Hamileliğimi öğrendim ve terkediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorumluluktan kaçan birini nasıl zorlayabilirim bilmiyorum. Öyle salakça bir gururum var ki doğursam nafaka almam. Mehir olarak verdiği arabayı geri vermek için plan yapıyorum. Zaten evlilik anlaşması var başka mal da kalmaz bana.Annem babam arkadaşlarım herkes peşimde pervane. Çok güzel insanlar var çevremde. Ama gün sonunda ben bebeğimle başbaşa kalacağım.
Evlilik sözleşmesi ? Şaka mı yani sabancı ailesiyle falan mı evlendiniz ki adam daha başında sizden mal kaçırmış

Ben burada hiç çekinmeden aldır yazabilen biriyim. Ama sizin daha önce kaybınız olmuş. Tedavi ile olmuş bir bebek. Yani aldır demek istemiyorum bu sefer. Şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz. Öyle parasını istemiyorum diye bir şey yok. Şimdi böyle düşünüyorsunuz ilerde fikriniz değişir.

Tek başınıza çocuk büyütebilecek hatta ex eş ile ortak çocuğunuzu büyütebilecek mentale sahip misiniz?
Eğer sağlıkla büyürse içimde ve doğurmaya karar verirsem, kendisinin bu çocuk üzerinde söz hakkı olmasını istemiyorum. Ama bu olay bugün başladı inanın çok taze ve çok yabancı bir durum bu bana. Sizinle paylaşıyorum yeni bakış açıları kazanıp kendime kaçtığım soruları sorabilmek için. Sağolun

Bebeği aldırma bence, aranızda ne yaşandı bilmiyorum ama belki öfke ,kıskançlık v.s bu sebeplerden ayrılmak istiyorum diye blöf yapmıştır
Öfke sanırım adını koyamayacağım kadar anlamsız. Hic bir şey söylemedi, sormadım da. Blöf olduğunu sanmam ama öyle bile olsa ben bu haldeyken hiç sırası değildi. Ağır gribim ve düşük tehlikem var.

Ben burada hiç çekinmeden aldır yazabilen biriyim. Ama sizin daha önce kaybınız olmuş. Tedavi ile olmuş bir bebek. Yani aldır demek istemiyorum bu sefer. Şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz. Öyle parasını istemiyorum diye bir şey yok. Şimdi böyle düşünüyorsunuz ilerde fikriniz değişir.
Evet çok taze şuanda kalbimin acısı, şaşkınlığım. Kendim için en iyi kararı verebilmek adına sizlerin bakış açılarını paylaşmak istedim. Çok sağolun

Sorumluluktan kaçan birini nasıl zorlayabilirim bilmiyorum. Öyle salakça bir gururum var ki doğursam nafaka almam. Mehir olarak verdiği arabayı geri vermek için plan yapıyorum. Zaten evlilik anlaşması var başka mal da kalmaz bana.Annem babam arkadaşlarım herkes peşimde pervane. Çok güzel insanlar var çevremde. Ama gün sonunda ben bebeğimle başbaşa kalacağım.
En azından arabanız sizde kalsın. Çocuğu doğurmanız halinde onun olur, öyle düşünün.
Tedavi sonucu hamile kalmışsınız. Mucize bir tutunuş olmuş. Hayat şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz. Kimse aldır aldırma dememeli. Çok hayati bir dönemeçtesiniz. Herkes kendini bilir.
Sağlıklı bir zihin yapısına sahip misiniz?
Bebek doğsa ve adam hiç destek olmasa da onu yük görmeden yetiştirebilir misiniz? Babaya olan kızgınlığı ondan çıkarır mısınız? Onu hayatınızı yaşayamamanızın suçlusu görür müsünüz? Onu aileniz görüp ona tutunup kendi çekirdek ailenizi mi kurarsınız?
Tüm cevaplar sizde. Maddi ve manevi tüm durumları değerlendirin. Acele karar vermeyin.
Allah yükünüzü hafifletsin, inşallah sizin için en iyisi olur.

Şu an böyle düşünüyorsunuz ama ileride pişman olursunuz ben de sizin gibi aşırı gururluyum, çocuk olmasaydı onun vereceği iki üç kuruşa muhtaç değilsiniz zaten, çok şükür aileniz arkanızda ama hiç kusura bakmasın istediği kadar sorumluluktan kaçmaya çalışsın mahkeme kararı ile yapması gerekeni yapacak, yapmak zorunda. Arabanızı da sakın ama sakın vermeyin bebek doğduktan sonra en azından gidip geldiğiniz yerlere araba ile rahatça gidersiniz. Mehir dinimiz de kadının hakkıdır bu hakkı bize veren Rabbim, gurur yapmayın bu konuda. Bu işin biraz maddi yönü, yaşadığınız çok zor bir durum ama emin olun atlatacaksınız ileride bugünler aklınıza geldiğin de ne kadar da kendimi hırpaladım hiç değmeyen biri için üzüldüm diyeceksiniz.

Bebek babasız orda burda yetim büyüyecek. Bu bencillik.
Ben de öyle düşünüyorum, sonra kendim rahat edeyim diye ilk öğrendiğimde mucize dediğim bebeğe nasıl kıyarım diyorum. Biri ellerimden kayıp gitti buna da ben mi kıyacağım diyorum. Şimdiye kadar yaşadığım en büyük mantık- kalp savaşım bu

En azından arabanız sizde kalsın. Çocuğu doğurmanız halinde onun olur, öyle düşünün.
Tedavi sonucu hamile kalmışsınız. Mucize bir tutunuş olmuş. Hayat şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz. Kimse aldır aldırma dememeli. Çok hayati bir dönemeçtesiniz. Herkes kendini bilir.
Sağlıklı bir zihin yapısına sahip misiniz?
Bebek doğsa ve adam hiç destek olmasa da onu yük görmeden yetiştirebilir misiniz? Babaya olan kızgınlığı ondan çıkarır mısınız? Onu hayatınızı yaşayamamanızın suçlusu görür müsünüz? Onu aileniz görüp ona tutunup kendi çekirdek ailenizi mi kurarsınız?
Tüm cevaplar sizde. Maddi ve manevi tüm durumları değerlendirin. Acele karar vermeyin.
Allah yükünüzü hafifletsin, inşallah sizin için en iyisi olur.
Amin, Allah razı olsun zahmet edip yazıyorsunuz uzun uzun. İnanın tane tane okuyorum gözyaşları içerisinde. sağolun tekrar tekrar okuyacağım her fikri

Bebek babasız orda burda yetim büyüyecek. Bu bencillik.
Her babasız büyüyen, orada burada büyümüyor ki.
O kadar çok sorunlu aile var ki. Böyle babam olacağına hiç olmasaydı, annem olacağına hiç olmasaydı diyen insan o kadar çok ki.
İnsan bazen "Ebeveynlerim ayrılmış olsalardı daha sağlıklı bir çocukluk geçirirdim" diye bile düşünüyor. Yüzde yüz bağdaşım yapamayız. Tabi ki normal bir aile yaşantısına göre daha zorlu bir süreç.
Ancak bencillik demek doğru değil. Hayat şartları ile ilgili.

Gerekçe olarak ne sunuyor? Yani hadi boşanalım olmaz, ne yaşandı da bu duruma gelindi?
Bebek sadece sizin değil, sakın parasını pulunu istemem diye gurur murur yapmayın. Hamile karısını terk eden adam ne lazımsa sağlayacak, yok öyle çöpsüz üzüm gibi gitmek
Biz bi süredir tartışıyorduk, söylediğim en ufak şeyi bile umursamaması bana olan saygısını kaybettirdiğini düşündürüyordu. Sonra toparladı ben de kendimi törpüledim biraz umursamaz olmayı öğrendim . Ama tam üzerine hamile kaldım ve hamileliğimi öğrendiğim gün dahil 3 gün eve geç saatlerde geldi. Aslında habere çok sevindi etrafa gülücükler saçtı ayrılık yok çok mutlu olacağız vs dedi. Gribim düşük tehlikem var iğnelerim var ve yalnız kaldım. Arkadaşıyla gezdi. 2.gün laf söyleyince trip attı. 3.gün artık robot gibi durmayı bırakmasını istedim çünkü ev işlerini kahvaltıları ben hazırladım 1 bardak su koymadı önüme. Çıktı evden dönmedi. Ben de anneme geldim ve bugün ayrılmak istediğini yazdı. Ve tek bahsettiği şey kıyafetlerdi

Kolay bir karar değil fakat mantıklı düşünmek lazım. Çalışmıyorsunuz, maddi geliriniz yok. Maddi manevi talebiniz de yok. Çocuğu doğurduktan sonra çalışırım diye kolaylıkla söylüyorsunuz ama o da kolay bir şey değil. Adam belli ki çocuğu da istemiyor. Çocuğa yazık, eğer doğurursanız bencillik olur. Yani sırf kendiniz istiyorsunuz diye doğuracaksınız. Günün sonunda o çocukla yalnız kalacağınızı biliyorsunuz. Kimseye güvenemezsiniz. Yarın anneniz babanız bir kazada ölebilir (Allah korusun) o zaman ne olacak? Hani çocuk doğmuş olsa da her şey olabilirdi hayat ihtimallerle dolu ama şu anda alabileceğiniz önlemler var. Ayrıca boşandıktan sonra hayata çocuksuz bir kadın olarak devam etmek, çocuklu bir kadın olmaktan daha kolaydır. Belki karşınıza bambaşka biri çıkar, sizi sarıp sarmalar. Baba olmak ister, bu sorumluluğu alır. O zaman yeniden çocuk yapmayı düşünürsünüz.

Yaw neyi neyi istemiyorsun
Ne gururu bu
Bacım hakkın olan neyse donuna kadar al
Git keyfinle büyüt yavruya
Te allahım ya
Alamam bacım evlilik anlaşması var. Anca nafaka alırım. Çocuğunu istemeyen bir adamın parasını almak fikri de beni çileden çıkarıyor

Kolay bir karar değil fakat mantıklı düşünmek lazım. Çalışmıyorsunuz, maddi geliriniz yok. Maddi manevi talebiniz de yok. Çocuğu doğurduktan sonra çalışırım diye kolaylıkla söylüyorsunuz ama o da kolay bir şey değil. Adam belli ki çocuğu da istemiyor. Çocuğa yazık, eğer doğurursanız bencillik olur. Yani sırf kendiniz istiyorsunuz diye doğuracaksınız. Günün sonunda o çocukla yalnız kalacağınızı biliyorsunuz. Kimseye güvenemezsiniz. Yarın anneniz babanız bir kazada ölebilir (Allah korusun) o zaman ne olacak? Hani çocuk doğmuş olsa da her şey olabilirdi hayat ihtimallerle dolu ama şu anda alabileceğiniz önlemler var. Ayrıca boşandıktan sonra hayata çocuksuz bir kadın olarak devam etmek, çocuklu bir kadın olmaktan daha kolaydır. Belki karşınıza bambaşka biri çıkar, sizi sarıp sarmalar. Baba olmak ister, bu sorumluluğu alır. O zaman yeniden çocuk yapmayı düşünürsünüz.
Çok doğru çok güzel yazdıklarınız. Ama yaşayacağım vicdan azabı da beni korkutuyor. Mucize bebek diye etrafta zıplarken bir anda soldu heyecanım. Vebalini nasıl öderim diyor insan. Ama diğer yandan hayata sıfırdan başlama eski neşemi kazanma fikri de çok rahatlatıcı

Biz bi süredir tartışıyorduk, söylediğim en ufak şeyi bile umursamaması bana olan saygısını kaybettirdiğini düşündürüyordu. Sonra toparladı ben de kendimi törpüledim biraz umursamaz olmayı öğrendim . Ama tam üzerine hamile kaldım ve hamileliğimi öğrendiğim gün dahil 3 gün eve geç saatlerde geldi. Aslında habere çok sevindi etrafa gülücükler saçtı ayrılık yok çok mutlu olacağız vs dedi. Gribim düşük tehlikem var iğnelerim var ve yalnız kaldım. Arkadaşıyla gezdi. 2.gün laf söyleyince trip attı. 3.gün artık robot gibi durmayı bırakmasını istedim çünkü ev işlerini kahvaltıları ben hazırladım 1 bardak su koymadı önüme. Çıktı evden dönmedi. Ben de anneme geldim ve bugün ayrılmak istediğini yazdı. Ve tek bahsettiği şey kıyafetlerdi

Yüzde doksan o adam sizin kapınıza gelecek.Kavgadan sonra alevlenmiş mantıksız konuşmalar.

Alamam bacım evlilik anlaşması var. Anca nafaka alırım. Çocuğunu istemeyen bir adamın parasını almak fikri de beni çileden çıkarıyor
Yanlış anlamayın ama evlilik sözleşmesi fikri nerden çıktı? Çok mu zengin biri? Hiç evlilik sözleşmesi yapan bir çift tanımıyorum. Baştan ofsayt başlamış adam. Canınızı sıkmayın hiç çok zor bir karar farkındayım. Sadece size kolaylık ve ferahlık dileyebilirim, yoksa bebeğiniz için asla akıl vericek haddim yok.

Yazdıklarınızi okudum gerçekten çok zor ve insanın başına gelmeden anlayabileceği bir durum değil ama ben olsaydım çocuğumu doğurur maddi manevi herşeyi de talep ederdim.Ona o konforu o rahatı da vermezdim bunun gururla alakası yok devletin sana tanımış olduğu bir imkan ve sen çocuğunun nasibine engel olmalısın.Kendin için istemiyorsan bile bu o çocuğun nasibi.Ve hep bebeğini aldırıp hem de boşanırsan çok ağır travma da yaşayabilirsin belki Rabbim sana Bir nefes olsun diye nasip etti o bebeği ve bu bir sınav da olabilir.Ve dinen de günah ömür boyu bu vicdan azabıyla yaşamak çok zor.Ama o çocuğunu kucağına aldıktan sonra Rabbim sana o Sabri verecektir diye düşünüyorum yine de senin kararın akıl mi kalp mi ben kalbimi seçerdim.Rabbim yardımcın olsun bol bol bakara suresi oku dinle canım kardeşim ne diyeyim gerçekten erkekler baba olmayi bile hak etmiyor.O adam dan daha hayır gelir mi hiç sanmam.Cocugu aldirdiktan sonra bosanmaltan da vazgeçebilir ve kadınlar hemen kanar bu ihtimali de düşün bu defa ömür boyu onu affetmeyeceksin evladına kiydigin icin

Aldıracağınızı varsayarsak, eş imzası lazım bu ilki. Hadi oldu aldırdınız adam kalktı boşanmaktan vazgeçti yinede boşanacak mısınız ? Çocuğunuzdan olmuş olacaksınız ? Doğurursanız da daha belki birkaç gün önce sizinle aynı yatağa yatıp kendi çocuğunu hiçe sayan bi adama çocuk verip bir ömür de ona bağlı olacaksınız. Allah yardımcınız olsun
Hamile olmasaydım şuan daha dik dururdum ve gözümü kırpmazdım boşanmak için. Beni istemeyenle durmam hiç ( bu gurur bitirecek beni ). Boşanma hızlı olursa imzası gerekmez sanırım ki gerekse de seve seve atacağından eminim. Çünkü boşanmak isterken kıyafetleri almak dışında bir şey söylemedi bana. Boşanır ve doğurursam çocuğumun hiç bir zaman bir babası olmayacaktır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X