Hamilelere domuz gribi as yaplacakm!

kızlar iyi hoş da ben bu aşıya güvenemiyorum
daha yeni bulunmuş bir aşı,
yan etkisi olacak mı belki beş yıl sonra Allah korusun ama bebeklerimizde sorunlar çıkacak bunu düşünmeden edemiyorum!
yeterince denetlendiğinden şüpheliyim açıkçası. bazı şeyler yıllar sonra ortaya çıkıyor habire aşı vurunuyoruz ve ben çoğuna güvenemiyorum maalesef.
vurdurmam ben heralde
zaten hemen hiç çıkmıyorum dışarı ve küçük bi yerde yaşıyorum
kasımda doğacak bebeğim
ben bu gribin bizde fazla abartıldığını düşünüyorum
diğer ülkeler bizim kadar takmıyor bile
yaygaraya gerek yok bence
bu dönemde hiçbirimiz strese girmemeliyiz
yine de Allah bize de bebelerimize sağlık versin

canım senin doğuma az kalmış zaten bu virüsün en çok ocak ayında yaygın olacağı söyleniyor bende senin yerinde olsam vurdurmazdım yan etkisi olmayan bişey yokki zaten napalım kafayı yicem yahu....klava:

Merhabalar. Ayrıca bu aşıyı Çinliler üretiyor, ben onların yaptığı hiçbişeye güvenmem. Bence herkes doktoruna sorsun ve de çalışmıyorsanız, küçük yerdeyseniz hijyen önlemleri alsanız yeter mi diye sorun. :çok üzgünüm:

bir de hamilelikte stres kötü derler insanın elinde mi yahu yaşadığımız olaylara bak nasıl bir dünyaya bebek getiriyoruz...

merhaba canım peki ya ankaradaysan üstelik birde eğitimciiysen hergün onlarca kişiyle muhatap oluyorsan derslerede maskeyle giremeyeceksen ne yapacağız :sm_confused::bbo:bir çaresi olamalı dimi abarttıklarını düşünmüyorum çünkü şimdiden başladı grip salgını en yakınım bile olsa benden uzak dur diyorum Allah yardımcımız olsun :Saruboceq:

Yok tabii ki o zaman Allah Kerim deyip aşı olmak lazım. Bir de şu el dezenfektanlarından almalı. Biraz titiz olmalı bu kış.

arkadaşlar ben grip aşısı olduktan sora beynimle ilgili sorun yaşadım.cok şükür geçti. ama bana grip aşıları yasakk. ve bu aşıların benim yaşadığıma benzer riskleri var ne yazıkki. solunum kaslarını da tutabilen geçici felç yapabiliyor(gullien barre sendromu vb.) ve bu felç tamamen iyileşemeyebiliyor. dr.a sormadan yaptırmayın bence.

yapma kardeşim ya valla kanamam yeni durdu sevinemedim bile nedir bu Allahım yardım et:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

bence dr.lar ile görüşmeli ve onların yaptır dedikleri yaptırmalı
ben grip aiısından sonra böyle bi sıkıntı yaşayınca betin cerrahı bi arkadaşım biz beyin cerrahları ve nörologlar hiç grip aşısı yaptırmayız. Bana niye sormadın yaptırmadan önce diye kızdı bana

kesinlikle katılıyorum, ben de 32. haftaya girdim ve aşıya güvenemiyorum... bu ülke radyasyonlu çaylar ziyan olmasın diye halka dağıtılmış, ya bu aşıda da bişiler varsa.. ya bana bişi olması derdim değil de bebişime bişi olmasın... aslında 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyordum ama öğretmenim ve hergün bir dolu insanla muhatap oluyorum.eşim de bu yüzden bir an önce izne ayrılmamı istiyor.. ne dersiniz sizce de erkenden ayrılmalı mıyım izne?

canım hayırla kucağına alırsın bebişini inş...bende eğitimciyim sen şanslısın az kalmış eğer imkanın varsa izne ayrıl derim küçük biryerde yaşıyorsan çok sorun olmaz ama memeleket büyükse sorun da büyük oluyor malesef rabbim bebişlerimizi korusun....

küçük bir yer değil maalesef , bir de branş öğretmeni olduğum için 12 ayrı sınıfa giriyorum bu da 12x35 öğrenci + veli + okul dışındaki insanlar ... of of haftaya doktora gidicem ve sanırım izne ayrılacağım. gerekirse doğum sonrası ücretsiz izin almaya calısırım... inşallah hepimiz sağlıcakla alırız bebişlerimizi kucağımıza

evet yaaa haklısınız bence...
doktora sormak gerek
bence onlar da bizi ve bebeklerimizi riske atmaz...
haklısın yaa ben güvenemediğimi söylemek istemiştim sadece, amacım asla sizleri tereddüte sokmak değildi.
cnm ben de öğretmenim seni anlıyorum ben 32. haftamda ayrıldım izne
etrafımda 37. haftaya kadar çalışan bütün meslektaşlarım erkenden doğum yaptı izne çıkar çıkmaz en geç bir haftada doğurdular, ben 32. haftada bize tanınan bu dinlenme hakkının kullanılması gerektiğini düşünüyorum devlet bile bize bu izni tanımış demek ki önemli hatta 32. haftadan sonra da kendi kendime iyi ki ayrılmışım, yoksa bu halde nasıl çalışırdım dedim. erken doğum yapmak istemiyorum, bebeğimin iyi olması için özellikl bu haftalarda iyi dinlenmek gerekiyor. hatta kaan kocatepenin sayfasındaki doğum öykülerinde de bu vurgulanmış.
şahsen ben ayrıldım ama herkesin fikri farklı olabilir.
ben sonra ücretsiz izin de alıp hazirana kadar gitmeyeceğim okula, bebeğime kendim bakmak istiyorum
maddi durumumuz çok da iyi değil, eşim maaşını düzgün alamıyor, özelde çalışıyor ama bikaç ay dişimizi, sıkarız bebeğime kendim bakarım diyorum sonra zaten yaz tatili geliyor okula kadar bayağı büyümüş olacak bebeğim.
cnm ben de branş öğretmeniyim sınıflar dediğin gibi...
ücretsiz izin senin hakkın
bana kimse bişey diyemedi
müdürüm pek mutlu olmadı ama ben bu kararı verdiğim anda (yaz tatiline girmeden daha) kendisine söyledim bütün izinlerimi kullanacağımı. yerime öğrt bulun dedim gerisi beni ilgilendirmez benim izin dilekçemi kimse geri çeviremez çünkü bu benim yasal hakkım.
her şey gönlünce olsun cnm

Kızlar moral bozmak istemiyorum ama şu haberi görünce bu forum ve eğitimci arkadaşlar geldi aklıma. Bi internet sitesinde gördüm inşallah yalan haberdir. Allah'a emanet olun. :çok üzgünüm:

FLAŞ! Domuz Gribi Ankara'da! Hangi okul tatil edildi?
Korkulan oldu. Domuz Gribi virüsü Türkiye'de ilk kez bir ilköğretim okuluna sıçradı. Okul hemen tatil edildi.
Ankara'da Bilkent İlköğretim Okulunda, bir öğrencinin domuz gribine yakalandığı ortaya çıktı.

İlköğretim okulu bir günlüğüne tatil edildi.

aaa ben de şimdi senden duyuyorum!

inş yalandır ama tv ler söylemiyor cnm ya olsa söylemezler miydi?

belki de yalandır umarım öyledir yani...

evet canım bilkent ilköğretimde BİR çocukta bulunmuş 7 öğrenci karantinaya alınmış çocukların durumu iyiymiş domuz gribi olan yavrumuzda iyiymiş çok şükür bence derslerede maskeyle girmeliyiz birde okullara defenfekte edici alınmalı yoksa kimse evinden çıkamayacak duyduğuma göre böyle giderse çocuklarımız net üzerinden ders alacakmış Allahım sen bizi,bebişlerimizi,yavrularımızı koru AMİN.

:sinifsinif:
hemen bu hafta gidip iznimi alacağım... hiç tehlikeye atmamak lazım... ama okullara da öğretmenlere de acilen bir çözüm bulunması şart :çok üzgünüm:

sağlık bakanlığından duyuru:
14/10/2009 Tarihli Açıklama (Saat:09:50)
Ankara da bir ilköğretim okulunda bir öğrenciden alınan numunede pandemik A (H1N1) virüsü tespit edildiği 13.10.2009 tarihli açıklamamızla duyurulmuştu. Bu gelişme çerçevesinde vakanın yakın temaslılarına da hızlıca ulaşılmış ve numuneler alınmıştır. Alınan numunelerden 3 kişide daha pandemik A (H1N1) virüsü tespit edilmiştir.

Böylelikle ülkemizde vaka sayısı 480 ve yerli vaka sayısıda 163 e ulaşmıştır.
Vakalarımızın genel durumları iyi olup evlerinde izole edilerek tedavilerine devam edilmektedir.

Bu vakalarla ilgili bütün temaslılara ulaşılmakta ve sağlık kontrolleri yapılmaktadır. Konu hassasiyetle takip edilmekte ve gereken bütün tedbirler alınmaktadır.

Bilim Kurulumuzun aldığı kararlar doğrultusunda bu okulda eğitim ve öğretime bir hafta süre ile ara verilmesi “tedbiren” uygun görülmüş ve bu karar ilgili mercilere iletilmiştir.

Ankara da tespit edilen bu vakalar “dış temas öyküsü olan” bir Domuz Gribi gelişmesidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

okul bir hafta kapalı olacakmış, ama boyle ortaya cıkan yerde mi önlem alma yoluna gidilecek, benim pek aklım ermedi... ne zaman gelecek ki bu aşılar aceba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…