hamileliğe hazırlık...

ben bursalıyım orda yaşıyorum ama şu anda görev icabı bursada değilim ama eşim orda.. mayıs haziran gibi hamile kalmayı planlıyoruz.. kan sayımı yaptırmıştım 2 ay önce demir eksilkliği çıkmıştı ilaç kullandım tekrar gidip ölçüm yaptırmalıyım.. bi de doktorum folik asit kullanmamı istedi onu günde kaç kere almam gerekiyo bilen var mı kullanmaya başlıycam bi sorum daha var folik asit kilo aldırır mı?

ooo kızlar Ağustosta başlıyacaksınız ama isimler konuşulmaya başlanmış :))

Ben doktora gitmemeye karar verdim...

Bu arada Sell serndemi ağustosta düşünüyosun :)))

Canımmm :) evet bizde ağustosda düşünüyoruz ama nasip tabi. Sen başladın çalışmalara galiba :1:

Bizde ağustosta başlıyacaz..Bu ay hapı bırakıcam ve folik aside başlıyacam... Gerçi her an fikrim değişebilir..:))

Ya benim gittiğim doktor hamile kalmayı planlandığın ay adetinin ilk başladığı günden itibaren kullanmaya başla folik asidi dedi, ama işte bazıları 2-3 ay önce başlıyorlar kafam çok karışıyor*

ooo kızlar Ağustosta başlıyacaksınız ama isimler konuşulmaya başlanmış :))

Ben doktora gitmemeye karar verdim...

Bu arada Sell serndemi ağustosta düşünüyosun :)))

bende gidemicem galiba eşim hamile kal öyle gideriz diyo ben biraz surat asınca gideriz dedi ama gerçi bide kasım ayında biz bi ara bebek düşünmüştüm o zaman doktora gitmiştim smear,guatr,kan ve idrar tahlillleri yapılmıştı doktor bi sorunun yok demişti bide demir ilacı vermişti sonradan vazgeçtiğim için kullanmamıştım acaba şimdi kullanabilir miyim onu

Folik Asit Kullanmaya Ne Zaman Başlayabilirsiniz?
Hamile olmadan önce, ekstra folik asit yutmaya başlarsanız akıllıca davranmış olursunuz. Örneğin doğum kontrol hapını kullanmayı hamile kalmak istediğiniz için bırakacağınız zaman, aynı zaman da folik asit tabletleri yutmaya başlayabilirsiniz. Her zaman tam olarak başarılı döllenmenin gününü tahmin etmek mümkün değildir. Fakat göz önünde bulundurmanız gereken folik asit kullanımına döllenmeden en az dört hafta önce başlamanızın çok uygun olmasıdır. Böylece doğmamış çocuğun gelişimi için önemli olan dönemde (özellikle döllenmeden sonraki ilk 4 hafta) vücudunuzda yeterli folik asit bulunmasını sağlamış olursunuz. Folik asit kullanmaya hemen hamile kalmayı başaramamış olsanız dahi devam edin.

Folik asitten maksimum fayda sağlamak için gebe kalındığında değil gebelikten 3 ay önce başlanması gerekir. Ne zaman hamile kalınacağı kesin bilinemeyeceği için hamilelik planlayan herkesin o andan itibaren folik asit kullanmaya başlaması gerekir. 3 ayda hamilelik oluşmasa bile daha uzun süre kullanılmasında bir sakınca olmaz.

kızlar iki ayrı siteden aldım bunları buyrun

Son düzenleme:
ben daha yeni 4 haftalık hamileyim doktora günüm geçmeden belirtierden süphelenip gittim hemen folik asit verdi günde 2veya 3 kere almamı söyledi:emir_bebek:

ben bursalıyım orda yaşıyorum ama şu anda görev icabı bursada değilim ama eşim orda.. mayıs haziran gibi hamile kalmayı planlıyoruz.. kan sayımı yaptırmıştım 2 ay önce demir eksilkliği çıkmıştı ilaç kullandım tekrar gidip ölçüm yaptırmalıyım.. bi de doktorum folik asit kullanmamı istedi onu günde kaç kere almam gerekiyo bilen var mı kullanmaya başlıycam bi sorum daha var folik asit kilo aldırır mı?

onu günde 1 kere kullanıyosun bildiğim kadarıyla kilo aldırmıyo en azından bana aldırmadı

ben daha yeni 4 haftalık hamileyim doktora günüm geçmeden belirtierden süphelenip gittim hemen folik asit verdi günde 2veya 3 kere almamı söyledi:emir_bebek:

hayırlı olsun :16: hamileyken kullanılan farklı hamilelik öncesi kullanılan farklı hamilelik öncesi kullanılması gereken günde 1 tane

hayırlı olsun :16: hamileyken kullanılan farklı hamilelik öncesi kullanılan farklı hamilelik öncesi kullanılması gereken günde 1 tane

teşekkür ederim :1: bizimki biraz beklemeden olduğu için hamilelik öncesi kullanmadım ama sorun olmaz umarım kızımda olmadı kalsuyum demir vitamin alıyorum besinlerden o açığı kapatıyordur diye umut ediyorum :43:

teşekkür ederim :1: bizimki biraz beklemeden olduğu için hamilelik öncesi kullanmadım ama sorun olmaz umarım kızımda olmadı kalsuyum demir vitamin alıyorum besinlerden o açığı kapatıyordur diye umut ediyorum :43:

evet sağlıklı besleniyosan sorun olmaz bence hem sonuçta herkes hamilelik öncesi folik asit kullanmıyo

kızlar folik asitin belli bir adı var mı yoksa eczaneye gidip folik asit alıcammı dicez?:23:

kızlar bişey söylicem ya biz daha çalışmalara bile başlamadan ben bebeğimi şimdiden çok merak ediyorum bazı şeyleri okuyunca merakım daha da artıyo ne yapıcam bilmiyorum

Son düzenleme:
Back
X