumu yaşadım
bir arkadaşım var başka bir şehirde kendisi ama nette olsun telde olsun saattlerce sohbet ettiğim her sırrımızı her derdimizi paylaştığımız bir arkadaşlığımız vardı
ben 5 senelik ewliydim o 1 senelik onunda çocuğu olmuyordu benimde
hergün dertleşirdik saatlerce sonra bir ara benle eskisi gibi konuşmamaya başladı cam açmak istemzdi falan nese ben çok önceden bir düşük yaptım sürekli onu sorardı
sonra tesadüfen ben bunun bebeği olduğunu öğrendim ve şok oldum yeni doğum yapmış bebeğin fotosonu gördüm
öle cnm acıdıki söylemediği için sonra beni düşündüğü için söylemediğini anlattı ama gerçekten çok kırldım günlerce ağladım ben günüm geçse ilk ona söylerdim
aptal gibi hissettim kendimi
kesinlikle söylemelisiniz asla saklamayın sonradan çok üzülür
belki bir burukluk hisseder ama sizin adınıza gerçekten çok sevinecektir eğer saklarsanız sonra öğrenirse çok üzülür

benm de bebeğim olmuyu 4 senedir.bende tüp falan denedim.halada devam ediyoruz.abim evlendi 8 ay sonra yengem hamile kaldı.bunu bana soylemeleri gerkmedi.çünki istiyolardı.kendilerine isterken benm içinde dua ediyolardı.art niyetli olmadıklarını biliyodum.hatta gebelik testini yanımda yaptı ve gösterdi sonucuda.çok sevindim tabi.ama benm olmadığı icinde üzüldüm.inan senin görümcende sana belli etmicak ama üzülecek.soyleyin ama yanında fazla sevindirik olmamaya çalışın.için için üzülür.kendimden biliyorum.gelişmeleri falan soylemeyin.onun yanında hiç yokmuş gibi yapın.sevincinizi evinizde yaşayın.üzülmesini istemiyosanız..

Back
X