Hamileliğim ve kaynanam

canım beraber yaşamak zorunda kalsan da onun işlerini temizliğini yapma. alıştırmışsın. sana tekrar dönerse hamileliği bahane et kendine vakit ayır ki zaten çocuk doğunca eskisi gibi vakit bulamayacaksın hamilesin bugünlerin kıymetini bil kimseye aşırı hizmet etme. benim de kayınvalidem çok yakın, sağolsun çocuguma da bakıyo ama çalışıyorm diye yemeğimi bile yapıyo bazen söyleniyo ama ben öyle alıştırdım herkes mutlusey çok yoğun fln diyo ailem eşim, demem o ki nasıl alıştırırsan öyle gider.

Haklısınız ama çamaşır atarken onun çamaşırlarını ütüsünü bulaşığını ayıramam ki. O evde yaşıyorum pisliğe dayanamam temizlik mecbur yapıyorum. 6ay sabredicem artık

Ben 7 yaşındaki oğlumun yayıntısını yatağını toplamıyorum. Her işi kendinde. Yardım isterse yardım ederim ancak.

Koca kadının totosunu toplamak da neyin nesiymiş? Kimse için bu kadar yıpratmayın kendinizi. Gereksiz bir beklenti içine giriyor insan sonrasında. Artık yaparsanız da ayrında yapın lütfen bu kadar vericilik neden?

Haklısınız
Ev işi temizlik nedir bilmiyor gibi davranıyor

Haklısınız ama çamaşır atarken onun çamaşırlarını ütüsünü bulaşığını ayıramam ki. O evde yaşıyorum pisliğe dayanamam temizlik mecbur yapıyorum. 6ay sabredicem artık
çamaşırı ayıramazsın ama ütüye ne gerek var? ben sadece kendi işyerinde giyeceğim ütü gerektiren kıyafetleri ütülerim eşiminkileri bile ütülemem. onları da k.valide yapıyo :)))) gerçi ben yap demedim asla evime karışmasına sinir oluyorum ama kadın duramıyo. bana kalsa ütüler birikir bi ara yaparım ya da eşime yaptırırım.
kendi ütülerini yap eşininkileri elzem olanları yap kalanları kolum ağrıyo de yapma. temizlik de sizde kalırken anne birlikte yapalım fln de. benim fikrim bu yani.
mide bulantısı konusunda da takma eşin en azından görüyor. 2 ay sonra bulantın bitecek keyfini çıkarcaksın bebişin. o zaman geri gelirse kafasına kak ama ihtiycaım oldugunda nerdeydin de mesafe koy.

Kendine değer vermezsen, kimse vermez. O evin tüm yükünü tek başina omuzlarsan ideal gelin olmak adina, böyle olur tabi.

Yani ortada ev yok, hamile kaliniyor. Kv'denin karakteri belli ve halen beklentiye giriliyor. O kadar mantiksiz olaylar ki.

Ben kv'denin bu konuda diyeceklerini merak ettim aslinda

ideal gelinle bunun ne ilgisi var. Bir yıl kadar beraber yaşamak zorundayız. O yapmıyor ama ben de pis evde yaşayamam yani dimi. Ortada ev yok diye birşey yok 6ay sonra kendi evimize çıkıcaz. Hamile kalıp kalmıcağımı size mi sorucam 4yıllık evliyim tabiki bebeğim olsun istiyorum. Bu günlerde beni yalnız bıraktığından yakındım.Ben mantıksızlık göremiyorum. Derdimi paylaştım o kadar

O sorunlarin ne olduğunu anlatmiyorsun ama. Muhtemelen maddi sorunlar.

Bebek için evlilik sürecine bakilmaz, maddi ve manevi şartlara bakilir.

Ve kadin senden önce evini temizlemiyormuydu sanki? Madem öyle, bu kadar pis bir kadinin evine taşinmayacaktin o zaman.

Yada temizleyince gikin çikmayacak. Neticede kadinin düzeni o. Mecburen ayak uydurmak zorundasin.

Ki kadinin bide sağlik sorunlari varmiş. Sonunda kizinin yanina kaçti işte. Iyi ya işte

Sağlıkla hayırla kucağına alırsın inşallah bebeğini. Evet insan böyle zamanlarda destek bekler çok haklısın ama her şeyde bir hayır ver bırak yanında olmasınlar kimseye de gebe kalmamış olursun şunu yaptık bunu yaptık diye kafanı ütüleyen olmaz kimseye muhtaç olmadığını güçlü olduğunu görüp kudursunlar.

Hayır maddi problem değil evimizi yaptırıyor eşim mecbur bi yerde kalmak zorundayız bir süre işimiz de buraya yakın
Sıkıntı temizlik yapmam değil anlamıyorsunuz galiba. Şu zor günlerimde halimi hatrımı sormaması.

Bu nasıl bir bakış açısı el insaf. Konuyu açan arkadaş 1 yaşında bebeğiyle de maddi sorun yaşayıp kayınvalidesine gelebilirdi o zaman "ilerde maddi sorun olur diye düşünüp çocuk yapmasaydın" mı diyeceksiniz. Ayrıca kayınvalidenin düzeniyse düzenin başında dursun gelini hizmetçi gibi her işe koşup ondan sonra ayak uydurmak zorundasın demekle olmuyor.

Biri 15 diğeri 13 yaşında iki çocuğum var, okula başladıklarından beri odalarını kendi temizlerler. Canları istemediğinde kapılarını kapatırım ve yayintiyi görmem. Odarina da temizleyeseye kadar girmem koca kadının işini yapmak zorunda değilsiniz.

Ben bundan da yakınmıyorum tabiki onun düzeni bunun bende farkındayım ama ben yemek yapamamaya başlayınca halsizliğim başlayınca bırakıp gidiyor. Bi tas çorba yapayım bile demiyor. Ben gelmeden önce temizlik de yapardı yemek de. Ben yapmak zorundayım gibi hissetmiş demek Kayınvalidem.

Ben bundan yine de şikayetçi değilim bize evini açtı fakat zor zamanımda yanımda yok karşılığı böyle olucakmış demek.

Ben seni anlıyorum canım bir kap yemek yapmak kimsenin eline yapışmaz. Ama işte bazı insanlara gel anlat

Kadin karakteri böyle işte. Sana evin tüm temizliğini yaptiriyor, tabiki halini sormaz.

Sen hamilesin diye kadinin karakteri değişmeyecek. Beklentiye girmeye gerek yok. Kendi evinde olmuş olsaydin, yine sadece eşin sana bakacakti. Ona konsantre ol. Ve ev yemeği yapan yerlerden yemek al, gerekirse magazadan hazir çorba al ama beklentiye girme.

Zaten yemek yiyemiyorum çorbadan başka. Bundan sonra eşim gececiyken çıkıp dışarıda içerim çorbamı ne yapayım haklısınız

Ayni benim kaynanam)))
Hamilelikte ilk 4 ay yataktan cikamadim, her gun yemek isterdi, yerdi, bana da birakmazdi)))
Bununla ilgili sabaha kadar yazarim ama gerek yok, umursamamak lazim.

Kaynanalarin cogu bu karakterde, takmamaya calisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…