- 18 Temmuz 2017
- 495
- 271
- 103
- 29
- Konu Sahibi Asminayaz1518
-
Oğlum 14 kg be surekli tasiyorum . Doktoruma sordum birsey olmaz demisti.Is yerine soylemek zorunda degilsin de risk var mi yok mu doktoruna bir danis once derim.
En guzeli oyle sonrada hamileymişim yapiveririm diyorum :)bir süre söyleme. zaten daha yeni hamileliğin
Gercekten mi ??1 yıldan önce doğum izni hakkınız yoktu sanırım, emin değilim ama onu bir araştırın, eğer öyleyse 32 haftalıkken işten ayrılmanız gerekecek.
Oğlum 14 kg be surekli tasiyorum . Doktoruma sordum birsey olmaz demisti.
Is yeri saqlik raporu isterse nolacak canimSevgili kk kadinlari öncelikle şunu diyeyim bana eşimden daha yakinsiniz derdimi sizden baskasina anlaysamda tatmin olmuyorum cidden söylüyorum ve hepinize tesekkur ediyorum. En son hamileyim diye beni işten cikartmislardi. Ben de bir kaç yere başvuru yaptim ve bugun gida uzerine olan buyuk bir sirket beni aradi ve sizi uygun görduk gelin calisalim dedi. Bu arada reyon gorevlisiyim. Hamile oldugumu saklamayi dsunuyorum en az iki ay. Ihtiyacim var ve beni burasida cikarir diye cok korkuyorum. Yaptiğim yanlişmi bilemedim ama mecburum...
Gercekten mi ??
Uyeleri karistirmiyorsam eski isinde 1 ay calisti sadece , deneme suresi icinde cikardilar ordan , iade hakki yok yaniSimdi is yeri sizden yuksek olasilik akciger filmi isteyecek. Hamileyken bunu nasil halledeceksiniz?
Olmasa bile kurumsal bir yerse 2 ay deneme suresi koyacak bu arada bulanti vs mecbur ortaya cikacak. Kurumsal degilse zaten eski isteki gibi 2 3 ay sonra anlayip yine cikartacak. Ugrasip evrak hazirladiginizla kalacaksiniz.
Siz su eski iste ne sure calismistiniz? Orayi iadeyi zorlamak her turlu size daha yararli.
O sigorta pirimi icin biz 2017 deyiz ben 2018 in mart ayinda dogum yapicam kismetse yani şartlar oturuyoro koşul doğum parası içinmiş, emin değildim zaten öyle bişey kalmış aklımda ama, işkurun sayfasında şöyle yazıyor:
Normal bir gebelik 40 haftada tamamlanır. Bu durumda normal bir hamilelikte anne adayının 32. haftada çoğul hamilelikte ise 30. haftada doğum iznine ayrılması kanunla belirlenmiştir. Riskli durumlarda bu süre şartlara göre değişiklik gösterebilir. 5510 sayılı Kanun çerçevesinde;
Sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartı aranmaktadır.
Kanunda belirtilen yasal süreler hekimin onayıyla doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışması halinde, doğum sonrası istirahat süresine eklenen süreler için, geçici iş göremezlik ödeneği verilir.
SSK’lı çalışan kadın aranan koşulları sağlamış olması şartıyla, SGK’dan 16 haftalık (112 günlük) süre için SGK’dan doğum parası alınabilir.
Akceğer filmi yoktu. Ayrica ülker firmasi yasakmi isim blmiyorum ama. 2 ay deneme suresi ve ben iki ay saklayacagim . 3. Ay beni hamile diye ckaramaz cnku yasalara aykiri.Simdi is yeri sizden yuksek olasilik akciger filmi isteyecek. Hamileyken bunu nasil halledeceksiniz?
Olmasa bile kurumsal bir yerse 2 ay deneme suresi koyacak bu arada bulanti vs mecbur ortaya cikacak. Kurumsal degilse zaten eski isteki gibi 2 3 ay sonra anlayip yine cikartacak. Ugrasip evrak hazirladiginizla kalacaksiniz.
Siz su eski iste ne sure calismistiniz? Orayi iadeyi zorlamak her turlu size daha yararli.
2 ay deneme suresi ve ben 2 ay saklayacagim sonra ustune görmüşüm vs. Diyip soyleyecegim beni hamile diye işten ckaramaz cnku yasalara aykiri. Sözleşmede oyle bir sey de yazmiyorUyeleri karistirmiyorsam eski isinde 1 ay calisti sadece , deneme suresi icinde cikardilar ordan , iade hakki yok yani
Gercekten ihtiyaciniz var anladigim kadariyla yoksa yalana basvurmazdiniz diye dusunuyorum ama burasi da anladiginda yine isten cikarilavaksiniz , buna psikolojik olarak hazir olun derim
Istemedi Allah tarafindan :)Is yeri saqlik raporu isterse nolacak canim
Evet soyledim daha 2 yaşinda zaten şu sendromdan geciriyoruz bizde. Kucagima almayayim sokağin ortasna otruyor bagiriyor yirtiyor kendni ne yapayim israrciyim ama cok ta uzerine gtmek istemiyorum coooook inatci14kg tasidigini soyledin mi doktora? Kocaman olmus zaten kucakta tasima artik canim. Hem senin icin hem cocuk icin iyi degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?