Hamilelere domuz gribi as yaplacakm!

Aynen bende senin gbii düşünüyorum canım
Hatta öyle görüyorumki bu hastalıkları bazıülkeler üretip yayıyorlar
Sonrada aşısını üretip
satıyorlar ,para kazanıyorlar
Daha yeni ürtilmiş bir aşı ,yan etkisi varmı yok mu bilmiyoruz.Belkide bizim üzerimizde deniycekler bilmiyoruz kii
Aslında çok merak ettiğim bir konu ,
Yabancı ülkelerde yaşayan arkadaşlar var
onların ülkesindede böyle aşı kampanyası falan varmı bilgi verselerde bilgilensek

ben de bir yandan aşıdan korkuyorum ve güvenemiyorum bir yandan da okullar ve toplu yaşanan yerler için önlem alınmasını istiyorum...

Benim Amerikada doktora yapan arkadaslarim var. Orada da cocuk, hamile ve yaslilara, hemsire ve doktorlara, kampuste yasayanlara ayni asi yapiliyor. Buraya da bir hafta sonra gelecekmis. Bu aslinda cok guclu bir virus degil, normal gripten daha az adam olduruyor ama cok hizli yayiliyor, o da korkutucu. Ben komplo teorilerine inanmiyorum, ama cok az arastirilmis bir asi bu. Doktorlarin bazisi da ayni seyi soyluyor. Ama doktorunuz tavsiyed ediyorsa, izin alamiyorsaniz, belki de asi olmak en iyisi. Allah kerim, O'nun izni olmadan hic birsey olmaz.

ankaradaki vaka sayısı 10a çıkmış Allah korusun maskesiz bir adım bile atmam artık ama yine yabancılardan bulaşmış kastenmidir nedir?:uhm:

ben anlamadim bi turlu bu gripi valla -neyden dolayi geciyormuskine:S
Insallah kimse yakalanmaz dikkat edin kizlar allah yardimciniz olsun
biz almanyada yasiyos ama ole bise yok.

hanımlar bugün doktora gittim domuz gribi aşısını sordum ani bir tepkiyle kesinlikle yaptırmıyoruz dedi ne hamilelere ne çocuklara daha ne olduğu bile belli olmayan bir aşıyı neden vurduralım ki dedi biz hamilelere grip aşısı bile yapmıyoruz zaten hamilelikle bağışıklık sistemi zayıf olduğu için vurdursanız bile pek işe yaramaz dedi aşının kansorojen madde içerdiği hakkında bilgi aldıklarını kendi çocuklarına bile kesinlikle yaptırmayacağını söyledi içim biraz rahatladı sadece korunmak lazım rabbim bebişlerimizi korusun amin...

hürriyet gazetesinde yılmaz özdilin yazısını okudum da okudum da, mantıklı da gelmedi değil...

Kuş gribinden bir sürü insan öldü. Ne dedi bu arkadaşlar?
“Abartmayın.” “Risk yok.” “Basın yalan söylüyor.” “Turizme zarar veriyorsunuz.” “Pişirin, yiyin, korkmayın.”
Keneden bir sürü insan öldü.
Ne dedi bu arkadaşlar?
“Abartmayın.” “Risk yok.” “Basın yalan söylüyor.” “Turizme zarar veriyorsunuz.” “Paçaları çoraba sokun, gezin.”
Domuz gribinden ölen mölen yok. Ne diyor şimdi bu arkadaşlar? “5 bin 300 kişi ölecek!”
“21 milyon kişiye bulaşacak!” “43 milyon aşı almamız lazım!” “500 trilyon lira ödemeliyiz!”
“Milletimize feda olsun bu para!”
Sizce de garip değil mi bu grip? :bbo:

sana katılmamak elde değil gökceb arkadaşım ben artık bunu bilir bunu söylerim özellikle hamişlere ve çocuklara yapılması istenen bu aşının bizim soyumuzu kökünden kazımak isteyenlerin işi olmadığı ne malum bir türk dünyaya bedel sözü tarih olsun isteyenlerin bir oyunu olamaz mı??biyolojik silahla elde edilmeye çalışılan bir dünyadayız kobay olmak biz türklerin işi olmamalı canım da ona sıkılıyor ya daha dünyada bile vurulmaya başlanmayan bir aşı ilk önce bizlere vurulmaya çalışılacak!!!bugün ülkemize gelmiş yazık yavrularımıza vurulmaya başlanacak belki hemen yan etkilerini göstermeye başlamaz ama sağlıksız bir toplum olmaya aday gibi görünüyoruz Allah bizleri yavrularımızı şeytanlaşmış insanların şerrinden korusun amin...

dün gazetede okudum amerikada sağlık personeli aşıyı vurunmamak için dava açmış... zorunlu da olsa ben aşıyı vurdurmayacağım... gerekirse hiç çıkmam evimde otururum

arkadaşlar bende kesinlikle aşılanmamaya kararlıyım. eşim doktor çok araştırdı. konunun uzmanları da tavsiye etmedikleri gibi yan etkileri ve henüz sadece hayvan deneylerinin yapılmış olması insanlar arasında uzun vadede ne gibi sorunlara yol açtığı hakkında yeterli araştırma olmaması nedeniyle kendileri yaptırmıyor ve yapılmasınıda tavsiye etmiyorlar.
araştırırsanız yurt dışındada yaygın bi kullanımı olmadığını göreceksiniz. sağlık bakanlığımız bi nedenle ithal etmiş artık,elde kalmasın yaptırın diyo...
hamile olmam bi yana aynı zamanda sağlık personeliyim.yani ''zorunlu ve ücretsiz aşılanacaklar'' grubuna giriyorum.ama bebeğimi riske atamam.yani ben bebeğimi ve kendimi bu illetten medeni ülkelerin diğer vatandaşları gibi hijyene dikkat ederek ve bol vitamin alarak korumaya çalışacağım

Çok haklısın,katılıyorum sana canım.

bende su an yurt disindayim, henuz birsey soylenmedi ama hamileler oncelikli olarak asilanacakmis. okuduklarim kafami karistirdi. iyice sorgulamadan olmam bende.mafoldumben

arkadaşlar ben de emziren bir anneyim, gerek bebeğim ve gerek kendim için bu virüsten endişe duyuyorum,
eşim de doktor ama kesinlikle bu aşıyı yaptırmayı düşünmüyoruz.
çünkü ne olduğu gerçekten belirsiz.

eşime doktor arkadaşlarından gelen ve onun da bana gönderdiği mailden biraz alıntı yapmak istiyorum sizlere.
gerçi bir arkadaş bir kısmını link olarak vermiş ama eksik kısımlar var

Prof. Dr.A.Rasim Küçükusta nın bir yazısından alıntıdır
biraz uzun ama bu aşıyı yaptırıp yaptırmamakta kararsız kalan arkadaşlar sabırla okursa daha iyi karar verip aydınlanmış olacaklarına inanıyorum.

Bugün bu aşısının ülkemizde hiç dile getirilmeyen çok önemli bir sakıncasından bahsetmek istiyorum.Grip aşılarına tıp dilinde adjuvan adı verilen ve vücudun aşıya daha fazla tepki vermesini sağlayan maddeler ekleniyor. Alüminyum ve skualen bunlariçinde en çok kullanılanlar.Aşılara adjuvan eklenmesi teorik olarak mantıklı, çünkü bu sayede kısa zamanda az sayıda virüsle aşı üretmek ve böylece de daha az virüs antijeni ile daha çok insanı aşılamak mümkün oluyor.Ancak bu işlemin çok tehlikeli yan etkileri var..

Bu sebeple de Avrupa’ da üç çeşit aşıda skualen kullanılıyor olsa da Amerika’ da bu maddelerin aşılara eklenmesine kesinlikle müsaade edilmiyor.Oysa medyada domuz gribi aşısı üreten şirketlerin en az ikisinin (Novartis ve GlaxoSmithKline) , hazırladıkları aşıda adjuvan kullanacakları haberleri yer aldı.ıYı SKUALEN KÖTÜ SKUALENSkualen aslında vücudumuz için yabancı bir madde değil. Karaciğerde yapılıyor ve kolesterol metabolizması nda da rolü var, sinir siteminde ve beyin dokusunda bulunuyor.

Skualen ayrıca zeytinyağı, köpekbalığı karaciğeri ve birçok doğal besin desteğinde var olan ve antioksidan özelliklere sahip bir yağ molekülü. ısterseniz buna ‘iyi skualen’ diyelim.Vücuda enjekte edilen skualenin ise karaciğerde sentez edilen veya besinlerle alınan skualen gibi faydalı değil, aksine oldukça zararlı olduğunu gösteren pek çok bilgi var. Bu yüzden isterseniz ona da ‘kötü skualen’ diyelim.ıyi skualen ve kötü skualen arasındaki en önemli fark bunların insan vücuduna giriş yolları.

Skualen besinlerle sindirim sisteminden vücudumuza girerse hiçbir sorun olmuyor, ama bunun aşılarda olduğu gibi derialtına veya kas içine zerk edilmesi bağışıklık sistemini vücuttaki tüm skualene saldıracak şekilde harekete geçmesine yol açabiliyor.Bağışıklık sistemi vücutta sinir sisteminde tabii olarak bulunan ve sağlıklı bir hayat için elzem olan ‘iyi skualen’ de dâhil tüm skualen moleküllerini tahrip etmeye başlayabiliyor.

Körfez Savaşı’ na katılan sayısız Amerikalı askerde ortaya çıkan ve Körfez Savaşı Sendromu adıyla bilinen hastalığın da bu kişilere yapılan ve skualen ihtiva eden şarbon aşısından kaynaklanabileceği düşünülüyor.Körfez Savaşı Sendromu, vücudu tahrip eden oto-immun bir hastalık. Bu kişilerde eklem iltihabı, kas ağrıları, deri döküntüleri, lenf bezlerinde büyüme, kronik yorgunluk, kronik baş ağrıları, vücuttaki kılların dökülmesi,iyileşmeyen deri yaraları, hafıza kaybı, sara nöbetleri, kansızlık, ruhsal ve sinirsel problemler, nefes darlığı, kronik ishal, gece terlemesi, ateş ve daha pek çok rahatsızlık gelişiyor.Burada vurgulanması gereken çok önemli bir şey de bu hastalığın çok müphem belirtilerle başlayıp uzun bir sürede (yıllar içinde) gelişmesi.

Bu sebeple de skualenin birkaç haftalık dönemde herhangi bir yan etki göstermemesi onun güvenilir olduğunun bir kanıtı değil.Savunma Bakanlığı skualen ile Körfez Savaşı Sendromu arasındaki ilişkiyi reddetse ve bunun başka sebepleri (sinir gazları, kimyasal silahlar, zehirli gazlar, uranyum&#8230 olabileceğini iddia etse de, bu hastalığa tutulan askerlerin yüzde 95’ inin kanlarında skualene karşı antikorlar oluştuğunun gösterilmesi her şeyi apaçık ortaya koyuyor.Tavşanlarda yapılan araştırmalarda da tek bir kez zerk edilen skualenin bile oto-immun bir hastalık olan romatoit artrite sebep olduğunun belirlenmesi de bunu destekleyen bir başka kanıt.GELELıM NETıCEYEAylar öncesinden 20 milyon doz domuz gribi aşısı siparişi veren Sağlık Bakanlığı’na birkaç sorum var.Bir: Aşı hangi firmadan alınıyor ve bunun için kaç lira ödenecek?ıki: Sağlık Bakanlığı’ nın ısmarladığı aşıda Amerika’ da yasak olan bu adjuvan madde (skualen) var mı?Üç: Eğer varsa Sağlık Bakanlığı’ nın skualenin emniyeti konusundaki fikri nedir?Cevap bekliyorum.

Prof .Dr.A.Rasim Küçükusta

dün starda dr. öz cıktı ben vurdurdum ama eşimi vurdurması için ikna edemedinm dedi... bu nası celişkili bi konu böyle ya

kızlar yapmayın Allah aşkına.bu aşı daha hiçbir ülkede yapılmadı.avrupa kasıp kavruldu virüsten birsürü insan öldü,onlar bile aşıyı kullanmadı.daha aşı test bile edilmedi.işte göndediler Türkiyeye.denek olarak kullanılacağız yani.her şeyde en sonda yer alan Türkiye nasıl olduysa bu aşı için sıraya giren ilk ülke olmuş hayret.ben asla yaptırmam bu aşıyı.bir sürü tehlikeli yan etkisi olabilir.

arkadaşlar bende 16 haftalık hamileyim.dr.klinik testler hamileler için yeterli değil dedi.kesinlikle vurulamazsın dedi.hakkımızda hayırlısı olsun.allah bebeklerimizi korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…