benimde iş yerinde bi arkadaşım var. o da bebek ıcın tedavı göruyor dıye bılıyoruz. cok samımı degılız ama yıne de duyuluyor işte. herneyse hamile oldugumu ögrenınce o sevıncle onada soyledım kı bız bebegı henuz planlamıyorduk. ama cok şükür Yüce Rabbim bizede verdi o Güzel duyguyu. Ona söylediğim an tepkisi hımmm öyle mi. ne kdarlık falan dedı. O kadar garıp oldum kı ben onu arkadas bılıp soylemışım o bana hayırlı olasun bıle demedı. Şaşırdım ama hemen kendımı toplayıp Rabbımden onada, tum isteyenlerede hayırlısıyla bu duygyuyu yaşatmasını istedim. Sağlıcakla kalın.
böyle insanları anlamıyorum ya kalplerinde ki kötülükten işleri de rast gitmiyor
benimde en yakın arkadasım bildiğim kişi kötü bir haber vereyim mutsuzum diyeyim diye bekliyor sanki
masallahsız cümle kuramıyorum onun yanında,kötü kalpli kem gözlülerden korusun rabbim hepimizi
ben hamile kalmaya çalışırken (ve kalamazken) çevremdeki bütün arkadaşlarım teker teker hamile kalıp doğurdu. kıskançlık değil de insanın içi bi tuhaf oluyor, hepsi adına gerçekten çok seviniyordum bebeklerini yeğenlerim olarak görüyordum ama bi yandan ben de bir an önce kalayım diye uğraştıkça olmuyordu ve depresyona giriyordum, ama asla hiçbirinden uzaklaşmadım her ihtiyaçları olduğunda yanlarındaydım, daha da samimi olduk bağlandık, çocuklarına hep hediyeler aldım fotoğraflarını çektim, doğumgünlerinde, park gezmelerinde hatta hastalandıklarında hep yanlarındaydım ilgilendim, düşük yaptıktan 15 gün sonra bile bir arkadaşımın bebek mevlidine gittim ihmal etmedim. vee Rabbim gönlüme göre verdi, işte 2 ay sonra meleğime kavuşuyoruz inşallahh, ve arkadaşlarım da hep benim yanımdalar çocuklusu çocuksuzu evlisi bekarı beni asla yalnız bırakmıyorlar, çocuklulardan alışveriş ve bebek bakımı ile ilgili bir sürü tüyo alıyorum sürekli arayıp bişeyler soruyorum. gerçek dostlar çoooookk değerli.
evet gercek dostu bulabılmek önemlı olan 3 düşüğüm oldu bu sırada en samimi iki arkadasımda hamıle kaldı süreklı bır arada gezip tozduk onların göbeklerını severken bıle heyecanlanmıstım sımdı bırının kızı bırının oglu oldu ve ben bırı dogum yaptıkdan sonra bırıde hala hamıleyken hamıle kaldım benım haberımı alınca hersey yolunda bu kez dediğimde gözlerınde sevıncı dillerindekı duaları asla unutmuyorum RABBIM HERKESi hayırlı ve guzel ınsanlarla karsılastırsın ınsallah konu sahibi arkadasım üzülme o üzülsün..
Bende tum anne olan arkadaslarimin hepsi olmasa da cogunu ziyarete gittim cocuklarini teyzeleri gibi ilgilenip sevdim hediyesinden surprizinden eksik kalmadim , karsilik ta beklemedim. Bende son 1 senedir ugrasiyorum ama hamile kalan yakin arkadasin, yakininiz hatta akrabaniz size nispet yaparsa evet uzaklasirim, bu kiskanclik degil. Ve omur boyu o kisiden hâyir beklemem.
Bende tum anne olan arkadaslarimin hepsi olmasa da cogunu ziyarete gittim cocuklarini teyzeleri gibi ilgilenip sevdim hediyesinden surprizinden eksik kalmadim , karsilik ta beklemedim. Bende son 1 senedir ugrasiyorum ama hamile kalan yakin arkadasin, yakininiz hatta akrabaniz size nispet yaparsa evet uzaklasirim, bu kiskanclik degil. Ve omur boyu o kisiden hâyir beklemem.
Kıskançlık ya da anlayamadığım saçma sapan bir duyguyla hamile arkadaşlarından uzaklaşan insanları anlamak gerçekten mümkün değil.
Ancak madalyonun bir de öteki tarafı var.
Örneğin ben de hamile olan ya da yeni doğum yapmış birçok kadınla sohbet etmekten çoğu zaman sıkılıyorum. Çünkü sohbetleri sürekli gebelik süresince; hamilelikleri, kendilerindeki değişimler, doğum ve bebekleri ile ilgili planlar, doğumdan sonra ise; çocuklarının ağırlığındaki gramlık ya da boyundaki milimetrelik değişimler, günde kaç kere bezinin değiştiği, kaç kere süt emdiği vs. ağırlıklı oluyor. Bu sohbetler de ister istemez ve haklı olarak insanları sıkabiliyor. Bu konuda da bence bizlerin hassas olması ve insanların hayatlarındaki en büyük olayın bizim hamileliğimiz ve bebğimiz olmadığını anlamamız gerekiyor.
hamile olan hiç olmadı fakat su an etrafımda cok hamile var ve bur yakınım hamile , ben o kadar sevınmıstım kı onun hamılelıgıne 2 kızı vardı zaten ama o benım hamıle olmama o akdar ilgili ve sevınclı bir tepki vermedi ne bılım karsılıgını tabıkı beklemedım ama sevıncını gostermesını ısterdım ki ben hep aradım sordum test sonuclarını cınsıyteını her seyını , ama bundan sonra ogrendım ki hiç bir sekılde ustune dusmemek gerekıyormus. birde kuzenımın eşi hamile ben onada aynı sekılde davrandım o evlenır evlenmez hamıle kaldı ve kendısı bana hayırlı olsun bile demedi eşimle yan yanayız eşime hayırlı olsun dıye konustu ve sınır ettı benı ınsanları anlamak gercekten zor ve ben böyle fesat insanları hiç bir zaman sevmedım sevmemde. şimdi aranızdan bence sen yanlıs anlamıssın dıyenler olabılır hadi ben yanlıs anladım eşimde mi yanlış anladı
Benim uzaklaştığım var.ben kürtaj olduktan 1 ay sonra hamile kaldı ve her şeyi bana sorup konuşmak istiyor.ben acımı kendimle bile konuşamazken o bana pat diye senin bebeğin ne zaman öldü ne zaman anladın kanaman nasıldı falan diyor.belki kötü niyeti yok ama ben artık eşimden başka kimse ile bebek olayını konuşmak istemiyorum.