benimde karnım çok şişti ve bende kabızım.5 haftalığım ve oruç tutuyorum.sizler tutuyormusunuz kızlar.sevgiyle kalın.
canım hayırlı olsun bebeğin bende yeni öğrendim ve bende oruç tutuyorum ama gerçekten bilmiyorum psikolojikmi devamlı karnım gurulduyo ve acıktığımı hissediyorum bu yüzdende yatağımdan çıkamıyorum.Benimde karnım çok şiş ve heran regl olcakmışım gb geliyor
ara ara şişlikten ağrıyor.Neler yiyorsunuz yeni hamile arkadaşlar nasıl besleniyorsunuz?
kabızlık için günde 1 tane actıvıa,bolca meyve( sulu meyvelerden),mutfağa girdikçe bir tane kaysı yada incir atıyorum ağzıma..oldukça rahatladım kabızlık konusunda..
bunun dışında günde 2 bardak süt,1 kase yoğurt mutlaka yiyorum..hergün semizotu veya brokoli..ve haftada 3-4 kez balık(somon yada konserve ton balığı)..1 kez tavuk ve bir kez ciğer..
ama günde sadece bir dilim kepekli ekmek..başka yok..kızartma,yağlı,hamurişi,tatlı,aşırı tuzlu,abur cubur,dondurma,çay,kahve,sigara,hiiçç biri yok hayatımda..daha nelere dikkat edebilirim bilmiyorum..önerileriniz varsa sevinirim..
canım çok teşekkürler actıvıa iyi, fikir hiç aklıma gelmemişti hemen başlıyorum beslenme düzeninde harika bende bol bol süt içip yoğurt meyve falan yiyorum ama abur cuburda yiyorum malesef ama bende dikkat edicem bundan sonra özellikle sebze yiycem hergün bir avuç badem ve ceviz yiyorum bide haşlanmış yumurta balığı sürekli yiyorum zaten ama bunların hepsini senin gibi bi düzene sokmam lazım özellikle sebze yemiyodum onuda yemem lazım bide folik asit marulda çok varmış dr. marul ye hergün dedi bu arada dondurma ve çayın zararı varmı bunu bilmiyodum ben çay içiyorum eğer zararlıysa içmiyim arada dondurmada yiyodumkabızlık için günde 1 tane actıvıa,bolca meyve( sulu meyvelerden),mutfağa girdikçe bir tane kaysı yada incir atıyorum ağzıma..oldukça rahatladım kabızlık konusunda..
bunun dışında günde 2 bardak süt,1 kase yoğurt mutlaka yiyorum..hergün semizotu veya brokoli..ve haftada 3-4 kez balık(somon yada konserve ton balığı)..1 kez tavuk ve bir kez ciğer..
ama günde sadece bir dilim kepekli ekmek..başka yok..kızartma,yağlı,hamurişi,tatlı,aşırı tuzlu,abur cubur,dondurma,çay,kahve,sigara,hiiçç biri yok hayatımda..daha nelere dikkat edebilirim bilmiyorum..önerileriniz varsa sevinirim..
canım bende 4,5 haftalık hamileyim dr.oruç kesinlikle yasak dedi ilk haftalar olduğu için çok önemliymiş zaten ben tutsamda dayanamam acayip acıkıyorum sen sor yinede ama tut diyeceğini zannetmiyorumteşekkür edrm.seninde bebeğin hayırlı olsun.bende acıkıyorum ama susuzluk daha ağır basıyor.doktora henüz gitmedim.haftaya gidecegm.o zaman oruç olayını sorucam tutmaya devam.onun dışında henüz çok iyi beslendiğimi söyleyemem.akşam iftardan sonra birde çay içiyorum oh karın davul.meyve yemeye süt içmeye yer kalmıyor vallla.sahurda süt içmeye haşlanmış yumurta yemeye dikkat edicem.su içmeye çalışıyorum.folik asit ve badem fındık falan yiyorum.işte bunlar sevgiyle kal.
slm kızlar ben daha çok yeni hamileyim keseyi görmeye yarın gidicem
ama ilk haftalarım olmasına rağmen karnımda şişlik var hemde baya pantalonlarım bile olmuyo gaz gibi beni çok rahatsız ediyo
internetten araştırdım normal diyo ama bide hamilelere sormak istedim daha yeni hamileyken şişkinlik olabilirmi
benimle aynı durumda olan varmı
valla bilmiyorum bu oruç olayı kafamı karıştırıyor.ama bu tutmadığımız 1 ayı bir daha tutamayız bence.ben yıllardır regliden dolayı tutmadıklarımın yerine bile tutmadım bunu hiç tutamam heralde.neyse ya bu karnım canımı çok sıkıyor.davul gibi görünüyor.acaba kilo mu aldım diyorum.fazla birşeyde yemiyrm aslında.:bbo:
slm kızlar ben daha çok yeni hamileyim keseyi görmeye yarın gidicem
ama ilk haftalarım olmasına rağmen karnımda şişlik var hemde baya pantalonlarım bile olmuyo gaz gibi beni çok rahatsız ediyo
internetten araştırdım normal diyo ama bide hamilelere sormak istedim daha yeni hamileyken şişkinlik olabilirmi
benimle aynı durumda olan varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?