Hamile oldugumu söyleyemedim..

Yol canm ben yaniltipta hamile deglm vs demedm sadece benim nasil caliştğmi gorsunler bir kere hemen peşin karar vermesinler diye sakliyorm ne yapayim

Allah kolaylik versin canim. Benimki de tutturuyor bazen. Erken girdi sanirim biraz 2 yas sendromuna. Ben biraz inatci bir insanim dedigini yapmiyorum ama yapana saygim var cekilir dert degil cunku
Aynen gerçekten eger dedigini yapmayayim deli gibi yuzune kafasina vuruyor pisikopat gibi Allah yardimcimiz olsun valla

Ben bu durumu hic etik bulmayanlardanım. 9 haftalıkken işe baslayıp mesela ne zaman hamile olduğunuzu söyleyeceksiniz? 16 haftalıkken aaa ben hamileymişim mi?

Hamilesin diye işten çıkarttılar ise dava aç ve genel bu durumda olanlar kazanıyor davayı ve işine geri almak zorunda kalıyorlar masraflarda karşı taraf ödüyor kazanırsan iyi bir dilekçe yaz ve savcilaga ver

Aman ne yanlışı , hep işyerleri mi yanlış yapacak :) Söyleme ne olacak hem sordular mı hamilemisin diye

Zorda veya değil, bu yaptığı dürüstlük değil maalesef. Konu sahibi arkadaş tuzu kuru demiş bazılarına, benim tuzum kuru da değil. Aylardır iş arıyorum ve 1 senelik evliyim. Fakat bir yere başlayıp 1 senem dolmadan çocuk düşünmüyorum mesela. Maalesef kötü örnekler yüzünden artık işverenler kadın çalışan istemiyor..

Bildiğim kadarıyla 90 gün olan deneme süreci tamamlandıktan sonra hamile olduğu gerekçesiyle işten çıkarılamaz. Performans düşüklüğü vb gibi bi bahaneyle çıkarıldığı takdirde de dava açma ve işe iade talebi hakkı olur.

Siz de iyce trajediye cevirmissiniz . Hirsizlik mi yapiyorum hamile halimle ağir bir işe giriyorum öyle oturduğum yerden degil ağir kaldirmali ayakta surekli.

trajediye çevirme değil bu. bilerek ve isteyerek yalan söyleyeceksiniz/gerçeği saklayacaksınız. o kazandığınız parayı daha dünyaya gelmemiş karnınızdaki bebeğinize ve henüz 2 yaşındaki çocuğunuza yedireceksiniz.

arkadaşta yine de işten çıkarılabileceğinizin bilgisini vermiş. öyle 2 ayı doldurdum iş benim diyemiyosunuz anladığım kadarıyla.

ben olsam dürüst olurdum. bu durumu gözardı ederler belki.

aman bırak allah aşkına naparsa yapsın.dürüst olması gerektiğini söyledik diye tuzumuz kuru, olayı trajediye çeviriyo oluyoruz.yaptığı şeyin normal olduğunu düşünüyosa buraya ne diye konu açtı arkadaş onu da anlamadım zaten.oh iyi ki yalan söyledin afferim demeliydik sanırım.ülker gibi büyük firmaların insan kaynakları birimlerinin elinden bu arkadaş gibi kimler neler ne uyanık geçinenler geçiyor, hepsine pabuç bırakacak olsalar bu firmalar şimdiye batardı.neyse kendisi yaşar görür biz üstümüze düşeni yaptık.

Isınızda başarılar zor bir iş ama ihtiyacınız var belli ki. Yalnız söylemek istediğim şu ki işveren sizi sadece hamile olduğunuz için çıkartamaz ancak başka sebeple cikartir. Kaldı ki eski isyerinizde de performansa bağlı çıkarmış yani istediği zaman sizi bu sebeple cikartir. Işveren uyanıklık yapar ve hamile diye çıkartıyorum der mı?

Simdi buyuk sirketlerin giriste imzalattigi bir sey oluyor ya upuzun kimsenin okumadan imzayi attigi...
Iste orda bununla ilgili madde cogunlukla oluyor.
Birakin hamileyken ise girmeyi, 6 aylik calisan degilse hamile kalinca isten cikartilmanizi bir sekilde yasallastirmis oluyorlar. Yani kilifina uyduruyorlar bir sekilde.
Zaten su deneme surecini atlatmasi cok zor konu sahibinin. Hamileler genelde buzdolabini bile acamazken bu kadar bulantiyla gida sektoru imkansiz. Ama tabii hic bulantisiz geciren de var.

Ben muallakta kaliyorum zaten, isveren birsekil de isini goruyor. Olan digerlerine oluyor....cok ihtiyacin var belli ben burada bu konuda ahkam kesmemem sadece yasadiklarimi yazdim....allah kolaylik versin ..

Son düzenleme:
Konumu terket arkadaşim

Hamileligi kötü örnek olarak goruyosan o senin sorunun

Ben bu durumu hic etik bulmayanlardanım. 9 haftalıkken işe baslayıp mesela ne zaman hamile olduğunuzu söyleyeceksiniz? 16 haftalıkken aaa ben hamileymişim mi?

Zorda olmasa böyle bir yola basvurmazdi. Hamile haliyle üstelik, çok ihtiyacı olduğu belli. Allah miniklerin yüzüne baksın.

Aman ne yanlışı , hep işyerleri mi yanlış yapacak :) Söyleme ne olacak hem sordular mı hamilemisin diye

Ben muallakta kaliyorum zaten, isveren birsekil de isini goruyor. Olan digerlerine oluyor....cok ihtiyacin var belli ben burada bu konuda ahkam kesmemem sadece yasadiklarimi yazdim....allah kolaylik versin ..
Hamile oldugumu bugun söyledim ve hamile işçi istemiyorlarmis. Ayrimciliktan baska birsey degil sanki bir suc islemişim gibi damgalandiriyorlar. Allah buyuktr beni elestirenlerin yuregine de su serpilmiştr umarim

işletme ile 1 yıllık çalışma sözleşmesi yaptıysanız ve işe girmeden önce gebe olduğunuzu kendilerini kandırdığınızı işletme ispatlarsa çatır çatır tazminat ödersiniz bilginiz olsun. kaldı ki bu kayıtlar iş mahkemesinde ortaya dökülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…