• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile oldugumu söyleyemedim..

Kusura bakmayın ama yaptığınız bencillik.İnsanlar orda sizi yetiştirecekler, iş öğretip emek verecekler ve bunu 3-5 ay sonra işten ayrılacak biri için yapmak istemiyo olmaları gayet normal.Yalan söyleyip gizli saklı işlerle işe giren bi çalışana kimse güvenip de iş vermez.Ayrıca iş kanunun 17/2 maddesi gereğince işverene sağlık durumunuzla ilgili doğru bilgi vermediğiniz için işveren haklı fesih hakkına sahiptir ve bu durumda sizi işten çıkarması bir sorun teşkil etmeyecektir.

Kusura bakmayın ama yaptığınız bencillik.İnsanlar orda sizi yetiştirecekler, iş öğretip emek verecekler ve bunu 3-5 ay sonra işten ayrılacak biri için yapmak istemiyo olmaları gayet normal.Yalan söyleyip gizli saklı işlerle işe giren bi çalışana kimse güvenip de iş vermez.Ayrıca iş kanunun 17/2 maddesi gereğince işverene sağlık durumunuzla ilgili doğru bilgi vermediğiniz için işveren haklı fesih hakkına sahiptir ve bu durumda sizi işten çıkarması bir sorun teşkil etmeyecektir.
Benim tecrubem var kimsenin bilgisine ihtiyacim yok ayrica dogumdan sonrada calisirim . Sizin tuzunuz kuru olduğu için öyle bol keseden konusmasi kolay. Sana yazarim iki ay sonra cikip cikmadigimi

İşe çok ihtiyacınız varmış sizi de anlıyorum ama bu hamileliği saklama olayları yüzünden işverenler kadın eleman almak istemiyor. Hükümet kadının doğurmasını teşvik için hamile kadınların haklarını esnetip duruyor. Ama bu durum kadınların lehine değil tam tersi bi etki yapıyor. İşverenler kadın eleman çalıştırmak istemiyor artık, çünkü hamile kaldı mı ne işten çıkarabiliyor ne çalıştırabiliyor artık. Bunun bi de çalışan düzeyinde sorunları var. Şimdi sizi işe aldılar hamile olduğunuz açığa çıkınca da atamayacaklar Doğum izni vs çıktığınız zaman size zaten para ödediği için yerinize kimseyi almayacak işveren ve fazla iş yükü de diğer çalışanlara binecek. Çok çetrefil mevzular bunlar

İşe çok ihtiyacınız varmış sizi de anlıyorum ama bu hamileliği saklama olayları yüzünden işverenler kadın eleman almak istemiyor. Hükümet kadının doğurmasını teşvik için hamile kadınların haklarını esnetip duruyor. Ama bu durum kadınların lehine değil tam tersi bi etki yapıyor. İşverenler kadın eleman çalıştırmak istemiyor artık, çünkü hamile kaldı mı ne işten çıkarabiliyor ne çalıştırabiliyor artık. Bunun bi de çalışan düzeyinde sorunları var. Şimdi sizi işe aldılar hamile olduğunuz açığa çıkınca da atamayacaklar Doğum izni vs çıktığınız zaman size zaten para ödediği için yerinize kimseyi almayacak işveren ve fazla iş yükü de diğer çalışanlara binecek. Çok çetrefil mevzular bunlar
Şimdi vebal altina mi giriyorum ben

Ben boyle bir sorun yasamistim. Hamile olan kadin la ayni departman daydik. Ortak yaptigimiz butun isler bana kalmisti. Kabus gibiydi. Evin yolunu unutmustum. Bu konuyla hicbir alakasi olmayan meslektaslara oluyor...
Kapitalist bir duzen iste ...bari fazladan para verseler oda yokk.

Son düzenleme:

Mesela devlet bana iyilik yapiyor 1.5 saat sut izni veriyor emmeyen bebegim icin. Karsiliginda sirket de terfimi vermiyor.

Lehimize gorunen seyler bazen gercekten aleyhimize.

hamile personeli gerekce gostermeden isten cikarmak yasak biliyorsunuz degilmi ?
sikayet ederseniz delilde varsa sizi geri almak zorunda birakabilirsiniz onlari

Sözleşmenin esaslı unsurlarından birinde karşı tarafı yanıltma durumu söz konusu. Yarın bi gün bu sebeple işten çıkarılır ve iş mahkemesine dava konusu olursa bu mevzu hastane kayıtları vb. Ortada yani, haksız konuma düşersiniz.

Dürüstlük kuralına uymadığınız için, hamile olduğunuz anlaşılınca sizi işten çıkarırlar. 2 aylık hamileliği bilmiyordum demeniz inandırıcı olmaz. Eski işyerinden çıkarılma gerekçeniz SGK ya ne olarak bildirildi?

Yaptığınız şey etik degil ama zor durumdasınız belli. Ama hamileliginiz ortaya ciktiginda sizi işten cikarabilirler ay hesabı yaparlRsa. Allah kolaylik versin insallah

Evet soyledim daha 2 yaşinda zaten şu sendromdan geciriyoruz bizde. Kucagima almayayim sokağin ortasna otruyor bagiriyor yirtiyor kendni ne yapayim israrciyim ama cok ta uzerine gtmek istemiyorum coooook inatci
Allah kolaylik versin canim. Benimki de tutturuyor bazen. Erken girdi sanirim biraz 2 yas sendromuna. Ben biraz inatci bir insanim dedigini yapmiyorum ama yapana saygim var cekilir dert degil cunku :KK48:

Ben boyle bir sorun yasamistim. Hamile olan kadin la ayni departman daydik. Ortak yaptigimiz butun isler bana kalmisti. Kabus gibiydi. Evin yolunu unutmustum. Bu konuyla hicbir alakasi olmayan meslektaslara oluyor...
Kapitalist bir duzen iste ...bari fazladan para verseler oda yokk.
Ama hamileyi hamile diye calistirmamak cok sacma benim işime sadece agir kaldirmam engel olur onun dişinda calişirim ve doğum izninden sonrada geri donmeyi dusunuyorum bir ay sonra hamile oldugumu soyleyecegim sormadilarki bana hepside erkek hem.

Back
X