mrb ben 19+3 haftalık hamileyim 16. haftamda bebeğimin her iki böbreğindede 6.2 mm lik genişleme olduğunu öğrendim doktorum ayrıntılı ultrason istedi 18. haftamda ayrıntılı ultrason yaptırdık ve bebeğimin böbrekleri 10,55 mm ye büyümüş herşeyi normal çıkmasına rağmen down sendromu olabilir diye amniyosentez yaptıralım dedi. 2li testimin gayet normal çıkmasına ve 3lü yada 4lü testimin yapılmamsına rağmen amniyosentez dediler.ve 19. haftamda bu testi yaptırdık hızlı sonuç istedik 2-3 güne sonucu çıktı ve oğlumun hiç birşeyi çıkmadı çok şükür. ama yinede 20 gün sonra çıkacak bir sonuç daha var onu beklicez. doktorumun demesi böbrek büyümeye devam ederse bebeği erken alabilecekleri yada böbrrek hastası olarak doğabileceği şimdi neye üzülüp neye sevineceğimi bilmiyorum.:44: sadece bebeğimi kucağıma alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum![]()
Sonunda ne oldu cok merak ettim 20 haftalik hamileyim ve iki bobregindede genisleme var bebegimin sol 3.4 sag 8.04 doktorlar sanki bebegimi kaybedecekmisim gibi konusuyorlar ama arayada duzelebilir lafino sokusturuyorlar cok korkuyorum