Hamilelere domuz gribi as yaplacakm!

kardelenseval

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2008
96
0
86
Ankara
arkadaşlar bir kaç gündür domuz gribi haberleri kıyamet kopacakmışcasına görsel ve basılı yayında anlatılıyor.ekim ayının 3. haftası gelmesi beklenen aşı ilk önce sağlık personeline, 3 aylık gebeliği bitirmiş hamilelere, çocuklara ve kronik hastalığı olanlara yapılacakmış.bu konuda bilgisi olan varsa paylaşalım lütfen aşı olmazsa ölüm sayısının bu yıl türkiyede 5.300 kişi olacağı açıklandı aşı olunduğu taktirde 400 kişinin ölümü bekleniyor tabi herşey Allah'tan fakat böyle haberleri duyuncada korkmamak elde değil bilgisi olan arkadaşlar duyarlı olalım bildiklerimizi paylaşalım.....

Son düzenleme:
Bu konuyu ben de merak ediyorum.Allah korusun hepimizi.bu aşının içeriği nedir bebişimize bir zararı olur mu onu da bilmiyoruz.doktoruma sordum henüz Türkiyede yok bu aşı dolayısıyla bir şey demedi bu konuyla ilgili.

kızlar şimdi dinledim moralim bozuldu kırmızı alarım verilmiş öncelikte olanlara bedava yapılacakmış ama aşı miktarı yeterli değilmiş eczanelerden gidip alınamıyacakmış ne anladım ben bu işten,bide yumurta allerjisi olanlar bu aşıyı yaptırmamalıymış,sürekli ellerinizi yıkayın ve kimseyle öpüşmeyin diyorlar

eevet kızlar ben de tv de dinledim . vurulucaz tabii.ayrıca 6 aydan küçük bebeği olanların ailesi de aşılanacakmış. sağlık ocaklarında falan vurulucaz.eczanelere dağıtılmayacakmış ayrıca ücretsiz olacakmış.

biraz önce haberlerde duydum bende....en azından bedava yapılacak olması iyi..alabilen olur alamayan olur...
bunun haricinde de sık sık elleri yıkamak,tokalaşmamak,öpüşmemek gerekiyor...
antibakteriyel jelde kullanılması öneriliyor ama abartmadan çünkü bu jellerin fazla kullanımı da zararlıymış....

acaba herkes ben öncelikli gruptayım diye başvurup mu yaptıracak..yani bu öncelikli grubu nasıl takip edecekler...?

arkadaşlar az önce sağlık bakanı konuştu ilk önce kendisi olacakmış ki güven duyulsun diye ama en çok ölenler dünyada hamişlermiş bu yüzden en çok riske biz tabiymişiz Allahım bebişlerimizi koru dünyaya gelmeden savaşmaya başladılar malesefÇok üzgünüm çoook

en çok ölenler hamilelermimiş ay valla korktum şimdi yaaalmaz:

bende 6 ay ve 24 yaş arası öncelikteymiş diye duymuştum...biz birde maşllah gavurların içinde yaşıyoruz...artık yabancılardan tırsmaya başladım

en çok ölenler hamilelermimiş ay valla korktum şimdi yaaalmaz:

malesef söylenilen o hamilelerin bünyesi çok hassas olduğu için virüsün bulaşması en muhtemel bizlermişiz dünyadada örnekleri var deniliyor bben haberlerin yalancısıyım umarım doğru değildir ama tedbirli olmak lazım birde ben eğitimciyim kötü olasılıkları düşünmek bile istemiyorum rabbim yurdumuzu bu tür belalardan korusun amin

BENİM BEBEĞİM 6,5 AYLIK yarım geçmiş diye vurulamıyacakmı ya parasıylada vurdurmaya razıyım yeterki aşı gelsin ve herkeze yetsin:çok üzgünüm:

TÜRKıYE'YE... Domuz Gribi aşısı Ekim ayı ortalarında geliyor

Domuz gribine karşı risk grubundaki 10 milyon kişiyi aşılama kararı alan Sağlık Bakanlığı, ilk partisi Ekim ortalarında gelmesi beklenen aşının daha çok sayıdaki kişiye yapılabileceğini açıkladı.
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, Bilim kurulunun belirlediği öncelikli risk grubuna aşının yetişmesi halinde hacı adaylarının da dahil edileceğini bildirdi.

2 firmanın H1N1 aşısını Eylül sonundan itibaren üretecek duruma geleceğini söyleyen Buzgan, domuz gribi pandemisine ilişkin hazırlık ve çalışmaların Pandemi ızleme Bilim Kurulu ile birlikte şekillendirildiğini dile getirdi. Buzgan ayrıca, bu kurulun aldığı karara göre ülkede domuz gribi aşısı yapılması gereken 13 milyon kişi bulunduğunu kaydetti.

Ülkelerin üretimi sınırlı olan aşıya ulaşabilmek için yarış içinde olduğuna dikkati çeken Buzgan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın firmalarla bizzat görüşerek aşının temini konusunda gereken garantiyi aldığını vurguladı.

-ÖNCELıKLı RıSK GRUBUNA HACI ADAYLARI DA GıREBıLıR-

2 doz halinde uygulanacak aşının ilk partisinin Ekim ortalarında Türkiye'ye ulaşmasının beklendiğini açıklayan Buzgan, uygulamanın en yüksek risk grubundan başlanarak yapılacağını söyledi. Bilim kurulunun, öncelikli risk grubu olarak gebeleri, 6-35 ay arasındaki çocukları, diyabet, KOAH, kalp hastalığı ve bağışıklık sistemi yetmezliğine sahip kronik hastalığı olanları, sağlık personelini, elektrik, doğalgaz ve ulaşım hizmeti gören kritik görevlerdeki kamu personelini, asayiş kuvvetlerini ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını belirlediğini kaydeden Buzgan, aşının yetişmesi halinde hacı adaylarının da bu gruba dahil edileceğini söyledi.

ılk etapta risk grubundaki asgari 10 milyon kişinin aşılanması kararı alındığını, ancak bu sayının artabileceğini bildiren Buzgan, ''Sipariş verilen 20 milyon dozun 3'te 1'i yılsonuna kadar, geri kalanı da 2010 başında teslim alınacak. Belki ilk dozu hemen, 2. dozu daha sonra yapabiliriz. Türkiye aşı sıkıntısı yaşamayacak" diye konuştu.

Üretimi sınırlı olduğu için H1N1 aşısının ilk etapta eczanelerde satılmasının beklenmediğini kaydeden Buzgan, ''Belki 2010 yılının 2. yarısında piyasada satılabilir'' dedi. Buzgan, mevsimsel grip aşısı ile H1N1 aşısının birlikte yapılmasında bir sakınca olmadığını da bildirdi.

KUMADAN GEÇMEYıN DERıM

tuğçecim bilmiyorum ki ben de haberlerden izledğimi yazdım.

hamişler dışarıda maskede kullanın özellikle hastanelerde bırakın bakanlar baksın umursamayın ve maskenizi takın çokta korkup canınızı sıkmayın bebişler strese girmesin

ya walla ne diyeyim,açıkçası korkuyorum ben bu illetten.ankarada yanlış değilse 2500 kişide rastlanmış...şu maske olayını ciddiye alalım değil hastane ben dışarıda bile takıp geziyorum.allahım önce bebişlerimizi sonra cümlemizi korusun.yalnız anlamadığım birşey var,bu aşı hamilelere nasıl yapılacak yan etkisi zararı falan yok mu?benim dr grip aşısı bile yaptırma dedi.

ilk hamişlere dendiğine göre ona göre bir formül kullanılmıştır sanırım benim korkum bu aşıdada torpil olacağı herkes yakınlarına vurdurup bizlere yetmediği söylenebilir.burası canım türkiye turkbayragibende maske kullanmayı düşünüyorum artık malum metropolde yaşıyoruz.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…