Hiçbiri de çocuğun gözünden bakmıyor olaya. Babasız büyümek, istenmediğini bilmek, hiçbir aktivitede gösteride, doğum günlerinde bile babasını görememek hiç önemli değil. Çocuk doğsun yeter ki doğsun, hepsi sıraya girecek maddi manevi yükü sırtlanacak, üyeye destek olacaklar. Gıdasını eğitimini sağlık giderlerini falan üstlenecekler sanki. Baba yok, babaanne dede yok hala amca yok. Bu çocuk niye yoklar hiç sorgulamayacak. Arkadaşlarının akraba ilişkilerini görüp yadırgamayacak. Milyonlarca memeli her gün çiftleşiyor ve gebelik oluyor, buna mucize diyorlar.
Konu sahibi, bu yola yalnız çıkacaksınız. Ailem şöyle böyle demeyin, onlar evlatlarını büyütmüş yetişkin yaşa getirmiş. Bu yaşta insanlara yeniden bebek sorumluluğu yıkmaya hakkınız yok. Evlada yardım amacıyla torunun bakımına yardım etmek ayrı, bu çocuğu beraber büyütelim demek ayrı şey.
İşimden oldum yazdınız, siz bunların aile şirketinde çalışırken mi tanışıp evlendiniz? Size evlilik sözleşmesi imzalatmışlar. Çocuğunuzu da veliaht gibi tepelerinde gezdirmezler. 7 yılda çok büyük kavgalar etmişsiniz, zaten sağlıksız bir ilişkiniz varmış. Adam keyfinde gezmesinde rahatını bozmayan bir tip, sizden de 15 yaş büyükmüş. Ne diye ısrarla bu adamla çocuk yapma derdindesiniz? Sözleşme imzaladım, ben hiç bir şey talep edemiyorum ama çocuğum olursa alırım mı diyorsunuz? Böyle kurnazlarla heba edecek kadar önemsiz mi hayatınız?