• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğimin son zamanları zehir !!!!!

Keçi boynuzu soğuk sıkma pekmezini yediriyorum cnm, bu arada ben de mi yedin keçi boynuzu pekmezini onu merak ettim. Birde bu çocuk olayı kanla çok ilintili, dikkat ettim çok araştır yenmesi tavsiye edilen bu konuda her yiyeceğin kan yapma özelliği var. Benim sol taraf tüpüm bağırsağıma yapışık ve genişlemesi var rahim filmi çekildim icinde su var bu iltihap yapar rahme akar cocuk o zaman rahimde tutunamaz düşer dediler. Gittim o zor ameliyatımı oldum. Doktorlar tamam bağırsağa yapışık, genişleme var ama içinde sıvı yok hiç bir şekilde ellemedik, rahim filminde verilen sıvıdan filmde öyle çıkabiliyor dediler. Süreklide solumdan yumurtluyorum e tüp bağırsağıma yapışık yumurta karın içine düşemiyor. Nadir sağdan yumurtluyorum işte bi kere rastladık esimin spermleri iyi olmadığı için tutunamıyor. Tüp bebekde inş ilkinde tutar. Eşime geçen gün dedim eğer denedik denedik olmuyo afrikadan gidip bir evlat alalım, hiç değilse iyi bir eğitim veririz sevgiyle büyür vatanına inş iyi yararlı bi insan olur. O kadar araştırdım ki inan doktorlar bilgime şaşırıyor. Tıp alanında eğitim mi aldınız diyorlar. Ama artık hiç ilgilenmeyeceğim bu konuyla artık. fittanne fittanne @sweett_ cok iyi geldi yazdıklarınız inanın enerjim değişti. Duacınızım.
Sen sağlık konusunda peşini bırakma doktora git araştır ama oluruna bırak.. zamana yay.. şöyle düşün belki bi kızın olacak ama damadın henüz dünyaya gelmediği için bekliyorsunuz.. canım Allah bilir biz bilemeyiz.. ille de tevekkül ille de tevekkül.. O lütuf buyurur Ol derse sen o zaman olmazları gör nasıl oluyor bi anda.. Meryem suresini oku bol bol ilk 1 sayfa mealde ne demek istediğimi anlarsın..

Sen sağlık konusunda peşini bırakma doktora git araştır ama oluruna bırak.. zamana yay.. şöyle düşün belki bi kızın olacak ama damadın henüz dünyaya gelmediği için bekliyorsunuz.. canım Allah bilir biz bilemeyiz.. ille de tevekkül ille de tevekkül.. O lütuf buyurur Ol derse sen o zaman olmazları gör nasıl oluyor bi anda.. Meryem suresini oku bol bol ilk 1 sayfa mealde ne demek istediğimi anlarsın..
Ah okumam mı meryem süresini, devamlı okuyorum. 19. Ayette gizemi saklı. İsmi azamlar çekiyorum. Tevekkül ediyorum ama sinirleri insanın bi süre sonra bozuluyor. Su hastane koşturmacası çok yıpratıyor. Cok tuhaf doktorlar var cok iyi doktorlarda var, o tüp bebek bölümlerindeki sekreterlerin çoğu insanı azarlama derdinde e bende disliyim onlarla mucadele et et sanirim sinirler yıprandı. Bir ornek verecegim devlet eskiden 3 sene evli olanlara tüp bebek 3 kere yapıyordu. Artık bu süre değişmiş 1 sene evli olmak şartı gelmiş. Bunu sekreter söylemiyor bende bari tahlillerimi ucretsiz yaptırayım die gittim, özel bir hastanede 10 bin tl ye tup bebek yaptıracaktım.
Baktim kagitlarda 3 yil ibaresi yok.
Ordakilere sordum hastalarda bilmiyor ama herkese soruyorum. Sekreterde duyuyor.
Dedim bu cok enteresan.
Sekretere soruyorum bilgisayarla ilgileniyor. Cevap vermiyor.
İnanin kaç kere usteleyerek sordum cevap yok.
Ben usanmadan soruyorum.
En sonunda baktı dediki uc sene şartı kalkti bi sene evli olmak yeterli.
Sinirden aglayacaktim. Dedim neden soylemiyorsun burda kaç insan uc sene sarti yüzünden geri döndü gitti. Sen mi veriyorsun bu paraları da soylememek icin diretiyorsun.
Daha bunun gibi neler yasadim hele bir doktor inan yemin ederim tüp bebek konusunda bilgisi yok bi dakka dedi telefonda hocasina sorup cevap veriyordu bana. Gelde sinir kalsın insanda.
Simdi Meryem suresi okuyacağım.

Arkadaşlar lutfen yardimci olun kafayi yemek uzereyim. Telefondan girdigim icin yazim kurallarina uyamadim birazda uzun oldu kusura bakmayin simdiden..

Dogumum eylulun 10nda bekleniyor. Normal dogum ilk bebegim olucak. Daha once kuzenlerimi yegenlermi ben buyuttum. Yenidogan bebegi basima atip tarlaya gidiyordu yengelerim :)). Her seyini biliyorum allaha sukur elim yatkin. Allah razi olsun onlarin sayesinde bilgiliyim.

Sorun su. Esimin annesi zaten gelemez onceki konumda bilen bilir cocugu aldir falan demisti anlasamayiz esimde istemiyor ben asla kabul etmem.
Annem dogumdan sonra 1 hafta bende kal diyor ama icim hic rahat degil. Ben daha dogurmadan depresyona girdim en ufak bir mudahalede lafta sinirlerim zipliyor. Annem ne kadar karismam etmem desede guvenemiyorum canimi sikar diye. Tek basina yasiyor babamla ayrildilar. Esim zaten izinli olucak dogumumdan sonraki 1 hafta evimize gelelim dedi. Hastaneyede cok yakin kendi evimiz kararsiz kaldim.

Belki yanlis anlayan olur ama gecen napiyosun diye aradi bebek bekliyoruz ne yapalim dedim gulerek e bizde bekliyoruz canim dedi senle ben birmiyiz annecim ben anneyim dedim sakasina e bende ananeyin ne zaman geliyosunuz bilmem ne diretmeye basladi. Gitsek esimde rahat edemicek bende bisey dese biliyorum deliricem. Aramiz acilcak. Zaten yenidogan bebegi kucagina bile alamaz annem korkar alt degistirmeyi falan da bilmiyor bosu bosuna gitmesemmi hem busari hastaneye yakin allah korusun bisey olsa 5 dakka. Surekli gittigim bildigim hastane annemin evinden 1 saat nerdeyse. Asisi olucak bunun kontrolu ugrasamam gibime geliyor. Sizcr ne yapmaliyim???
Annen size gelsin . Zaten doğum yapacaksın çocukla ne işin var annende ....

Arkadaşlar lutfen yardimci olun kafayi yemek uzereyim. Telefondan girdigim icin yazim kurallarina uyamadim birazda uzun oldu kusura bakmayin simdiden..

Dogumum eylulun 10nda bekleniyor. Normal dogum ilk bebegim olucak. Daha once kuzenlerimi yegenlermi ben buyuttum. Yenidogan bebegi basima atip tarlaya gidiyordu yengelerim :)). Her seyini biliyorum allaha sukur elim yatkin. Allah razi olsun onlarin sayesinde bilgiliyim.

Sorun su. Esimin annesi zaten gelemez onceki konumda bilen bilir cocugu aldir falan demisti anlasamayiz esimde istemiyor ben asla kabul etmem.
Annem dogumdan sonra 1 hafta bende kal diyor ama icim hic rahat degil. Ben daha dogurmadan depresyona girdim en ufak bir mudahalede lafta sinirlerim zipliyor. Annem ne kadar karismam etmem desede guvenemiyorum canimi sikar diye. Tek basina yasiyor babamla ayrildilar. Esim zaten izinli olucak dogumumdan sonraki 1 hafta evimize gelelim dedi. Hastaneyede cok yakin kendi evimiz kararsiz kaldim.

Belki yanlis anlayan olur ama gecen napiyosun diye aradi bebek bekliyoruz ne yapalim dedim gulerek e bizde bekliyoruz canim dedi senle ben birmiyiz annecim ben anneyim dedim sakasina e bende ananeyin ne zaman geliyosunuz bilmem ne diretmeye basladi. Gitsek esimde rahat edemicek bende bisey dese biliyorum deliricem. Aramiz acilcak. Zaten yenidogan bebegi kucagina bile alamaz annem korkar alt degistirmeyi falan da bilmiyor bosu bosuna gitmesemmi hem busari hastaneye yakin allah korusun bisey olsa 5 dakka. Surekli gittigim bildigim hastane annemin evinden 1 saat nerdeyse. Asisi olucak bunun kontrolu ugrasamam gibime geliyor. Sizcr ne yapmaliyim???
Birde şunu fark ettim . Gitmezsem annem üzülür. Gidersem eşim rahat edemeyecek . Onları niye düşünüyorsun . Kendin dışında düşünmen gereken tek kişi evladın .

Su an en önemli sensin. Dogum yapan kadının 40 gün cennet kapısı kapanmaz. Dogum cok önemli ve hayatını esinle paylasip ondan cocuk yapiyorsun. Eşinle aldigin karari uygula. Annen zaten gelirse gelecek gelmeyecekse gelmeyecek. İnsanlar neler neler yapiyor tek basina sen yaparsin herseyini bence. Annende mutlaka gelir. Esinde bi hafta yaninda olacak senin su an stres olmaman lazım kitap oku bol bol yürü takma kafana bisey, kimseninde seno germesine izin verme.

Birde şunu fark ettim . Gitmezsem annem üzülür. Gidersem eşim rahat edemeyecek . Onları niye düşünüyorsun . Kendin dışında düşünmen gereken tek kişi evladın .
Farkettigine sevindim pek kimse anlamadi konumda beni benim anneme bi dusmanligim olsa uzulmesini kirilmasini dusunmem degilmi? Öyle evet bebegi dusunmem gerek ama annem direttikce diretti burasi daha iyi dedim kendi evim icin duymamazliktan geliyor zorluyor alttan alttan.

Su an en önemli sensin. Dogum yapan kadının 40 gün cennet kapısı kapanmaz. Dogum cok önemli ve hayatını esinle paylasip ondan cocuk yapiyorsun. Eşinle aldigin karari uygula. Annen zaten gelirse gelecek gelmeyecekse gelmeyecek. İnsanlar neler neler yapiyor tek basina sen yaparsin herseyini bence. Annende mutlaka gelir. Esinde bi hafta yaninda olacak senin su an stres olmaman lazım kitap oku bol bol yürü takma kafana bisey, kimseninde seno germesine izin verme.

Oyle yapiyordum surekli yuruyus falan iki gundur sancim var zaten moralim bozuk bu durumda annemin israriyla ugrastim hep bide tam dediklerimi anlamadan etmeden seni kim buyuttu vs ustume gelindi . zamanla unutulur yani kac yil gecmis kotu bir sey dedigim yok ben kötü oldum.

Oyle yapiyordum surekli yuruyus falan iki gundur sancim var zaten moralim bozuk bu durumda annemin israriyla ugrastim hep bide tam dediklerimi anlamadan etmeden seni kim buyuttu vs ustume gelindi . zamanla unutulur yani kac yil gecmis kotu bir sey dedigim yok ben kötü oldum.
Aman boşver üzerine gelenleri hic kafana takma. Benim sağlığım gitti çok taktım şimdi takmıyorum. En ufacık bi konuda bile seni haklı yada haksız bulacak insanlar her zaman olacak. Önemli olan vicdani terazimiz rahatsa gerisi teferruat. Ne güzel bebeğin olacak bak, ay ben senin yerinde olcam varya her hareketini dinlerim karnıma bakarım. Az kaldı çıkacak dışarı bir daha iç içe olayacak, yan yana olacaksınız. Çıkar keyfini.

Aman boşver üzerine gelenleri hic kafana takma. Benim sağlığım gitti çok taktım şimdi takmıyorum. En ufacık bi konuda bile seni haklı yada haksız bulacak insanlar her zaman olacak. Önemli olan vicdani terazimiz rahatsa gerisi teferruat. Ne güzel bebeğin olacak bak, ay ben senin yerinde olcam varya her hareketini dinlerim karnıma bakarım. Az kaldı çıkacak dışarı bir daha iç içe olayacak, yan yana olacaksınız. Çıkar keyfini.
Bende bundan sonra öyle yapicam su kalan zamanda :)) cok tesekkur ederim gercekten anladigin icin.

Bence gitmeyin annenize. Sayfalarca yazmislar. Eminim ki "alt degistirmeyi bilmez, kucagina alamaz" cumlelerine elestiri gelmistir. Tamam, cag degisiyor. Her sey degisiyor. Cocuk buyutmeye herkes daha cok ozen gosteriyor. Ama sizde dogum yapmamis bir kadin olarak, yillarin tecrubesine sahip annenizi pek bi hafife almissiniz. Bosuna kadinin basi agrimasin. Nasilsa napiyorsun sorusunu bile yanlis anlayabilme potansiyeliniz var. Evde bi basiniza kafaniza gore buyutun. Saglikla, hayirli dogumlariniz olur insallah.

Anneniz birsey dememiski bence siz demissiniz ama anneyim ben senle bir olurmuyuz demek te nedemek. Farkindaysan o anneligi senden once sende tatti ztn anneligi ccoook iyi bilir. Baska huylarini bilemem ama bence sizde kendinizi biraz yoklayin. Annende emin ol senden heyecanlidir sen hic dogum yapmadin ama o yapti neyin ne okdugunu biliyor. Bnm de suan oyle durumlarim var ama annem benden daha cok stres sonucta o herseyi biliyor yani .. onunndisinda annenin sende kalmasi daha iyi gibi anneni kendine cagir beraber kalin derim.

Aynen oyle esimde hic istemiyor direk evimize gelelim rahat edelim diyor cok destek olur eminim oda masallah elinden gelir ama kirmak istemiyorum annemi. Simdi onu kirmamak icinde kendimi hirpalayamam off :KK43:
Bensok :) tovbe estagfirullah.. annen uveymi canim senin ancak boyle dusunebildim .. esinizi ovuyorsunuz ama kirk yillik annenize dedigine bak yani.. bnce siz toparlanin birtek doguracak siz degilsiniz yani ne var dogurun destek alin hoş omur boyu sizle kalacak degilya..

Yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor derler ya... Hah işte bu konuya cuk oturmuş.
Kaç tane çocuk büyütmüş birine , daha çocuğu bile olmayan birinin " o tutmayı bilmez kii, bez değiştiremez kii" demesi komik. Uzun süre bez değiştirmemiş biri veya ilk defa değiştirecek biri ilk seferinde biraz bocalar, 2.de ustası olur. Alt tarafı bez değiştiriyorsun, atom parçalamıyorsun. Senden çok daha iyi bakar o bebeğe annen. Çünkü bebek bakımının bebe tutup bez değiştirmekle ölçülmediğini çoktaan anlamış. Yakında sen de anlarsın.

Ayrıca annenin basit bir lafına laf dalaşı yapman da saçma. Senle ben bir miyiz filan... Gereksiz yani.

o gün geldiğinde ne yapmak istediğini daha iyi bilirsin zaten. kendini nasıl iyi hissedersen onu yap . biraz annene kızgınsın belli ama sanki önceki bir konu zaten kızmaya hazırsın şimdi hassasta zamanın eger gergin olacaksan evinde kal ama o gun ıcındne gelırse git. şimdi bilemezsin bunu

Ah ah doğumdan önce benzer şekilde konuşup doğumdan sonra biri gelse de çocuğu beş dakika elimden alsa diye ağlayanları gördüm. Allah hayırlı doğumlar naspöetsin ne diyelim.

Annen ne kadar hevesli...
Sen ne kadar hazır cevapsınn..
Hiç şimdiden sendroma girdim vs deme o sendrom bakıyorum eşine karşı yok sadece annene.. gitme ozaman hayret.

Bize gel diyesim geldi

Annene gitmek istemiyosan gitmezsin yani biz annene size gelmek istemiyor mu diyelim napalim.

Back
X