Hamileliğimi öğrendim ve terkediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne yazık ki olacak.. aradan yıllar geçecek size soracak kötü bilse olsa bilmek isteyecek

estagfurullah, siz bana yardımcı olmaya çalışıyorsunuz istediğinizi sorun. Ailesinin bana yaptığı baskıdan dolayı kendimi kanıtlamak zorunda kaldım diyeyim kısaca. Kendisi de hızlıca sahiplendi bu fikri. Orta zenginlikte biri. Evet gerçekten baştan ofsayt. Salaklığımı inkar edemem. Güzel dileğiniz benimle bunu paylaşmanız da büyük nimet. Sağolun

Alamam bacım evlilik anlaşması var. Anca nafaka alırım. Çocuğunu istemeyen bir adamın parasını almak fikri de beni çileden çıkarıyor
Mantıksız düşünme lütfen, arabayı da alacaksın çocuğun hakkını da. Gurur yapıcam diye garip kararlar vermeye gerek yok. Çocuğun hakkı onlar, kendine bir şey almayabilirsin tazminat vs ama adama triplenicem diye çocuğun olan hakları ondan bağımsız geri çeviremezsin.
Adamın hayatında biri olduğu hissini uyandırdınız bu anlattıklarınızla. Hayırlısı olsun

İşin yok gücün yok paran yok hangi kafayla neyin gururu bu ? Mehirini de al nafakanı da tazminatını da ! Ayrıca maddi durumumuz ortada demişsiniz bu evlilik sözleşmesini hangi mal için yaptı ?

Birini zorla baba yapıp sorumluluk vermek tuhaf geliyor. Salağım biraz bu konularda. İnadımdan gururumdan sürünürüm. Benim hiç öyle bir şüphem yoktu fakat bu ani ve anlamsız kararı bana da aynı şeyi düşündürdü

Zorla sorumluluksa bunun adı şeyine sahip çıkmazken düşünecekti onu. Görüşmek ilişki kurmak istemezse kurmaz o ayrı, ama devletin verdiği hak bu. Çocuğun hakkı gasp edilmemeli

İşin yok gücün yok paran yok hangi kafayla neyin gururu bu ? Mehirini de al nafakanı da tazminatını da ! Ayrıca maddi durumumuz ortada demişsiniz bu evlilik sözleşmesini hangi mal için yaptı ?
Benim için yapmadı tabiki. Kendi malları için yaptı. Ailesinin bana koyduğu etiket sonucu gene benim gururum ve kendimi kanıtlama çabam. Kendisinin de işine geldi. Sormayın bu gurur mu inat mı nedir tam bilmiyorum ama kendim için işleri hiç kolaylaştırmıyorum

Artık tek kişi değilsin farkındaysan ? Ha doğurmam diyorsan yine sen bikirsin doğuracaksan da kuruşu kuruşuna o çocuğun hakkını savun

Korunmasız ilişkiye girdiğinden tam da bu sebepten sorumluluk almaya mecbur. Madem sizi istemiyor, yatağınıza da yatmayacaktı.

Bir daha bebek sahibi olamayacaksınız muhtemelen. Boşan yeni biriyle tanış güven vs vs tedaviyle filan zor hamile kalmışsınız
Ömür boyu aldırmasam şimdi şu yaşta olacaktı vs vicdan azabı
30 yaşındayım ve pcos var. Eğer aldırırsam tekrar çalışmaya başlarım. O arada birini bul evlen biraz bekle düzgün çıkarsa çocuk yap vs dediğiniz gibi zamanı yakalayamam belki

Bu gurur değil ama enayilik.

Korunmasız ilişkiye girdiğinden tam da bu sebepten sorumluluk almaya mecbur. Madem sizi istemiyor, yatağınıza da yatmayacaktı.
Evlenirken çocuk isteğimi apaçık belirttim. Evlenince zaman geçmesini de bekledim sıkıştırmadım. Ortak kararımızdı. Zorlamadım hiç. Anlamak çok zor. Vicdan ve merhamet yoksunu

Siz gururlu falan değilsiniz çünkü bunun adı baska. Neyse ben böyle konulara şöyle bakıyorum, bu sartlarda bu kişinin çocuğu olmak ister miydim? Hayır istemezdim. Babanın durumun ortada, anne evlilik sözleşmesi gibi bir sey yapacak kadar öngörüsüz. Çocuğun hakkını bile savunamayacak bir kafa yapısı. Neyse.

Haklısınız. Böyle silkeleyen tokat niyetinde yorumlar da iyi oluyor.

Burada sizin gurur yapmanızı gerektirecek bir konu yok. Çocuğunuzu doğurmaya karar verirseniz onu düşünerek bu adımları atmanız gerekiyor.
Hayatta neler olacağı bilinmez ve bugün olduğunuzdan ekonomik olarak çok daha zor bir durumda kalabilirsiniz.
Bu çocuğu tek başınıza yapmadınız, tüm sorumluluğu tek başınıza alamazsınız. Eğer maddi olarak hiçbir hak talep etmek istemiyorsanız ve çocuğa tek başınıza iyi bir gelecek sunabilme noktasında tereddütleriniz var ise o zaman dünyaya getirip getirmeme konusunu tekrar değerlendirebilirsiniz.
Duygusal olarak çok zorlandığınızı anlıyorum ancak şu anda mantıklı düşünerek hareket etmeniz oldukça önemli.
Lütfen bir avukatla devam edin ve hakkınız olan ne var ise (araba, nafaka v.b.) talep edin.
Evlilik süresi içinde edinilen mallarda eşin de hakkı olmak zorunda. Sizin düzenli bir işte çalışmıyor olmanızın hiçbir önemi yok bu kısımda. Evlilik birliği içinde üstlendiğiniz tüm sorumluluklar başlı başına yeterli bunun için.

Sözleşmeyi kendi aranızda mı yaptınız noter huzurunda mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…