Hamileligin başlarında demir vitamini kullanmak zorunlu mu?

mrtdlk

Bu Günüme Çok Şükür
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2015
439
284
18
Merhaba arkadaşlar bugün itibariyle 8 haftalık hamileyim ve ilk gittigim dr bana demir vitamini verdi. Zaten aşırı bulantım vardı kullanmaya başlayınca daha çok arttı artık yemek yiyemiyorum ve kilo kaybetmeye başladım ama ilaçlarımı ve vitaminleri almaya devam ediyorum. Lütfen artık yemek yemek istiyorum meyve bile zor yiyorum ite kaka. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var almaya devam mı edeyim yoksa keseyim mi demir vitaminini?

demiri sanki benim doktorum biraz daha geç vermişti bana, 2. ayda değil de, 4. ayda falan diye hatırlıyorum.

ancak değerlerine bakıp sana erken vermiş de olabilir.
bence aksatma. çünkü kadınlarda demir yetersizliği çok görülüyor, bir de hamilelik olunca, 2. bir cana daha depo olmak zorundasın.

İlk üç ay kullanmak zorunda değilsin.bulantıyı çok çok arttırıyor.üçüncü veya dördüncü ayda başla

Bunu veren dr hiç test yapmadan verdi ve 4. haftamda verdi. Sonra dr değiştirdim ama birsürü hastalığım olduğu için kontrol sırasında bunu kullandığımı söylemeyi unuttum. Ayrıca hayatım boyunca hiç demir eksikliği ve kansızlık şikayetim olmadı ama şuan bu ilacı aldım alalı halsizlik ve bulantı beni mahvetti

Hamilelikten ayri olarak demir hapinin kullanimiyla ilgili kendi deneyimlerime gore geceleri uyumadan once icince, gunduzleri rahat geciyordum.

bana da 4. ayda verildi ve hala mide bulantısı yapıyor 18 haftalığım şuan.

Canım ilk 3 ay folik asit sonrasında doğum yapınca bile demir ilacı kullanıyorsun. Ama kansızlık varsa sende onun için uygun görmüş olabilir

Yaa bende demir sorunu olduğunu düşünmüyorum da niye bazı dr kafalarına göre ilaç veriyor hiç anlamıyorum hamilelerde insan ilaç deposu değil ki vücudumuz :-(

Canım ilk 3 ay folik asit sonrasında doğum yapınca bile demir ilacı kullanıyorsun. Ama kansızlık varsa sende onun için uygun görmüş olabilir
Folik asiti düzenli kullanıyorum canım ama bu demir biraz kötü geliyor ve bir sonraki kontrole 4 hafta var. Olmazsa damardan beslicez seni gününü bekleme gel dedi dr ama yine unuttum bu demiri kullandığımı söylemeyi

Tatlım zaten normali şu ; ilk üç ay folik asit sonrasında demir ilacı ve bel, bacak ağrıları ve krampları olursa c vitamini ve magnezyum takviyeleri yapmak için bunları verirler. Özellikle c vitamini bebeğinin kemik gelişimini iyi yönde arttırır

Bu benim ikinci hamileligim inan birinciyle alakası bile yok bu fıstığın. İlk hamileligimde magnezyum hariç hiçbirşey kullanmamıştım bu çok ayrı. Bu gebeligimde tansiyon ve kalp ilaçlarıda kullanıyorum artık ağır gelmeye başladı şimdiden ilaçlar.

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun, Allah saglıkla tamamına erdirsin. sana şunları söylemek isterim. eger Demir degerlerin düşük ise aynı benim gibi doktor erken başlatabilir ve bu çok önemlidir. benim önerim demir ilaçlarını portakal suyu ile alabilirsen emilimi kolay olur. benim çok midem buşlanıyordu ama bu şekilde çözüm yolu buldum. benim doktorum vitamini 13. haftada başlattı lakin benim başka sıkıntılarımda vardı. şükür şimdi vitamin ve demir ilacına alıştım içiyorum. eger vitamin çok rahatsız ediyorsa değiştirebilrsin, benimkini değiştirmişti:)

Sağol canım tavsiyen için birde öyle deneyeyim bakalım ne olacak

Kızlar demir kan hapi gyneferon mu yoksa gyne ferro sanol mu yoksa ferro sanol duedonal mi? Hangisini kullandınız?

bende de demir ve ferritinin eksikliği var. Önereceğiniz bir ilaç adı var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…