Hamileligin ilk üc ayinda nelere dikkat etmeliyim?

genckiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
1.255
201
123
Merhaba arkadaslar
Ben test yaptm pozitif cikti kadin doktorumda hamilesin dedi. Simdi ilk üc ayiriskli oldugu icin nelere dikkat etmeliyim? Agir taismama, kendini cok yormama vs dogrumu? Benimle paylasirsaniz sevinirim.

moralini guzel tut bebisin seninle..agir kaldirip biyerlere uzanma..egilip kalkarken yada biyerlerr hizlica giderken hissetmesende o seninle unutma doktorum hep oyle diyor bana ben hamileyim ben hamileyim diye hareket et ona gore dikkat et diyor..yediklerin saglikli olmasina dikkat et paketli katkili urunler tuketme..ilk uc ayinda mide bulantin varsa zorlama kendini illa yumurta yemem sut icmem balik yemem lazim diye uc aydan sonra cok katkisi oluyor hem o arada bulantin geciyor..bolbol yat uyu dinlen bebisini sev bukadar aklima geliyor

Yiyeceklerine dikkat et, fazla kilo alma, 5. Aydan sonra çok kilo alınıyor. İster istemez vücut yağ depoluyor. İlk zamanlar ipin ucunu kaçırırsan tutamazsın. İlk 3 ay yediğin şeyler bebeğe direkt etki etmiyor, senin kanından besleniyor bebeğin, depolarındaki vitaminlerden. Ben 16. Hafa kilo almaya başladığım halde 8 kilo aldım. Ki dikkat ederek beslendim, bebeğim 1 hafta önde. Protein ağırlıklı beslen (yumurta, peynir, et, balık) folik asit tableti kullan doktor sana verecektir. Yani bebeğim besleniyor zannederek oturup börek çörek yeme. Şekeri, tuzu azalt. Pasta börek yeme. Bol protein, bol protein, bol protein. Ağır kaldırma, ağır işten kaçın, koltuğun arkasını silme, kollarını yukarı uzatma, koşma. Uzun ve zahmetli bir yola girdin, başlarda anneliği pek anlamayacaksın ancak ne zaman bebeğinin hareketlerini hissetmeye başladın, o zaman anne olacağını anlaycaksın. Hayattaki en güzel şey. Karnında fındık fındık oynuyor:) Hadi bakalım sağlıklı gebeliğin olsun.

Gözünüz aydın olsun :) elbet ağrı bulantı felan olabilir günlük rutinine devam et hamilesin sen hasta sakat felan değilsin yaşam kaliteni yükseltmeye bak. Elden geldiğince doğal beslen bol bol uyu ilk üç başka ne yapılır :) tadını çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…