hamile oldugumu ogrendim ama:(

Digerini gec ogrendin ve okadar ilac kullandin diye oyle olmustur ...

Bunu bastan ogrenmissin , aldirirsan yine vicdan azabi cekeceksin..

Ama yinede senin kararin , sen daha iyi bilirsin tabiki...

y

Adet gecikmesine kadar alinan ilaçların etki etmez diye biliyorum. Ben agri kesici kullanmistim hamile oldugumu bilmeden daha adet gecikmesi de yasamamistim. Doktor sorun olmaz antibiyotik bile kullanan oluyo henuz bi etkisi olmaz demişti. Cok sukur de olmadı.

Ben size aldirin ya da aldirmayin diyemem. Ama bundan onceki gebeliginizi cok gec farketmissiniz ve ilac alkol vs kullanmissinuz . Dogum kontrol hapi değil de bunlar sebep olmus olabilir. Doktorunuzla konusursaniz zaten o sizi aydinlatir. Allah yardimciniz olsun

Sizi kırmak istemem ama bile bile lades demişsiniz.

Daha önce hapla korunmanıza rağmen hamile kaldıysanız bir daha hapla korunmayacaksınız. Ne desem bilemedim, Allah yardımcınız olsun.

Hamileliginiz daha çok yeni. Bu kadar karamsar düşünmeyin. Uzman doktorla görüşün, inşallah her şey dilediginiz gibi gider

Dogru kullanildiginda neredeyse %99 ustu koruma saglayan bir yontemle ikinci defa hamile kalabildiysen eger, sen hapi yanlis kullanmissin demektir. Malesef tam olmasi gerektigi gibi kullandigina inanamiyorum ben, bilincsizlikten olmus bunlar.

Bu sefer cok yeniymis, problem olacagini sanmiyorum. Zaten su noktada yapabilecegin bir sey de yok, bosu bosuna dusunup kendini uzme.

Canım bence de aldırma ya sağlıklıysa günahına girme zaten yaşayacağı varsa Yaşar yoksa zaten o da durmaz orada sonra şöyle birşey de biliyorum sağlıksız bebek düşüyormuş zaten çok geçmeden

Canim teyzem ikinci cocuguna hamile kalmisti gecen sene.. oda gec ogrenmisti.. sonra hersey normaldi zehirlenme olmus sanirim.. bide bebek geriliyomus 7 aylik olacagi yerde 6 miydi neydi tam hatirlayamiyorum.. cok sevindik kizdi neler aldik neler... sonra hastaneye kaldirdilar 3 gun yatti doguma aldilar. ahhh sonra kuvezdeydi bebek ah o teyzem onu gormeye gidiyodu bende gidiyodum cikiyodu nasil aglardi bende onla aglardim cnmm teyzem...
3 gun sonra öldü okdr uzuldukki cok kotuu olduk anlatamam sana... bu aciyi teyzem zor atlatti cunku gormustu bebegini acisini gormustu...onun acisi daha buyuktu.. simdi yine hamile benle ayni zamanla ilerliyo hatta oda korkuyo 36 yasinda tarama testi yaptirdi degerler yuksek cikti ama aldirmak aklindan bile gecmiyo.. bisey olur diye akli cikiyo ama bebeginden vazgecmiyo... yani oda korkuyo ama dayaniyo güclu duruyo.. sanada aldirma derim..
ben bebegimi gordumm hareket ediyoo kalbi atiyo ben ona nasil kiyarimmmmm..bi anne o cana nasil kiyar :'( oyle bisey yapmaaa

doktor kontrolünde olduktan sonra sorun olursada erkenden öğrenmiş olursun.önceki hamileliğin gibi olmaz yani.bak biz 5 aydır bebiş istiyoruz ama daha olmadı.bebek ne zaman isterse o zaman gelirmiş.senin bebişin istemişki geliyor :)

Hemen vitamin ve folik asitlere basla bebegin gelisimi bu aralar tam olarak basliyor vucuduna ne kadar iyi bakarsan bebeginde o kadar saglikli olacak. Benim senin gibi erken dogum degil ama dusuklerim oldu ve hic bir zaman saglikli bebegim olamicak fikrine odakladim kendimi. Cok sukur yakinda dogum yapicam ama kaygilar gecmiyor maalesef. Rabbim buyuk, evel Allah hic birsey olmaz. Bi kere anomali olduysa ikinci kere olma olasiligi cok cok dusuk. Lutfen aldirmayin o bebek size verildiyse vardir bir hikmeti. Korkularinizi anliyorum ama pozitif dusunun

Sakin aldirma bende anlamamistim , hamile oldugumu hersey normadi rutin kontrelde hamile oldugum cikti, aldiracaktim cünku kötü dönem gecirmistim haplar igneler (komsumuzun intar olayindan dolayi] doktorumun destegiyle vazgecmis oldum Allaha sükür saglikli dogdu evimize nese katti

korunurken ve hem de ikinci kez kaldığınıza göre bence bu bir işaret ve sizin sınavınız korunmadıgı halde bebeği
olmayan o kadar ınsan varkı ve sizin evladınızın yiyecek ekmeği varmış bu dünyada mevlamdan başka bir canlının hayatına kimse alamaz lütfen sakin kafayla düşünmeye çalışın kendi canınız kendi kanınızdan olan evladınızın kayıp gitmesine izin vermeyin o size sıkı sıkıya tutunmuşken

çok ilginçmiş. mucize gibi

Doğum kontrol hapını her gün aynı saatte aldığın halde mi hamile kaldın?
Evet diğerini çok geç öğrenmiş ve bu gibi sorunlar yaşamışsın.
Ama bunu şansına erken öğrenmişsin. Biraz pozitif ol...

Doğum kontrol hapıyla hamile kalabilmen bir mucize. Nedeni nasılının şu aşamada hiç önemi yok.

Korkun çok normal. Ama sakın aldırma.
Hatta şimdiden folik asit içmeye başlayarak önlemini al.

Eğer bebekler ilk haftadan ilaçlardan etkilenselerdi bu kadar doğum oranı olmazdı. Çünkü bebeğin farkedilmesi daha uzun zamanlar da alabiliyor.

daha en başında öğrenmişssin bu sefer hamileliğini.
gerekli bütün tedbirleri alabilecek durumdasın.
alkolü sigarayı ilaçları vs. kesmen için en uyugn zaman zaten.
ilk seferdeki gibi olacak diye şartlandırma kendini.
ortada bir sebep yok iken neden aldıracaksın ki(
her gebelik kendine özgüdür unutma.
belirli bir genetik sebep yok ise bu gebeliğinin normal olmaması için sebep yok.
dr. kontrollerini sıkı tutar,gerekli tüm tekkikleri yaptırırsın.
bişey olmaz Allahın izni ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…