Hamileliğin 9.haftasında yurtdışına gitme durumu yardımm!!

Citlembik2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2020
298
159
53
38
Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta bebek haberini aldım ve çok şükür 4 haftalık gebeyim. Fakat eşimin işi dolayısıyla, bir buçuk ay sonra yurtdışına çıkabiliriz. İşlemler başlatıldı bile. Bebeğimin muhtemelen tarama testleri olucak ve bunları kaçırabilirim diye endişeliyim. Gideceğimiz yer italya'da yazlık bir ada hastane işlerinasıl yürüyor hiç bilmiyorum. Eşim orda hastaneye gidemeyiz gibi şeyler söylüyor. Daha bebişimi ultrason da dahi görememişken onunla Bi maceraya atılmak gbi bişey olucak bu durum. Sizce ne yapmalıyım

Böyle bi ortamda nasi gidiyonuz ki.

Bence de bebek için ve kendin için corona varken cesaretine hayran kaldım hayırlısı

Bence de bebek için ve kendin için corona varken cesaretine hayran kaldım hayırlısı
Bebişimden haberim yoktu ki pasaportu verirken eşime . Şimdi de şirket bisürü harcama yapıyor benim gidişim ayarlamak için. İki arada Bi derede kaldım. Eşim hamilelik kendi kendine geçen Bi süreç sandığı için hiç endişeli deil tabisi

Sanırım önümüzdeki aylarda geçişler açılacakmış şuan almıyor İtalya ama alacakmış. Çalışan olarak gidiyoruz.
Valla bilemedim ki gitmeden önce doktora gidin siz. Ve konusun. Tedbirlerinizi çok iyi alın

Bız de yurt dışında yasiyoruz. İtalyayi bilmiyorum ama benzer olabilir ab ülkesi. Kadın doğum Hastanesi'nde 12.hafta bir tarama oluyor ultrasonda bakıyorlar kan ve idrar testi yapiyorlar. Daha sonra 20.hafta detaylı ultrasona çağırıyorlar. Orda yine kan ve idrar testi. Doğum yaklaştıkça da bir kaç kez daha cagiriliyor. Hamilelik durumunda herşey ucretsiz. Beklenmeyen birşey gelistiginde kadın doğum acildsn girip her zaman kontrol olabiliyorsunuz. Öncesinde aile doktorunuzu bulup onun yönlendirmesi lazım. Kendiniz hastaneye giriş ancak acilden yapabilirsiniz. Size bir GP atanır (aile hekimi) gider gitmez ondan randevu alırsınız, o sizi yönlendirir. Zaten şirket yardımcı olur bu durumda. Yol gosterir kesinlikle.

Bir de söylemeyi unuttum 9. Haftadan itibaren Prenatal genetik tanı testi yapılabilir kandan. Panaroma adi. Onu yaptirip gidin Türkiye'de. Orda bebekte genetik sorun varsa cikiyor down sendromuna kadar. İçiniz rahat olur. Diğer tarama testlerini atlasaniz bile. Türkiye'de sanırım Nifty adı. Harmony de var hepsi aynı. Panaroma in özelliği 9. haftadan itibaren yapılabiliyor. Biz yaptırdık içimiz rahatladı en azindan

Sağlık sistemini öğrenin illa ki orada da kadınlar doğuruyor nasıl hastaneye gidemeyeceksiniz. Bizim ülke izdeki kadar sık kontrol edilmiyor avrupa ülkelerinde ama illa ki bir sistemleri var. Şirket size sağlık sigortası yaptıracaktır, sigorta kapsamına almaları için gebeliğinizi bildirmeniz iyi oljr, sigorta şirketi de italyadaki süreçle ilgili sizi bilgilendirir. Ayrıca buradaki dr unuzla hem korona meselesini hem seyahati vs konuşmanız iyi olur.

Biz de 1 yıl için Almanya’ya gidecektik orada eşimin işi, benim devam edeceğim üni programı kurslar, evimize kadar hazırdı, yazışmalar vs yapıldı. O ara hamile olduğumu öğrendik, benim bazı sağlık prob. Var gebeliğimde ek kontroller ilaçlar gerekiyor vs orada bu işlemlerin sigorta açısından bize çok pahalı olacağını öğrenince (malum döviz pahalı bi şey) doğumu burda yapmaya karar verdik gidişimizi de görüşüp doğumdan sonraya erteledik. Arkasından virüs çıktı zaten. Bilmemek yoruyor en sağlıklı bilgiyi orada yaşayanlardan ya da aracı sigorta şirketlerinden alacağınızı düşünüyorum. Eşinizin iş yeri sizi oraya gönderdiğine göre orada bir oluşumu vardır, diğer çalışanlarla mail kontağı kurun hem yaşamı hem sağlık sistemini öğrenirsiniz.

Siz gitmeyin.. hemde İtalya ya çok tehlikeli

Gttiğiniz yerde hiç hamile insan yok mu? Ne demek hastaneye gidemeyz.. tarama testleri sadeci Türkiy'ye özgü değil diy düşünüyorum..

Hem böyle bir zamanda bırakn Türkiye'yi evden çkmak bile tehlikeliyken ne italyası.

Teşekkürler ay
Ayrıntılı bilgileriniz için teşekkür ederim umarım dediğiniz gibidir. Orda çalışan olarak gideceğimiz göre sağlık sisteminden faydalanabilir diye düşünüyorum. İçim i rahatlattınız. Sizin içinde herşey güzel gelişir umarım gönlünüze sağlık

Doğru söylüyorsunuz illaki gidilecek çok sık olmasada doktora kontrole. Teşekkür ederim, sizin de Allah gönlünüze göre versin sağlıklı günler dilerim. :)

Siz gitmeyin.. hemde İtalya ya çok tehlikeli
Bikaç aya belki daha durulur ortalık hem burda da var o tehlike hayırlısı artık son ana kadar benim için hiçbişey kesin olmayacak tabiki riskli bir durumla karşılaşırsam kalabilirim. Hayırlısı. :)

Gttiğiniz yerde hiç hamile insan yok mu? Ne demek hastaneye gidemeyz.. tarama testleri sadeci Türkiy'ye özgü değil diy düşünüyorum..
Kendi daha önce de gitmiş aynı bölgeye hastaneye gitmemiş hiç gerek duymamış, o yüzden pek bilgisi yok. Bekleyip görücez artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…