hamile olduğumu öğrendim panik halindeyim lütfen yardım edin !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi awen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

awen

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
124
35
18
36
Arkadaşlar benim yaşadıklarımı yaşayanlarla konuşmaya ihtiyacım var. Dün idrar testi yaptım ve pozitif çıktı, ilk bebeğimiz ve 8 aylık evliyiz, aslında bebek istemememiz için hiç bir neden yok oladabilir diyorduk ama iş ciddiye bindi artık ellerim titriyor ne yapacağımı bilemiyorum çok karışık şeyler hissediyorum ne üzülüyorum ne seviniyorum, eşim sevinçle karşıladı ve çok şükür iyi bir evliliğim var, sonuna kadar destek vereceğini düşünüyorum ama yine de kendimi çok yalnız hissediyorum bu konuda, en basitinden doktora gideceğim ve ultrasonla alttan bakmak isteyecek ve ben bunu kesinlikle istemiyorum, lütfen yardım edin en azından halden anlayan birileriyle konuşmaya ihtiyacım var

Alttan bakmasına gerek yok bakmazda zaten korkmana gerek yok sakin olmsya çalış.

Bnim 2 ay kaldi dogumuma bu zamana kadsr hic alttan muayne bile olmadim

12 haftaya kadar karından görünmüyor o yüzden alttan bakması gerekiyor diye okudum bi kaç yerde, benim mi söylemem gerekiyor normal ultrason istiyorum diye

Baksa da bir sorun yok aslında. Hamileliğin erken dönemlerinde en iyi sonuç alttan bakılarak alınıyor. Ama rahatsız oluyorsan bunu doktora belirtirsin, ultrason görüntüsüne bakmaz, sadece sana olağan uyarıları yapar ve belki de rutin tahlilleri ister.

Bir diğer seçenek de yaklaşık 6'ncı haftaya kadar beklemek. O zaman karnından bakınca da rahatlıkla görebilirler.

12 haftaya kadar karından görünmüyor o yüzden alttan bakması gerekiyor diye okudum bi kaç yerde, benim mi söylemem gerekiyor normal ultrason istiyorum diye
Hayr yahu bn 5 haftalkkn ogrendm gttgmde ultrasndan bakti gordu 5 haftalikn bile merak etme alttan bakmaz bakmaz istersede istemiyorum dersin olur biter

benim kan testi sonucum yarın çıkacak büyük ihtimalle 3 haftalık hamileyim, sizce 5-6 haftalık olana kadar beklemeli miyim doktora gitmek için

aslında soğuk kanlı biriyim, ilk defa böyle oluyorum eşim ne yapacağını şaşırdı, sabah iki saat Allah ım aklıma mukayyet ol diye ağladım, bu süreci kaldıramayacağım gibi geliyor, siz de hissettiniz mi böyle garip şeyler,

Hamilelik pskolejisidir ;-)

bence hic endiseye kapilma cok guzel bi surec olcaktir senin icinde eminim suan yeni oldugu icin ve belki de beklemedigin icin endiseye kapildin ama cok guzel bi duygu ilerleyen gunlerde sende endiseye kapilmanin yersiz oldugunu görceksin:) muayeneye gelince de bende adetten iki hafta sonra ogrenmistim 7. haftadaydik ve karindan bakilarak goruldu yani goruluyo hic merak etme

içimi nasıl rahatlatıyor böyle mesajlar anlatamam size

dur bi sakin ol boşa bu kadar panik oluyosun ne güzel hamilesin Allah tamamına erdirsin hepimiz ilk öğrendiğimizde aynı durumdaydık normal bunlar bende bu zamana kadar hiç alttan muayene olmadım adetim 1 gün gecikince öğrendim hamile olduğumu ultrasonda bişe görünmedi sadece tahlilde çıktı 2 hafta sonra tekrardan gittim karından baktı kesesini gördü sonra bebeğin kalp atışlarnı yani hep karından bakıldı korkmana telaşlanmana gerek yok annelik dünyanın en güzel şeyi yaşayarak öğreneceksin şahsen ben 6 ay çektim bulantı tiksinme vs ama bunlar anneliğin cilvesi ama kıpırtılarını hissetiğim an herşey geride kalmıştı şimdi de bian önce doğsa da öpüp koklasam diye gün sayıyorum

içimi nasıl rahatlatıyor böyle mesajlar anlatamam size
Aslında şaşkınlık halindeyim çünkü yumurtlama dönemimde memleketimize gitmiştik, eşimle aramızda bir şey geçmedi, buna rağmen içime doğdu sanki adet dönemimden önce test yaptım
Aslında şaşkınlık halindeyim çünkü yumurtlama dönemimde memleketimize gitmiştik, eşimle aramızda bir şey geçmedi, buna rağmen içime doğdu sanki adet dönemimden önce test yaptım iki defa ikisinde de silik de olsa çift çizgi çıktı, bu süreç beni biraz korkutuyor, doktor bulmak, hastane işleri... Eşimle şükürler olsun çok güzel bir evliliğimiz var baş başa olmaya o kadar alıştım ki, işten arta kalan tüm zamanlarımızı birlikte geçiriyoruz, şimdi evliliğimiz farklı bir boyuta giriyor

Endişelerin yersiz,bak ne güzel bebeğin seni bekletmemiş ve gelmiş annesi.Ben alttan muayeneden belki senden daha fazla korkan biriydim ama hissetmiyorsun bile ,ayrıca sen istemezsen alttan muayane olmuyorsun,sadece çok küçükken karından ultrasonla grünmeyebiliyor,o zaman da doktor biraz daha büyüsün 10gün sonra gel falan diyor.

He şunu da unutma,hamilelikte salgılanan hormonlar sende birsürü duygu karmaşası yaratabilir,normal olduğunu ve geçici olduğunu düşün.Yoksa bebeğime niye stres yaşattım diye üzülürsün.

evleneli yedibuçuk ay oldu erken mi acaba diye geçiyor aklımdan, sizin evliliğinizi nasıl etkiledi bebek??

okuyunca kendi halim aklıma geldi :) ben çok isteyerek hamile kaldığım halde ilk hamileliğimi öğrendiğim gün 2 saat ağlamıştım ne yapacağım diye. bir hafta sonra maalesef düşük yaptım ve çok çok üzüldüm o zaman anladım üzülmek yerine sevinmem gerektiğini Allah insanın elinden alınca bu düşüncelerin zerresi kalmıyor. şuan bende yeni hamileliğimin ilk haftalarındayım tek isteğim herkes gibi kucağıma alabilmek. bence bu konuda uğraşmadan hamilelik elde ettiğin için sevinmelisin tek yapman gereken bunları boşverip tadını çıkarmak. alttan bakma konusuna gelince çoğu dr karından bakmayı tercih ediyor. doğuma kadar hiç alttan ultrason yada muayene olmayan arkadaşlarım var. önemli olan gebeliğin sağlıklı ilerlemesi.

ben hissettim, çok değişik ve garip bir duyguydu, ilt test yaptım ve sonucu görünce ağlamaya başladım,çıldıracak gibiydim. ki o kadar yeni evli değildik, bunun insanın kendini hazır hissetmesiyle alakası var bence, ani ve öngörülmedik olunca bir şok oluyorsun. hemen dr.a gittim alttan muayene etti bende ilk defa alttan muayene oldum. ama korkulacak bir şey değil sonuçta doğum yapacaksın :) istemezsen de söyle ama 3 haftalık için karından göremez ki. bence 5 6 haftayı bekleme çünkü dr. sana folik asit falan önerecek. gitmezsen de folik asit almaya başla.

şu an iyi hissediyorum kendimi, bu duyguların geçici yani, hatta geçmiştir bile :)

Ay olurmu öyle şey idrara sıkışık gidecek bebek tas gibi görünür yeterki 5-6 haftalık olsun. Sen çişini yapmadan git canım doktora alttan bakmaz korkma.

çok sağolun, bugün kan testi sonuçlarını da aldık 4 haftalıkmış, dengesiz bir ruh halindeyim hala ama ilk zamanki gibi değilim çok şükür, biraz daha kabullendim gibi, idrara sıkışıp gitme tavsiyesi de iyi oldu yoksa ben unutup yapıp çıkardım evden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…