- 22 Eylül 2022
- 6.095
- 17.783
- 178
Ne yazık ki olacak.. aradan yıllar geçecek size soracak kötü bilse olsa bilmek isteyecekHamile olmasaydım şuan daha dik dururdum ve gözümü kırpmazdım boşanmak için. Beni istemeyenle durmam hiç ( bu gurur bitirecek beni ). Boşanma hızlı olursa imzası gerekmez sanırım ki gerekse de seve seve atacağından eminim. Çünkü boşanmak isterken kıyafetleri almak dışında bir şey söylemedi bana. Boşanır ve doğurursam çocuğumun hiç bir zaman bir babası olmayacaktır
Yanlış anlamayın ama evlilik sözleşmesi fikri nerden çıktı? Çok mu zengin biri? Hiç evlilik sözleşmesi yapan bir çift tanımıyorum. Baştan ofsayt başlamış adam. Canınızı sıkmayın hiç çok zor bir karar farkındayım. Sadece size kolaylık ve ferahlık dileyebilirim, yoksa bebeğiniz için asla akıl vericek haddim yok
Mantıksız düşünme lütfen, arabayı da alacaksın çocuğun hakkını da. Gurur yapıcam diye garip kararlar vermeye gerek yok. Çocuğun hakkı onlar, kendine bir şey almayabilirsin tazminat vs ama adama triplenicem diye çocuğun olan hakları ondan bağımsız geri çeviremezsin.Alamam bacım evlilik anlaşması var. Anca nafaka alırım. Çocuğunu istemeyen bir adamın parasını almak fikri de beni çileden çıkarıyor
Haklısınız. Umarım kendim için de onun için de doğru olan yolu seçerim. Yolum ne olursa olsun her türlü acısı çok büyükNe yazık ki olacak.. aradan yıllar geçecek size soracak kötü bilse olsa bilmek isteyecek
İşin yok gücün yok paran yok hangi kafayla neyin gururu bu ? Mehirini de al nafakanı da tazminatını da ! Ayrıca maddi durumumuz ortada demişsiniz bu evlilik sözleşmesini hangi mal için yaptı ?Sorumluluktan kaçan birini nasıl zorlayabilirim bilmiyorum. Öyle salakça bir gururum var ki doğursam nafaka almam. Mehir olarak verdiği arabayı geri vermek için plan yapıyorum. Zaten evlilik anlaşması var başka mal da kalmaz bana.Annem babam arkadaşlarım herkes peşimde pervane. Çok güzel insanlar var çevremde. Ama gün sonunda ben bebeğimle başbaşa kalacağım.
Mantıksız düşünme lütfen, arabayı da alacaksın çocuğun hakkını da. Gurur yapıcam diye garip kararlar vermeye gerek yok. Çocuğun hakkı onlar, kendine bir şey almayabilirsin tazminat vs ama adama triplenicem diye çocuğun olan hakları ondan bağımsız geri çeviremezsin.
Adamın hayatında biri olduğu hissini uyandırdınız bu anlattıklarınızla. Hayırlısı olsun
Evlilik anlasmasinda cocukla ilgili madde de var miAlamam bacım evlilik anlaşması var. Anca nafaka alırım. Çocuğunu istemeyen bir adamın parasını almak fikri de beni çileden çıkarıyor
Zorla sorumluluksa bunun adı şeyine sahip çıkmazken düşünecekti onu. Görüşmek ilişki kurmak istemezse kurmaz o ayrı, ama devletin verdiği hak bu. Çocuğun hakkı gasp edilmemeliBirini zorla baba yapıp sorumluluk vermek tuhaf geliyor. Salağım biraz bu konularda. İnadımdan gururumdan sürünürüm. Benim hiç öyle bir şüphem yoktu fakat bu ani ve anlamsız kararı bana da aynı şeyi düşündürdü
Benim için yapmadı tabiki. Kendi malları için yaptı. Ailesinin bana koyduğu etiket sonucu gene benim gururum ve kendimi kanıtlama çabam. Kendisinin de işine geldi. Sormayın bu gurur mu inat mı nedir tam bilmiyorum ama kendim için işleri hiç kolaylaştırmıyorumİşin yok gücün yok paran yok hangi kafayla neyin gururu bu ? Mehirini de al nafakanı da tazminatını da ! Ayrıca maddi durumumuz ortada demişsiniz bu evlilik sözleşmesini hangi mal için yaptı ?
Artık tek kişi değilsin farkındaysan ? Ha doğurmam diyorsan yine sen bikirsin doğuracaksan da kuruşu kuruşuna o çocuğun hakkını savunBenim için yapmadı tabiki. Kendi malları için yaptı. Ailesinin bana koyduğu etiket sonucu gene benim gururum ve kendimi kanıtlama çabam. Kendisinin de işine geldi. Sormayın bu gurur mu inat mı nedir tam bilmiyorum ama kendim için işleri hiç kolaylaştırmıyorum
Korunmasız ilişkiye girdiğinden tam da bu sebepten sorumluluk almaya mecbur. Madem sizi istemiyor, yatağınıza da yatmayacaktı.Birini zorla baba yapıp sorumluluk vermek tuhaf geliyor. Salağım biraz bu konularda. İnadımdan gururumdan sürünürüm. Benim hiç öyle bir şüphem yoktu fakat bu ani ve anlamsız kararı bana da aynı şeyi düşündürdü
30 yaşındayım ve pcos var. Eğer aldırırsam tekrar çalışmaya başlarım. O arada birini bul evlen biraz bekle düzgün çıkarsa çocuk yap vs dediğiniz gibi zamanı yakalayamam belkiBir daha bebek sahibi olamayacaksınız muhtemelen. Boşan yeni biriyle tanış güven vs vs tedaviyle filan zor hamile kalmışsınız
Ömür boyu aldırmasam şimdi şu yaşta olacaktı vs vicdan azabı
Bu gurur değil ama enayilik.Sorumluluktan kaçan birini nasıl zorlayabilirim bilmiyorum. Öyle salakça bir gururum var ki doğursam nafaka almam. Mehir olarak verdiği arabayı geri vermek için plan yapıyorum. Zaten evlilik anlaşması var başka mal da kalmaz bana.Annem babam arkadaşlarım herkes peşimde pervane. Çok güzel insanlar var çevremde. Ama gün sonunda ben bebeğimle başbaşa kalacağım.
Evlenirken çocuk isteğimi apaçık belirttim. Evlenince zaman geçmesini de bekledim sıkıştırmadım. Ortak kararımızdı. Zorlamadım hiç. Anlamak çok zor. Vicdan ve merhamet yoksunuKorunmasız ilişkiye girdiğinden tam da bu sebepten sorumluluk almaya mecbur. Madem sizi istemiyor, yatağınıza da yatmayacaktı.
Siz gururlu falan değilsiniz çünkü bunun adı baska. Neyse ben böyle konulara şöyle bakıyorum, bu sartlarda bu kişinin çocuğu olmak ister miydim? Hayır istemezdim. Babanın durumun ortada, anne evlilik sözleşmesi gibi bir sey yapacak kadar öngörüsüz. Çocuğun hakkını bile savunamayacak bir kafa yapısı. Neyse.Sorumluluktan kaçan birini nasıl zorlayabilirim bilmiyorum. Öyle salakça bir gururum var ki doğursam nafaka almam. Mehir olarak verdiği arabayı geri vermek için plan yapıyorum. Zaten evlilik anlaşması var başka mal da kalmaz bana.Annem babam arkadaşlarım herkes peşimde pervane. Çok güzel insanlar var çevremde. Ama gün sonunda ben bebeğimle başbaşa kalacağım.
Yok, sadece mal birliği ayrımı gibi bir şey o. Evliyken edinilen mallar ya da para içinEvlilik anlasmasinda cocukla ilgili madde de var mi
Haklısınız. Böyle silkeleyen tokat niyetinde yorumlar da iyi oluyor.Siz gururlu falan değilsiniz çünkü bunun adı baska. Neyse ben böyle konulara şöyle bakıyorum, bu sartlarda bu kişinin çocuğu olmak ister miydim? Hayır istemezdim. Babanın durumun ortada, anne evlilik sözleşmesi gibi bir sey yapacak kadar öngörüsüz. Çocuğun hakkını bile savunamayacak bir kafa yapısı. Neyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?