- 18 Temmuz 2017
- 495
- 271
- 103
- 29
- Konu Sahibi Asminayaz1518
-
Sormadilar ki söyleyeyim erkek hep sorumlularim.Yaptığınız şey etik degil ama zor durumdasınız belli. Ama hamileliginiz ortaya ciktiginda sizi işten cikarabilirler ay hesabı yaparlRsa. Allah kolaylik versin insallah
Siz de iyce trajediye cevirmissiniz . Hirsizlik mi yapiyorum hamile halimle ağir bir işe giriyorum öyle oturduğum yerden degil ağir kaldirmali ayakta surekli.Yalan söyleyerek kazandığınız parayı içinize nasıl sindireceksiniz peki?
Yol canm ben yaniltipta hamile deglm vs demedm sadece benim nasil caliştğmi gorsunler bir kere hemen peşin karar vermesinler diye sakliyorm ne yapayimSözleşmenin esaslı unsurlarından birinde karşı tarafı yanıltma durumu söz konusu. Yarın bi gün bu sebeple işten çıkarılır ve iş mahkemesine dava konusu olursa bu mevzu hastane kayıtları vb. Ortada yani, haksız konuma düşersiniz.
Ah işte süpriz geldi teyzesi pkos hastasiyim ve normal yolla hic bir tedavi almadan kaldm bide cok zor yani..Bi çocugunuz varmış 2.yi durumunuz müsaitken düşünseydiniz keşke.
Aynen gerçekten eger dedigini yapmayayim deli gibi yuzune kafasina vuruyor pisikopat gibiAllah kolaylik versin canim. Benimki de tutturuyor bazen. Erken girdi sanirim biraz 2 yas sendromuna. Ben biraz inatci bir insanim dedigini yapmiyorum ama yapana saygim var cekilir dert degil cunku
Aman ne yanlışı , hep işyerleri mi yanlış yapacak :) Söyleme ne olacak hem sordular mı hamilemisin diyeSevgili kk kadinlari öncelikle şunu diyeyim bana eşimden daha yakinsiniz derdimi sizden baskasina anlaysamda tatmin olmuyorum cidden söylüyorum ve hepinize tesekkur ediyorum. En son hamileyim diye beni işten cikartmislardi. Ben de bir kaç yere başvuru yaptim ve bugun gida uzerine olan buyuk bir sirket beni aradi ve sizi uygun görduk gelin calisalim dedi. Bu arada reyon gorevlisiyim. Hamile oldugumu saklamayi dsunuyorum en az iki ay. Ihtiyacim var ve beni burasida cikarir diye cok korkuyorum. Yaptiğim yanlişmi bilemedim ama mecburum...
Bildiğim kadarıyla 90 gün olan deneme süreci tamamlandıktan sonra hamile olduğu gerekçesiyle işten çıkarılamaz. Performans düşüklüğü vb gibi bi bahaneyle çıkarıldığı takdirde de dava açma ve işe iade talebi hakkı olur.Hamile oldugunuz icin cikartildiginiz iste ne kadar calismistiniz?
Iade alamiyor musunuz? Yoksa bu isten cikartilacaksiniz cunku ortaya cikinca. 6 ay mi 1 yil mi ne bir suresi var gebelik oncesi o kadar calismadiysaniz cikartiyorlar ve bu yasal.
Ama eski isinizde bu sureden uzun calistiysaniz hemen sikayet edin is uzamasin diye geri cagirirlar
Siz de iyce trajediye cevirmissiniz . Hirsizlik mi yapiyorum hamile halimle ağir bir işe giriyorum öyle oturduğum yerden degil ağir kaldirmali ayakta surekli.
Ayrıca iş kanunun 17/2 maddesi gereğince işverene sağlık durumunuzla ilgili doğru bilgi vermediğiniz için işveren haklı fesih hakkına sahiptir ve bu durumda sizi işten çıkarması bir sorun teşkil etmeyecektir.
trajediye çevirme değil bu. bilerek ve isteyerek yalan söyleyeceksiniz/gerçeği saklayacaksınız. o kazandığınız parayı daha dünyaya gelmemiş karnınızdaki bebeğinize ve henüz 2 yaşındaki çocuğunuza yedireceksiniz.
arkadaşta yine de işten çıkarılabileceğinizin bilgisini vermiş. öyle 2 ayı doldurdum iş benim diyemiyosunuz anladığım kadarıyla.
ben olsam dürüst olurdum. bu durumu gözardı ederler belki.
Bildiğim kadarıyla 90 gün olan deneme süreci tamamlandıktan sonra hamile olduğu gerekçesiyle işten çıkarılamaz. Performans düşüklüğü vb gibi bi bahaneyle çıkarıldığı takdirde de dava açma ve işe iade talebi hakkı olur.
Ben muallakta kaliyorum zaten, isveren birsekil de isini goruyor. Olan digerlerine oluyor....cok ihtiyacin var belli ben burada bu konuda ahkam kesmemem sadece yasadiklarimi yazdim....allah kolaylik versin ..Ama hamileyi hamile diye calistirmamak cok sacma benim işime sadece agir kaldirmam engel olur onun dişinda calişirim ve doğum izninden sonrada geri donmeyi dusunuyorum bir ay sonra hamile oldugumu soyleyecegim sormadilarki bana hepside erkek hem.
Konumu terket arkadaşimaman bırak allah aşkına naparsa yapsın.dürüst olması gerektiğini söyledik diye tuzumuz kuru, olayı trajediye çeviriyo oluyoruz.yaptığı şeyin normal olduğunu düşünüyosa buraya ne diye konu açtı arkadaş onu da anlamadım zaten.oh iyi ki yalan söyledin afferim demeliydik sanırım.ülker gibi büyük firmaların insan kaynakları birimlerinin elinden bu arkadaş gibi kimler neler ne uyanık geçinenler geçiyor, hepsine pabuç bırakacak olsalar bu firmalar şimdiye batardı.neyse kendisi yaşar görür biz üstümüze düşeni yaptık.
Hamileligi kötü örnek olarak goruyosan o senin sorununZorda veya değil, bu yaptığı dürüstlük değil maalesef. Konu sahibi arkadaş tuzu kuru demiş bazılarına, benim tuzum kuru da değil. Aylardır iş arıyorum ve 1 senelik evliyim. Fakat bir yere başlayıp 1 senem dolmadan çocuk düşünmüyorum mesela. Maalesef kötü örnekler yüzünden artık işverenler kadın çalışan istemiyor..
Doğru birşey yapmıyorsunuz ama sizin de işe ihtiyacınız var keyfinizden değil yani. Vebal altına giren siz değilsiniz kadınları doğurmaya sevketmek için uzun vadeli olarak çalışan kadın olgusunu bitirmeye çalışan sistem
Ben boyle bir sorun yasamistim. Hamile olan kadin la ayni departman daydik. Ortak yaptigimiz butun isler bana kalmisti. Kabus gibiydi. Evin yolunu unutmustum. Bu konuyla hicbir alakasi olmayan meslektaslara oluyor...
Kapitalist bir duzen iste ...bari fazladan para verseler oda yokk.
Ben bu durumu hic etik bulmayanlardanım. 9 haftalıkken işe baslayıp mesela ne zaman hamile olduğunuzu söyleyeceksiniz? 16 haftalıkken aaa ben hamileymişim mi?
Hamilesin diye işten çıkarttılar ise dava aç ve genel bu durumda olanlar kazanıyor davayı ve işine geri almak zorunda kalıyorlar masraflarda karşı taraf ödüyor kazanırsan iyi bir dilekçe yaz ve savcilaga ver
Zorda olmasa böyle bir yola basvurmazdi. Hamile haliyle üstelik, çok ihtiyacı olduğu belli. Allah miniklerin yüzüne baksın.
Aman ne yanlışı , hep işyerleri mi yanlış yapacak :) Söyleme ne olacak hem sordular mı hamilemisin diye
Zorda veya değil, bu yaptığı dürüstlük değil maalesef. Konu sahibi arkadaş tuzu kuru demiş bazılarına, benim tuzum kuru da değil. Aylardır iş arıyorum ve 1 senelik evliyim. Fakat bir yere başlayıp 1 senem dolmadan çocuk düşünmüyorum mesela. Maalesef kötü örnekler yüzünden artık işverenler kadın çalışan istemiyor..
Bildiğim kadarıyla 90 gün olan deneme süreci tamamlandıktan sonra hamile olduğu gerekçesiyle işten çıkarılamaz. Performans düşüklüğü vb gibi bi bahaneyle çıkarıldığı takdirde de dava açma ve işe iade talebi hakkı olur.
Isınızda başarılar zor bir iş ama ihtiyacınız var belli ki. Yalnız söylemek istediğim şu ki işveren sizi sadece hamile olduğunuz için çıkartamaz ancak başka sebeple cikartir. Kaldı ki eski isyerinizde de performansa bağlı çıkarmış yani istediği zaman sizi bu sebeple cikartir. Işveren uyanıklık yapar ve hamile diye çıkartıyorum der mı?
Simdi buyuk sirketlerin giriste imzalattigi bir sey oluyor ya upuzun kimsenin okumadan imzayi attigi...
Iste orda bununla ilgili madde cogunlukla oluyor.
Birakin hamileyken ise girmeyi, 6 aylik calisan degilse hamile kalinca isten cikartilmanizi bir sekilde yasallastirmis oluyorlar. Yani kilifina uyduruyorlar bir sekilde.
Zaten su deneme surecini atlatmasi cok zor konu sahibinin. Hamileler genelde buzdolabini bile acamazken bu kadar bulantiyla gida sektoru imkansiz. Ama tabii hic bulantisiz geciren de var.
Hamile oldugumu bugun söyledim ve hamile işçi istemiyorlarmis. Ayrimciliktan baska birsey degil sanki bir suc islemişim gibi damgalandiriyorlar. Allah buyuktr beni elestirenlerin yuregine de su serpilmiştr umarimBen muallakta kaliyorum zaten, isveren birsekil de isini goruyor. Olan digerlerine oluyor....cok ihtiyacin var belli ben burada bu konuda ahkam kesmemem sadece yasadiklarimi yazdim....allah kolaylik versin ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?