hamileliginde leke gelenler ne kadar istirahat ettiniz?

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.043
89
643
İstanbul
Arkadaslar 5 aylik hamleyim. 15 gun once az miktarda kan geldi. Progestan ve istirahat uyguladim. Iki uc gundur normal hayata donmustumki tekrar bu sefer camurumsu bir leke geldi iki kere geldi ve kesildi. Dr. Istirahat et diyor yine. Leke geliyor ama hemen kesiliyor. Ilk uc ayda oluyo sık sık ama 3. Aydan sonra boyle bir durum yasadinizmi? Ve nekadar istirahat ettiniz?

5. ayım da kahve rengi bi lekem oldu. Doktor 1 hafta yatak ıstirahati verdi sonrasında da eğilip kalkarken dikkat etmemi,kendimi çok yormamamı söyledi.Şükür tekrar yaşamadım.Geçmiş olsun bol bol dinlenin kendinizi zorlayacak işlerden kaçının.

Tskrler cevabin icin. Bu leke nekac gun surdu? Benkm hemen kesildi fakat adet sancisi gibi sanci ara ara oluyo hala. Sizde sancida olmusmuydu? Hareketlerkme dikkat esiyorum ama egilp kalkmadanda olmuyo. Mecbur kaliyuorum bazen. Evde yalniz olunca..

sağdan sola bile dönmeden günlerce yattım. dr ne zaman tamam artık diyene kadar devam ettim.

Leke sadece o gün geldi ve hemen doktora gittim.Kasıklarımda da sancım vardı.özellikle sağ kasığımda.Eğilme kalkma derken zorlanmaman gerekiyor onu kastettim.Bir de iğne yapıldı hemen aynı gün adını hatırlıyamıyorum şu an ama hormon iğnesiydi,internette araştırdım düşük riski olanlara yapılıyormuş.

Ben de 17. haftadayken kanamam oldu yani çay bardağının yarısını geçiyordu malesef, sadece yarım gün hastanede müşade altında tuttular, onun dışında rapor bile vermeye gerek görmediler, iğneden de son anda vazgeçtiler, bebeğin eşi rahim ağzına yakınmış, nedeni yok kanamanın :) benim de bir hafta kadar sürdü kanama lekelenme, bu arada ben zorla 10 gün rapor aldım çok zor rapor almak hem riskli deyip hem de rapor vermemeleri ayrı bir konu. Ağrım da arada sağda solda olmak üzere yine oluyor ama gazdan olduğunu düşünyrm, çünkü kabızlıkta mevcut artık. Rabbim bir daha yaşatmasın kimseye

Benim dr.um bir hafta dinlen ama hep yatma diyor. Ama sonra bidaha leke geliyor. Leke kesildi ama ara ara hafif sancim oluyo adet agrisi gibi. Buda herhalde lekeden ksynakli. Normalde boyle agri olmmasi lazim. Ilk aylarda oluyodu ama bu aylarda degil. Ikinci kez oluncs acaba istirahsti erkenmi kestim diye dusundum.Ilk gelen kanamada oksuruk ve ters hareket olmustu ama ikinci sefer gelen lekede bisey yapmamistim. Dikkatliydim. Sizinkilerde durup durukenmi oldu yoksa, yorgunluk falan sonrasimi?

canim benden kahvetengi akinti geliyordu bir hafta geldi ben onemsemedim nasil olsa kan degl die bir hafta snra pembemsi kan geldi ve kasiklarda agri vardi doktpra gttm ultrasnda bakti dusuk tehliken var hemen yatman lasm dedi hastaneye yatirdi 1 bucuk hfta hastanede yattm hergn sabah aksam igne hergun 3 ltre serum ilac la 1 bucuk hfta snra hastaneden cktm yani 2 gun oluyo ama gene yatmami soledi arabaa yolcklk yasak ilidki yasak hizli hareket yasak gerekrse yemek icin bile kalkma sana yedirsnler dedi hala evde yatiyorm iste . Senin doktorn nasl onemsemedi ben hayretteyim suan .:/

Ya benim ilk aylarim degil 5. Ayim bitti ve ultrasonla bakildiginda bi problem yok. Sadece tedbir icin bir hafta istirahat et dedi dr. Surekli yatma kendini de yorma dedi, birde gelenleke bir kere geldi ve kesildi devam etmedi cok sukur. Suan sadece ara ara hafif adet giibi bel agrimoluyo. Gelip gidiyo. Tedbir icin yatiyorum yinede. Bir hafta sonra normal hayatima donerim ama ins. Tekrarlamaz. Benjm rahim agzinda yarada var.ondanda kaynaklanabilir.

bnimde ilk aylarm deglki 5. Ayin icindeym canm

bnimde ilk aylarm deglki 5. Ayin icindeym canm
Gecmis olsun sanada csnim. Doguma kadar yatmalimiymissin? Ben uc ayri dr.gittim. en son renkli doplerle bakan prof.da ayrintili bakti. Ultrasonda problem yok dedi. Ama tabi leke ve kan elmesi demek dusuk ve erken dogum riski olusturuyor. 15 gun once helenkanda oksurugum vardi birde ust raftan birsey almistim ben onlara bagladim. Sonra leke geldiginde bisey yapmamisim. Sende yorgunluk vs. Sonrasindami olmustu bu leke?

acikcasi neyden oldugunun bilincinde deglm cnku dedigim gbi biraz cahil anneym ilk gebeligim nasl olsa kan degl die bir hafta surekli kahve leke gldi ondan snra kan gelince jeton dustu bnde . Cok sukur 1 bcuk hfra serumlar igneler derken suan ne kan var ne leke hepsi gecti 3 gun dinlenpte gecmstr diyip kalkma bn ole yaptm iki gun bisi glmedi doktora dedm gtmek istyrm kesldi kanamam gonderemem dedi 1 2 gun snra bakicaz allahtn hastaneden ckmadm dedgm gnun aksami gene kan geldi 1 hfta yattmda ilaclar serumlae kndime geldm hastanede yatmasaydm allah korsn dusucekti

Ayrica doguma kasar zatn yatamazsn cunku rahat dogum yapman icin kendini yormadan gunde 10 dk falan yuruyus yapmak gerek. Sadece tehlike gecene kadar 2 hfta yatmak yeterli . Benim prof doktor dediki cocuk 500 gr olana kadar dusuk tehlikesi her zaman var bn 3 ay zanndyrdn eger 500 gr gecerde hala kan gelirse eger bu seger erken dogumu tetikliyor dedi sikintli isler . :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…