hamile olup bebeginde HİDRONEFROZ (RENAL PELVİSİN GENİŞLEMESİ)olan varmı

mrb ben 19+3 haftalık hamileyim 16. haftamda bebeğimin her iki böbreğindede 6.2 mm lik genişleme olduğunu öğrendim doktorum ayrıntılı ultrason istedi 18. haftamda ayrıntılı ultrason yaptırdık ve bebeğimin böbrekleri 10,55 mm ye büyümüş herşeyi normal çıkmasına rağmen down sendromu olabilir diye amniyosentez yaptıralım dedi. 2li testimin gayet normal çıkmasına ve 3lü yada 4lü testimin yapılmamsına rağmen amniyosentez dediler.ve 19. haftamda bu testi yaptırdık hızlı sonuç istedik 2-3 güne sonucu çıktı ve oğlumun hiç birşeyi çıkmadı çok şükür. ama yinede 20 gün sonra çıkacak bir sonuç daha var onu beklicez. doktorumun demesi böbrek büyümeye devam ederse bebeği erken alabilecekleri yada böbrrek hastası olarak doğabileceği şimdi neye üzülüp neye sevineceğimi bilmiyorum.:44: sadece bebeğimi kucağıma alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum :emir_bebek:

Sonunda ne oldu cok merak ettim 20 haftalik hamileyim ve iki bobregindede genisleme var bebegimin sol 3.4 sag 8.04 doktorlar sanki bebegimi kaybedecekmisim gibi konusuyorlar ama arayada duzelebilir lafino sokusturuyorlar cok korkuyorum

Sonunda ne oldu cok merak ettim 20 haftalik hamileyim ve iki bobregindede genisleme var bebegimin sol 3.4 sag 8.04 doktorlar sanki bebegimi kaybedecekmisim gibi konusuyorlar ama arayada duzelebilir lafino sokusturuyorlar cok korkuyorum
ben uzun zamandır u siteye girmediğim için mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. Oğlum allahın izniyle 2 yaşına bastı ve rabbime şükürler olsun ki çok sağlıklı. Gerçi erken doğum yüzünden yaşadığımız farklı problemler yaşadık ama şimdi çok iyi. umarım sizde bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almışsınızdır yada alacaksınızdır.

Hamileliğimin 20. haftasında cekilen detaylı ultrasonda benim kızımda da renal pelvis genişlemesş tespit edildi sağ böbreğinde. Kızım doğduktan sonra doktor 1. ayını tamamladığında ultrason istedi, anne karnındakine göre biraz daha büyümüş çıktı, bunun üzerine bir çocuk cerrahına gittim aynı zamanda çocuk üroloğu şimdilik üzerinde bile durmadı. bu kadar genişleme belki sen de ben de bile vardır diye. tabiki tabiki gerekiyor. 3. ayda tekrar cekilecek. büyüme oranına göre tetkikler yapılıyormus doktorun dediğine göre. eğer cok büyüme devam edip de enfeksiyon yaratırsa veya böbreğin çalışmasını etkilemeye başlarsa o zaman laproskopik yöntemle yani bir delik büyüklüğünde bir yer açıp ameliyat yapıyorlarmış ama doktor bu en uç boyutu, kolay kolay o boyutlara gelmez dedi.
Eğer normal sınırların 20-30 değer yukarısında değilse pek füzerinde durmuyorlar. Şimdiden endişe etmene ve canını sıkmana hiç gerek yok canım. Seni çok iyi anlayabiliyorum. Bana da renal pelvis genişlemesi var dendiğinde sanki dünyam yıkılacak gibi oldu hamileliğimde, inanılmaz korktum ve endişelendim, belki de böyle yaparak bebeğime o zaman daha da zarar verdim. İçini rahat tut. Su sekilde kendini avut, eğer kötünün kötüsü olsa bile çok ama çok basit bir operasyonla hallediyorlar.
Çocuğunuz şimdi nasıl

ben 18+2günlük hamileyim bebegimda böbrek bezlerinde genişleme yani HİDRONEFROZ (RENAL PELVİSİN GENİŞLEMESİ)var benle aynı durumda olan yada hamilelikte böyle sorun yaşayan varmı.acil cevap bekliyorum.çok endişeliyim.

Şimdi çocuğunuzun durumu nasıl .bizde de aynı sorun varda.bizde ikisinde de var.inşsllah görür cevaplarsınız

Back
X