Hamileliğimi öğrendim ve terkediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

myrules95

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2025
151
78
13
Merhaba, Mart ayında yaşadığım tedaviyle olan bebek kaybından sonra mucize ve ilaçsız ve geç döllenme ile kürtaj sonrası korunmadığım ilk ilişkide hamile kaldım. Hamileliğimi öğrendikten 3 gün sonra yani bugün evli olduğum kişi ayrılmak istediğini söyledi. Detaylarda boğulmak istemiyorum. Eğer bebek sağlıkla büyürse ailemle ama hayatım da yok olacaktır muhtemelen ona bakabilir miyim yoksa aldırmalı ve hayata sıfırdan mı başlamalıyım ? Karşı taraftan maddi manevi bir destek istemiyorum. Maddi durumumuz orta. Benim şuan hiç gelirim yok. Doğduktan sonra çalışabilirim, şuan 4 haftalık civarıdır. Ki bildiği halde bu konu yokmuş gibi ayrılık talebini iletti. Kendime ve doğacak bebeğe haksızlık mıdır doğurmak yoksa vicdansızlık mıdır hayata tutunacak cana kıymak ?

Boşanma sebebi tam olarak nedir böyle pat diye? Sonuçta yakın zamana kadar cinsel ilişkiniz de varmış. Çözemeyeceğiniz bir problem mi var?
Mahkeme bebek için nafaka bağlar buna hayır istemiyorum demeniz saçma olur.

Aileniz sahip çıkacak mı onların yanına mı gideceksiniz maddi olarak size yetebilecekler mi? Bebeğimin doğumuna daha çok uzun süre var sekiz ay şimdiden var desek en az bir yaşına kadar da sonrasında çalışamayacağınızı düşünürsek sizin uzun zaman maddi desteğe ihtiyacınız var onu nasıl karşılayacaksınız? Mesleğiniz var mı? Tüm bunların planını yaptınız mı?
Her şeyiniz hazırsa tek başına altından kalkabilecekseniz doğurursunuz, ama cevaplanması gereken çok önemli sorular var

Böyle bi adamla aramda ömür boyu bağ tutmak istemezdim . Karar sizin kimse aldır aldırma demez . Aileniz destek olur mu olmaz mı siz bileceksınız boşanmak zaten koca bi çöküş hamilelik lohusalık depresyonları üstüne eklenecek iyi düşünün iyi karar verin hayat sizin .

Çocuk sadece sizin değil babası olarak sorumluluk almak zorunda, madem boşanmak istiyor maddi güvencenizi sağlayacak ki mahkeme de nafaka kararı verir sadece nafaka ile de olacak iş değil bu, şu an sadece kendinizi ve karnınızda ki bebeği düşünün aileniz arkanızda olur mu bu çok önemli aileniz arkanızdaysa doğduktan belirli bir süre sonra çalışabilirsiniz.

4 haftada ne değişmiş, istiyormuşsunuz da tedavi da olmuşsunuz. Bu kadar kolay mı?
Tedaviyle olanı 2.5 aylıkken kaybettim. Bu sefer imkansız sandığım bir zamanda ve tedavisiz oldu. 4 haftada değil 3 gün önce öğrendiğinde çok mutluydu. Bu süre zarfında kendisinin bile güvenmediği arkadaşıyla beni evde yalnız bırakarak vakit geçirdi, muhtelemen göbeğini yaslayacak baska kadınların varlığını keşfetti

Tabii karar sizin ama benim düşünceme göre henüz tek bir hücre olsa bile her canlının yaşama hakkı vardır.Üstelik o bir mucize.Bence bebeğinizin bu süreçte yanınızda olmasına izin verin.Kimse olmasa bile birbirimize sahipsiniz.Dünyada bir sürü anne babası ayrı çocuk var ama hayatlarına devam edebiliyorlar.Bunun da bir farkı yok bence.

Anlaşamıyoruz, ki bunu dile getiren ve aile terapistine gitmek isteyen bendim. Çözülemeyecek bir şey olduğunu hiç düşünmedim.Fakat birden bir aydınlanma gelmiş olacak ki 3 gün çapkın arkadaşıyla geçirdiği vakit sonrası terkedildim. Açıkçası başlığı açma sebebim bastırdığım ya da görmezden geldiğim bu sorularla yüzleşmek. Cevaplarını ne kadar dürüst veririm bilmiyorum. Teşekkürler

Gerekçe olarak ne sunuyor? Yani hadi boşanalım olmaz, ne yaşandı da bu duruma gelindi?
Bebek sadece sizin değil, sakın parasını pulunu istemem diye gurur murur yapmayın. Hamile karısını terk eden adam ne lazımsa sağlayacak, yok öyle çöpsüz üzüm gibi gitmek

Aldıracağınızı varsayarsak, eş imzası lazım bu ilki. Hadi oldu aldırdınız adam kalktı boşanmaktan vazgeçti yinede boşanacak mısınız ? Çocuğunuzdan olmuş olacaksınız ? Doğurursanız da daha belki birkaç gün önce sizinle aynı yatağa yatıp kendi çocuğunu hiçe sayan bi adama çocuk verip bir ömür de ona bağlı olacaksınız. Allah yardımcınız olsun

Nasıl yani geldi pat diye durup dururken hiçbir şey yokken ayrılalım mı dedi?

İlaclı tedavi,kürtaj mücadelesi içinde olurken, sonrasında korunmadan sevişirken kocanızın aklı neredeymiş? Bir kadın için yorucu ve yıpratıcı olan bu süreçleri hiç başlatmadan boşansaymış.Ya sizin söylemediğiniz şeyler var adamda bardak taşmış bu süreçte istemeden bunaltınız,ya bu evlilik tek kişilikti görmek istemediniz cocuk yuva kurtarır diye bu yola girdiniz,ya adam ağır serefsiz göremediniz ya da sonradan aklı birine kaydı .Her durumda yük yine kadında aldır ,aldırma ben birşey diyemem,ama bu hayat sizin karar size ait ...

Bebeği aldırma bence, aranızda ne yaşandı bilmiyorum ama belki öfke ,kıskançlık v.s bu sebeplerden ayrılmak istiyorum diye blöf yapmıştır

Bebeği aldırma bence, aranızda ne yaşandı bilmiyorum ama belki öfke ,kıskançlık v.s bu sebeplerden ayrılmak istiyorum diye blöf yapmıştır
Ne kadar güzel akıl. Hanımefendiye kimse aldır aldırma diyemez kimsede o hak yok maalesef. Aldırma dersiniz boşanır, bi ömür o çocuğa bakamayabilir

Sorumluluktan kaçan birini nasıl zorlayabilirim bilmiyorum. Öyle salakça bir gururum var ki doğursam nafaka almam. Mehir olarak verdiği arabayı geri vermek için plan yapıyorum. Zaten evlilik anlaşması var başka mal da kalmaz bana.Annem babam arkadaşlarım herkes peşimde pervane. Çok güzel insanlar var çevremde. Ama gün sonunda ben bebeğimle başbaşa kalacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…