hamileler ve hamilelik geçirmiş olanlar

Hanımlar ben hala bebeğin hareketlerini hissedemiyorum siz kaçıncı haftada hissettiniz
Canım öncelikle hayırlı olsun, Rabbim tamamına erdirsin inşaallah, bende çok merak ediyorum ve hâlâ hissedemiyorum benim ilk gebeliğim hergün merak etmekten yorgun düşüyorum...

Daha çok erken ben 22. haftamda hissetmeye başladım.

Son 4 gundur hissediyorum. Tekme degil yalniz pit pit da degil. Bildigin icerde yuzuyo sanki biri gobegimin ustunde tuy gezdiriyo gibi bi his. Ilk hissettigimde gaz zannettim. Ama her gun ayni yerde ayni hissiyat olunca bu gaz degil bebegim diye emin oldum gunde 1 kere kipirdiyo sipam:)

Ya zaten anlamadığım birşeyde bebeğin ne kadarlık olduğu bir gidiyorum 15 hafta bir gidiyorum 14+4 anlayamıyorum şimdi 16 oldu sözde ama doktor yine değil diyor
Şimdi mesela bu hafta takvimlerde sen 15+. görünürsün ama mesela kk daki takvimde 16. haftada görünüyorsun ki hepsi doğru.
15. haftanı doldurmuşsun 16. haftanın içindesin.

Yanılmıyorsam 17-18 haftalıktı ilk hissettiğimde

bende henüz hissetmiyorum..sabırsızlıkla bekliyorum.. 3 ayda hissettim diyenler oluyor ama internette bağırsak hareketleri bebek hareketleri zannediliyor yazıyor.. ilk hamilelikte daha geç hissediliyormuş.. bakalım bekleyip göreceğiz :) bu arada cinsiyetini kaçıncı haftada öğrendiniz ben daha öğrenemedim de

Bebegin minimum 400 gr olması gerekiyor hissedebilen için. Ben 23. Haftada hissetmeye başladım 500 gr di.

Ya zaten anlamadığım birşeyde bebeğin ne kadarlık olduğu bir gidiyorum 15 hafta bir gidiyorum 14+4 anlayamıyorum şimdi 16 oldu sözde ama doktor yine değil diyor

Gelişimine gore ultrasonda çıkan günü söylüyor olabilir. Oğlum önceleri 1 hafta önden gitti, sonra birkaç gün, simdi doğum tarihiyle gün be gün ayni gidiyor.

Cinsiyeti 14. Haftada %80 erkek dedi, bir ay sonraki kontrolde %100 dedi. 23. Haftada ayrintilida da erkek dediler sonra değişmez artik diyebildik.

On üçüncü haftada oğlan dediler yine gittim o hafta yine oğlan dediler geçen haftada kız dediler canım

Şimdi mesela bu hafta takvimlerde sen 15+. görünürsün ama mesela kk daki takvimde 16. haftada görünüyorsun ki hepsi doğru.
15. haftanı doldurmuşsun 16. haftanın içindesin.
4 aylık ozaman şuan dimi

22. hafta hissettim ayrıntılı ultrasonda.
Bence ne kadar geç, o kadar iyi.
Zaten süreç çok uzun ve yorucu, ne kadar geç olursa o kadar iyi.
Sonra sürekli "Bugün hareket etmedi, hareketi yavaş, bık bık mık mık" insan stres oluyor.

Ayrıca o pıtpıtların %99'u gaz ve damarlardaki kan basıncından dolayı nabız hareketleri.
3 haftalık hamile olup, "ben pıtpıt hissediyorum" diyen vardı, utanmasa "dün seviştik, bugün pıt pıt hissediyorum" diyecek.
Pıtpıtda bir numara yok ki, asıl hareket; tekmesi, kolunu bacağını vücuttan dışarı çıkarması, göbeği zıplatması ki bunlar zaten 30. haftadan sonra oluyor, geri kalanlar çok da hareket değil zaten.

Sağlıkla stressiz kucağınıza alırsınız inşallah.

Iste benim favori uyem geldi bu nicke karsi acayip bi sempati duyuyorum

4 aylık ozaman şuan dimi
Evet 4 aylık.
Ay olarak hesaplarken de 2 hafta ekleyin.
Yani mesela
6 hafta 1 aylık
10 hafta 2 aylık
14 hafta 3 aylık
18 hafta 4 aylık
22 hafta 5 aylık
26 hafta 6 aylık
30 hafta 7 aylık
34 hafta 8 aylık
38 hafta 9 aylık.
Geriye kalan 2 hafta da 10 günlük süre.
Umarım kafan karışmamıştır.
Hesaplamalar son adet tarihine göre yapıldığı için kafası karışıyor insanın.

Bende 17.haftalarda falan olmus olmam lazim
Cok zayif pit pit hareketleriydu
Simdi nerdeyse cikis bulsa her an cikacak gibi
Bazen utaniyorum insanlar yaninda bazende canim cok aciyor

24 haftada hissetim Canım. Eşim ise oğlumuzun tekmelerini 26. Hafta bitiminde hissetti

Hanımlar ben hala bebeğin hareketlerini hissedemiyorum siz kaçıncı haftada hissettiniz

bu cok normal daha erken. Bende hissetmiyorum henüz. Bugün Doktor kontrolüne gittim. Hersey yolunda cok sükür.
Doktorumda sordu hissettinmi diye. Hayir dedigimde. Ilerleyen haftalarda hissedebilirsin dedi..

Bende daha 13 haftalık oldum ilk gebeliğim heralde 5 6 hafta sonra hissetmeye baslarim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…