hamile olduğumu öğrendim panik halindeyim lütfen yardım edin !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi awen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
vajinal muayeneye neden bu kadar büyütüyorsunuz ki?
genel olarak zaten her kadının rutin olarak olması lazım.
vajinada, servikste yara var mı, iltihap var mı nasıl anlaşılacak başka?
zaten rutin olarak her kadının belirli aralıklarla servikal smear yaptırması da lazım kendi sağlığı için.

gebelik için de ilk haftalarda görünmediği için vajinal usg tercih ediliyor, sonraki haftalarda karından bakılıyor genelde.

Canim ben bugun hastaneye gittim. Dr keseyi gordu. Ve dedi ki kalp atislarina da bakalim,alttan muayene etmem lazim dedi.

Ben ki alttan muayeneye sicak bakmayan ben; hayatta alttan muayene olmam diyen ben ;gormek duymak istiyorum hocam tamam bakalim ne gerekiyorsa yapin,bebebgimin kalp atisini gormek duymak istiyoeum dedim :)

Neyse ne bebegin icin degmez mi? İcin rahat etmesi icin kadin dr a gideblirsin. Ben kadin bir dr a gittim.

İnanki o kalp atisini gormek, o kalbi pir pir gormek herseye bedel, zaten bir zarari yok dedi dr.

Muthis bi duygu,heeseye deger inan. Ve sakin ol. Tadini cikar. Karninda bir mucize var. İlk ogrendigimde ben de ayni duygularavkapilmistim. Ama zamanla alisiyosun ve o keseyi gormek hele kalp atisini gormek duymak. Zamni gelince anlarsin.

Soyle dusun hicbir sorun yokken hamile kalamayan kadinlar var. Ve sorunlari olup hamile kalamayanlar var. Ama Allah sana bu mucizeyi naaip etti. Herkese nasip ol mu yor...

Hayirli oosun bebisin :)

Teşekkürler, ben de alışmaya çalışıyorum bu fikre, sürekli kendimi telkin ediyorum, sağolsun buradaki arkadaşlar da hep olumlu şeyler yazıyorlar, yalnız olmadığımı hissettim sayenizde. Ben de iki hafta sonra gireceğim ilk ultrasına nasipse, Allah hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin

Oncelikle hayirli olsun canim Allah kucagina almayi nasip etsin ben i. Haftada kontrole gittim alttan bbakmadi cunku kesesi bebek kalp atisi hepsi gozukcek haftadaydi alttan bakmaya gerek kalmadi istersen ole git sende biraz bekle smdi gitsende bisey goremiceksin surekli gun vercek sana su gun kalp atisi su gun kese degerin cikiyomu vs surekli stres ..

teşekkürler tavsiyeniz için ama kaçıncı haftada gittiğiniz harf şeklinde çıkmış, tekrar yazabilir misiniz?

kadın bir doktora gidersen alttan muayeneyi sorun edeceğini sanmıyorum.

Gayet iyi anlıyorum sizi
Bizde bebek olsun artık falan diye konuştuğumuz ilk ayda hamile kaldım. İlk kan testinde öğrendik ve ben tam manasıyla sevinememiştim tıpkı senin gibiydim yani.

Sonrasında kalp atışlarını duymamla inanılmaz bir bağ oluştu bebeğimle aramda ama yinede onu yetiştirirken büyütürken yaşayacağım zorluklar korkutuyordu gözümü acaba acelemi ettik falan diye
aklımdan geçiyordu ara ara.

Sonrasında 10.haftamda bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim ve yıkıldım. Şu anda bir an evvel yeniden o duyguyu tatmak için sabırsızlanıyor un. Kaybedince anladım bebeğine ne kadar baağlandığımı

Diyeceğim o ki kıymetini bilin bebeğinize sıkı sıkı sarılın.

Alttan muayene olayına gelince de gebelikte herhangi bi sıkıntı olmadığı sürece alttan değil karından bakıyorlar. Alttan bakmış olsalar bile hiçte gözümüzde büyüttüğümüz kadar değil Hiç çekinmeyin
Alttan muayene olayına gelincede

endiselenme hic ben istediğim halde karma karisik diygular icindeydim alttan muayeneyi ben istedim 4 haftalikti emin olmak icin ve smar testi icin istedim zaten sonra bi daha yapmadi ama smar testini mutlaka yaptir cok onemli.bi test alttan muayene icin hic korkma hayirli olsun Allah kucaginada almak nasip etsin

teşekkürler tavsiyeniz için ama kaçıncı haftada gittiğiniz harf şeklinde çıkmış, tekrar yazabilir misiniz?
8. Haftada gittim canim kese bebek kalp herseyi gordum ikinci gebeligim test yaptim pozitif cikinca 2 gun sonra gittim 5 haftalikti 1 hafta sonra gel keseyi gorcez dedi gittim kese gozuktu kan testi yapti 2 gun sonra gel tekrar kan testi yapcaz degerin 2ye katlicak dedi gttm 2 yede katladi bu sefer 1 hafta sonra gel bebegi gorelim dedi gene gttm bebek gozuktu snra gel kalp atisi dediler onada gittim ama surekli bi strese grdm birinde rahatladim 2. Bisi cikti o yuzden bu sefer 8 haftayi bekledim hepsini bianda ogrendim rhaatladim :)

Hiç birşey için endişelenme canım..hamilesin dua et Allah'a bebeğini bekletmemiş vermiş size.. ben ve bir çok insan bebek olsun da her şeye razıyız diyoruz ve bekliyoruz.. dualarında bizleri de unutma canım hamileliğin tadını çıkar

dualarım her seferinde sizinle inanın ilk öğrendiğimden beri, Allah ım her isteyene nasip et diye, dilerim biran evvel bebeğinizi kucağınıza alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…