Hamile olduğumu görümceme söylemelimiyiz?

Eşin arasın o söylesin.
Başkasndan da duyabilir.O zaman kırılmaz mı sağdan soldan duyuyorum diye.
Bilmem ben olsam alınırdım.

Buara hayırlı olsun.

Canım ben de hamıle oldugum dönemde teyzemlerın bebeği olmuyordu ve tüp bebek için
uğraşıyorlardı..Hatta anneme ''hamileyim''dediğimde ''aa teyzene nasıl söyleyeceksın sımdı''
dıye bır tepki verip beni bunalıma sokmuştu..Sonra 8 haftalıkken artık saklamanın anlamı
olmadıgını düşündüm direk aradım ve yenı ögrendım dıyıp söylemıstım..O da cok sevınmıstı,
ama bırlıkte gıttıgımız tatılde bana demedıgı laf bırakmamıstı, hatta dogumuma kadar
konusmamıstık:(( Alıngan olacaktır , ama akraban degıl sonucta senın bu olayda
sucun da olmadıgına göre bence yuzyuzeyken esın söylesın ..Yazık ya ınsallah onun
da bebegı olur en kısa zamanda..Teyzem benden 4 ay sonra hamıle kaldı şükür..

öncelikle bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun :nazar: konuya gelince tabiki söylemelisiniz bizde 1 sene çok istememize rağmen olmuyor görümcem evlendi 6.ayında hamile kaldı en çok ben sevindim ve hastanede beraber öğrendik...ama benden saklansaydı bu durum çok bozulurdum ne yani ben kıskançmıyımda benden saklıyosunuz derdim ve tepki gösteririrdim geç olmadan söyleyin bizde yeni öğrendik dersiniz....

Bence de soyleyin. Ama bence herkese nasil soylediyseniz ona da oyle soyleyin. Ezilip buzulup cekinmeye, laflari cimbizla cekip soylemeye gerek yok. Esas bu tur davranislar ona bu uzuntusunu daha cok hatirlatacak, herkesin kendisine acidigini dusunup uzulecektir bence. Mesela "hala oluyorsun" diye sevinerek soylemek guzel. Sen soyleme o soylesin, su soylesin denilenlere katilmiyorum. Herkese sen soylediysen gorumcene de sen soyle. Onu digerlerinden ayri tutma. Bu asiri hassasiyet, bu durumdan dolayi ona farkli ve fazla toleransli davranilmasi bence ona kendi durumunu daha cok hatirlatip daha cok uzer.

bizim duruma dönmüş olay..benimde bebğim olmuyor 5 yıllık evliyiz ağbim evlendi gelinimz hemen hamile kaldı annem bana normal bi konuşma sırasında xxxx hamile galiba test yaptık silik çıktı gene yapacaklar akşam almışlar dedi ben şok oldum aniden sonra ağbim aradı hala oluyosn die ben başladım ağlamaya tutamadım kendimi...çok ama çok ağladım...çok sevindim yanlış anlaşılmasın ama ya bebeği olmayanlar anlar beni o duyguyu..şimdi yeğenim 2 aylık ona neler alacağımı şaşırıyorum kendiminde olmadığına herhalde o duyguyu onunla bastırdım ne görürsem aldım çok ama çok seviyorum ama anneme biraz kırıldım gülerek xxxx hamile falan die birden söleyince ne bileyim kötü oldum ve annem hep gelinimizn hamileleiğinden bahstti hep anlattı doktor ne dedi kaç kilo almış canı ne istedi kim iltifat etti hani çok tatlı olmuşun falan gibi ya bu kadar bana açık olmamalıydı o anlattıkça ben üzüldüm kıskançlık değil ama buruk işte bi yanım eksikliği var işte..ben biraz daha kapalı olmalarını isterdim.yeğenim benim canım ama üzülüyorum onlar hepsi kendilerinden geçercesine sevdikçe pervane oldukça biz oradayken...çok zor çok...bu acıyı bilen anlar beni..

söylesenizde söylemesenize nasıl olsa öğrenecek. :3:

bence şimdiden söyleyin

Kızlar dert değil benimki ama görüşlerinize ihtiyacım var. 8 haftalık hamileyim, Allaha şükür. Problem şu ki, görümcemin çocuğu olmuyor. Tedavi de oldular ama olmadı. Çok da severim kendisini, üzülmesini hiç istemem. Hamile olduğumu öğreneli 1 ay oldu. Ne kayınvalidem söyledi görümceme ne de eşim. Eninde sonunda öğrenecek, işte o zaman ne düşünür acaba diye düşünüyorum. Yani onu düşündüğümüzü düşünerek mutlu mu olur, yoksa kızar mı? Söylemeli miyiz, yoksa şimdilik hiç karışmamalıyız. Empati yapmaya çalışıyorum ama olmuyor, en doğru olanı bir türlü bulamadım :(

siz saklıyorsunuz ya? asıl ileride öğrendiği zaman kendinden eksiklik hissedecek
siz bu şekilde davranırsanız çok üzersiniz kendısını
neden söylemediğinizi bilecek ve acısı ikiye katlanacak.
ama yenı öğrenmiş ve hiçbir sorun yokmuş gibi söylersenız pek üzülmez.
siz resmen şunu demek istiyorsunuz bilinçaltınızda: ''çocuğun olmadı, benım oldu ve söylemek istemedık sana , senın olmuyorya ? üzülme diye söylemedik''

bence yenı öğrenmiş gibi yap ve söyle:34:

görümceni en iyi ben anlarımki bizde durumlar tam tersi...ben abisiyle evliyim görümcem küçük bizden sonra evlendi ben 2 senelik evliyken hamile kaldı ben tedavi oluyodum bide kimyasal gebelik yaşamıştım sölediler hiç kabule demedim hiç hazmedemedim ama herşey allahtan ama dayanadı çok zor inanın böle şeylere ama bende görümcemi cok severim oda beni çok sever asla benim yanımda konuşmadı gebelikle felan ilgili hiç yatıp hizmet bile ettirmedi karnı burnunda bile hep benle koşturdu kayınvaldemdeyken ama genede cok zor eger üzülür aglarsa felan ona kırılmayın inan kıskançlık değil bu duygu baska bişi ama anlatılcak bi duygu değil rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın siz cok düşüncelisiniz şöle bak görümcem il oglu dogurdu ve 2 sene sonra gene hamile kaldı bana msj attı ...ben hamileyim nolur bana üzülme kırılma nolur seni cok seviyorum nasıl oldu anlamadım felan yazmış nasıl ağladım ama bilemezsin:14::14: ben 5 bucuk seelik evliyim o 4 senelik evli 2 oğlan cocu var hiç bi hamileligini keyfini süremedi malesef ben buna bile çok üzülüyorum şimdi onun cocukları benim cnaım gb ...onun 2 oglunun arasında bide ablam 2. kızını doğurdu bana 4 aylıkken söledi bide onlardayken söledi yüzüme karşı hamileyim dedi nabamı bilemedim ben :14::14:bide ablamlarda kalcaktım kaçıp gitmek istedim en iyisi onu çok sevdiğini ve onada nasip olamsı için dua ettini ama hamile oldunu yaz onu bi yaşasın ağlıcaksa ağlasın içinde bi kabul etsin sonra görüş başkasına söletme anladım aranız çok iyi birbirinizi seviyosunuz tıpkı biizm gb ablamın öle bana sölemsi cok kırmıştı beni yani ağlasam yanlış anlıcak diye boğazım düğümlendi içim ezildi koca geçe agladım ama görümcem msj attı o an agladım kendime yaptım ama geçti sonra en azından sindirdim içimde yani yüzüne deme başkasına da dedirtme msj at onu cok sevdinide söle:14::14:

özür dilerimmm:14::14:bütün duygularım depreşti şuanda bizi kınamaytın lütfen kıskanç da dmeeyin inanın bu süreç çok yıpratıcı allah yavrunuzu kucanıza almayı nasip etsin:14:görümcenizede inşallahhhhhhhhhh çok dua edin :14:

ben 8 yıl sonra anne oldum tabı benden sonra evlenenlerın hep oldu bebeklerıı bana hep söylerlerken böle bakışmalar ne tepki vericem dıyee sürrekli kontroller dahada çok kasıyordum kendımı nasıl davranıcamı bılemıyordum bebek haberı aldıkça yanı abartılmadan usulunce söylense sankı daha ıyı olur ne fazla sevinç gösterisine gerek var nede napçak acaba ne kadar üzülüyor diye ölçmeye kendı açımdan bakıpta söyluyorum yınede herkes tepkisi farklı görümcenize annesı söylesın bence annesinin söylemesı daha uygun gıbı sizi tebrık etmek için aradığında anlarsınız zaten nasıl davranmanız gerektiğini

bizim duruma dönmüş olay..benimde bebğim olmuyor 5 yıllık evliyiz ağbim evlendi gelinimz hemen hamile kaldı annem bana normal bi konuşma sırasında xxxx hamile galiba test yaptık silik çıktı gene yapacaklar akşam almışlar dedi ben şok oldum aniden sonra ağbim aradı hala oluyosn die ben başladım ağlamaya tutamadım kendimi...çok ama çok ağladım...çok sevindim yanlış anlaşılmasın ama ya bebeği olmayanlar anlar beni o duyguyu..şimdi yeğenim 2 aylık ona neler alacağımı şaşırıyorum kendiminde olmadığına herhalde o duyguyu onunla bastırdım ne görürsem aldım çok ama çok seviyorum ama anneme biraz kırıldım gülerek xxxx hamile falan die birden söleyince ne bileyim kötü oldum ve annem hep gelinimizn hamileleiğinden bahstti hep anlattı doktor ne dedi kaç kilo almış canı ne istedi kim iltifat etti hani çok tatlı olmuşun falan gibi ya bu kadar bana açık olmamalıydı o anlattıkça ben üzüldüm kıskançlık değil ama buruk işte bi yanım eksikliği var işte..ben biraz daha kapalı olmalarını isterdim.yeğenim benim canım ama üzülüyorum onlar hepsi kendilerinden geçercesine sevdikçe pervane oldukça biz oradayken...çok zor çok...bu acıyı bilen anlar beni..

:ssz::ssz:ne güzel gülüyodum gene açıldı musluklarım tamda bugün yedim kırmızı kartımı:ssz::ssz: hayırlısı rabbim ol deyince olcak inşallah :50:

Kızlar dert değil benimki ama görüşlerinize ihtiyacım var. 8 haftalık hamileyim, Allaha şükür. Problem şu ki, görümcemin çocuğu olmuyor. Tedavi de oldular ama olmadı. Çok da severim kendisini, üzülmesini hiç istemem. Hamile olduğumu öğreneli 1 ay oldu. Ne kayınvalidem söyledi görümceme ne de eşim. Eninde sonunda öğrenecek, işte o zaman ne düşünür acaba diye düşünüyorum. Yani onu düşündüğümüzü düşünerek mutlu mu olur, yoksa kızar mı? Söylemeli miyiz, yoksa şimdilik hiç karışmamalıyız. Empati yapmaya çalışıyorum ama olmuyor, en doğru olanı bir türlü bulamadım :(
eşin kayın valıden sen tonlanın biraraya ve bu konuyu çozün .sonra yarın öbür gün acaba benim nazarımmı carpacak diye demedi .gibi düşüncelere kapilabilir .

Kesinlikle söylemelisiniz.
Ben benzer birşeyi yaşadım 8 yıl cocugum olmamıstı.
Ben 4 yıllık evliyken görümcem evlendi hemende hamile kaldı.
Herkes benden sakladı.
En sonunda diğer görümcelerimden biri benden sakladıklarının farkında olmadan söyledi.
Çok zoruma gitti. Hamile olması değil benden saklamalarına üzüldüm.
Bu kadarmı fesat görüyorsunuz beni demiştim hepsine
:50:

Bir kişi hariç herkes söylemelisin dedi, eşimle kayınvalidem bu kadar mı düşünemiyo cidden çok şaşırdım şimdi... Bi onların aklına gelmiyo daha çok üzüleceği, ilginç... Ama onlar dururken de ben atlayamıyorum öyle...
Herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar...

Bir kişi hariç herkes söylemelisin dedi, eşimle kayınvalidem bu kadar mı düşünemiyo cidden çok şaşırdım şimdi... Bi onların aklına gelmiyo daha çok üzüleceği, ilginç... Ama onlar dururken de ben atlayamıyorum öyle...
Herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar...

canım,kaynananın söylemesi bana göre hoş olmaz.bence sen kendin ara usulünce shala olacağı müjdesini ver:34:

Esinden ya da kayınvalidenden neden bekliyorsunki, ara guzel bir üslupla sen söyle.
Onun cocugu olmuyor olabilir , ama soz de evlenmissiniz cocuk yapacagınızı, hamile kalacağını idrak edebilir pekala.
Ben de cok zorluklar yasadım evladına kavuşana kadar ,çevremden hamilelik duyunca üzülmek degil ama ihrm sevinç hem icimde burkulma oluyordu.
Ama en yakınımın benden hamileliğimi saklaması beni cok daha fazla uzerdi.

bende 6 yıldır evlat hasreti çekiyorum
ama kardeşim arayıpta ''abla hala olacaksın bebek bekliyoruz'' derse sevincimden uçarım
kardeşimde 4 yıllık evli onlarında olmuyor zaten ..gelinimiz pko.. bendede tüpler kapalı
inşallah Rabbim bütün isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin

KKda 'ben tedavilerle hamile kalamazken ablam ikinciye hamile kaldı,insan biraz düşünür,hiç yoktan tedavim sonuçlanınca kalsaydı nasılsa çocuğu oluyor' diyeni de gördüm ona hak verenleri de.
Yaşamayan bilemez, tuhaf bir psikoloji demek ki..
işiniz zor,ama buraya konu açmanız bile ne kadar düşünceli bir insan olduğunuzu gösteriyor,inşallah görümceniz kıymetinizi bilir..

Back
X