Hamile olmadan önce araba istemem?

hayatagaci94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
40
-16
1
Merhaba. Size danışmak istediğim bir konu var. Ben iki yıllık evliyim. Eşim çalışıyo ben de çalışmaya başlıycam. İstanbulda oturuyorum.Eşim çocuk istiyo ben de ilk önce araba alalım daha iyi olur çünkü ben bir yere giderken otobüsle hamile hamile nasıl gidicem dedim. O da sen bana şart koşuyosun dedi. Buna sinirlendi bağırdı falan. Eşimin ailesinin durumu iyi onlardan para isteyebilir ama istemiyo araba için. Benim böyle ortalıkta otobüslerde sürünmemi istiyo hamileyken bi de korono döneminde. Sizce bu yaptığı çok saçma değil mi?

ailesinin durumu iyi diye size para vermek zorunda değil. çok araba istiyosanız işe girer çalışırsınız herkes gibi kredilerini ödeye ödeye arabanızı alırsınız. eşinizin yaptığı saçma değil de sizinki şımarıklık. ayrıca her hamilenin de altında özel arabası yok. koronadan korkuyosanız gezmeyiverin oturun evde aşınızı olup.

Eşimin ailesinin durumu iyi onlardan para isteyebilir ama istemiyo araba için.
Neden istesin? Vermek zorunda değiller ki.

Önce işe girin araba parası toparlayıp sonra gebelik düşünün, evet hamileyken arabasızlık zor olur. Allah korusun ağrı oluyor, kanama oluyor gecesi gündüzü yok.

Ekleme: ay şimdi gördüm yine mi sizzz? Şaka bence.

Eşinizin yaptığı saçma değil sizin yaptığınız şımarıklık. Eşinizin ailesi size araba almak zorunda değil girin bir işe çalışın kazanın alın kendinize araba.

Ne güzel böyle ne var paraları var yapsınlar demek. Ben eşinizin yerinde olsam böyle şart koştuğunuz için ben çocuk fikrini tekrar gözden geçiririm.

Keşke evlenir evlenmez çalışsaydınız. 2 yıldır evde çocuksuz boş boş oturuyor musunuz? Şimdiye araba alırdınız zaten.
Çocuğu olan herkesin arabası yok bu arada. Hamileler toplu taşıma araçlarına binebilir yer veriyorlar. Korona da biter inşallah artık.
Hamilelikten ziyade çocukla araba daha ihtiyaç. Oraya buraya gitmek zor. Onda da taksiye binersiniz ne olacak. Araba almaktan daha ucuz. 😂

Eşimin ailesinin durumu iyi onlardan para isteyebilir ama istemiyo araba için. Benim böyle ortalıkta otobüslerde sürünmemi istiyo hamileyken
Torun karşılığı araba 🥴
İyiymiş bak eşin de yeseymiş bu yemini güzel olurmuş ama olmamış
Ayrıca hamileyken ve çalışmıyorken anca anca otobüsle nereye gidicen ki? Hamileyken otobüse binen çok insan var üstelik. Eskiden ninelerimiz tarlada çalışıyorlarmış, yerime eleman bulun dememiş hiçbiri. 🥴 Hamile kalıp işe mi başlamayı düşünüyorsun? O biraz imkansız oluyor çünkü, kimse doğum izni isteyecek elemanı almaz.

Merhaba. Size danışmak istediğim bir konu var. Ben iki yıllık evliyim. Eşim çalışıyo ben de çalışmaya başlıycam. İstanbulda oturuyorum.Eşim çocuk istiyo ben de ilk önce araba alalım daha iyi olur çünkü ben bir yere giderken otobüsle hamile hamile nasıl gidicem dedim. O da sen bana şart koşuyosun dedi. Buna sinirlendi bağırdı falan. Eşimin ailesinin durumu iyi onlardan para isteyebilir ama istemiyo araba için. Benim böyle ortalıkta otobüslerde sürünmemi istiyo hamileyken bi de korono döneminde. Sizce bu yaptığı çok saçma değil mi?
Çok çakal gördüm sizi. Aile zengin diye "gelinlerine araba alsınlar nolcek yeaaaaa "tribine girmişsiniz. Acilen bu tripten çıkmalısınız pembik gelin hağğnım

Utanmıyor musunuz kocanızın ailesinden para istemeye?

Benim eşim ailesinden istese utanırım ben?

Siz kendi babanizdan isteyin madem çok normal bir durum, siz neden istemiyorsunuz?

Ben söyleyeyim. Siz evlisiniz artik. Babaniz erkek çocuklarına almak zorunda. Size de kp almak zorunda. Çünkü o erkek babası. Siz de o ailenin oldunuz artık. Öyle mi?

Önceki konunuzda üniversite mezunuyum demissiniz. Eğitim hiç mi ufkunuzu açmadı? Halen daha mi kendinizi "kadın" olduğunuz için 2.kabul edip kayınbabadan beklentiye giriyorsunuz.

Bunlar olağan davranışlar değil.

Babamin evi vardı. Evlenince oturabilirdim. Oturmadım.

Kayınpederimin de 1 lirasını görmedim.
Üniveriste mezunuyum ben de. atamam olmadı.

Sabahlara kadar çeyizlik ürünlere göz nuru döküp instagramdan satarak 3 kuruş kovalıyorum

Kimseye eyvallah etmemek icin. Siz de deneyin.

Ben saçma bulmadım haksız buldum. Evet bende çocuk için bazı şartların olgunlaşması gerektiğini düşünenlerdenim çünkü çocuk olduktan sonra gezmek tozmak şöyle dursun kendi harcamalarımızdan bile kısacağımızı düşünüyorum. Bu sebepten çocuk olmadan yapılacak küçük şeyler yapılmalı. Ama haksız olduğunuz konu ailesinden para isteme konusu. Maddi durumları iyi demişsiniz bir sabanci değilse bence bu tarz istekler aileye söylenmemeli .

Aman diyeyim hanımlar çift konu var ve içerikleri okuyunca eyvah KK kadınları hücuma geçer kavga çıkar dedim, lütfen öngörümü gerçekleştirmeyin, soğuk bir şeyler için enseye soğuk kompres yapın ama sakinliğinizi koruyun😌
Daha yeni geldik ama :(

Back
X