Hamileliginde Sigara Icenler Var miydi?

MerwoSh

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
1.242
4
0
Antalya
ßen asiri derecede bir sigara tiryakisiyim.Ard arda 3-4 tane iciyordum.Simdi hamileyim...ßaya bir azalltim hic icmek istemiyorum.Lakin......
yemeklerden sonra icmessem ates basiyor.Sigara kullananlar hamilelikleride zorlandinizmi sizde birakirken? Yavruma zarar veriyorum ama icmedigim zamanlardaki sinirim daha cok zarar veriyor bebegime.....

Son düzenleme:
o kadar azaltabildiysen, bi zaman sonra bırakabilirsin de canım. sigara içince, düşük kilolu ve prematüre doğum riski artıyo biliyosun...

o kadar azaltabildiysen, bi zaman sonra bırakabilirsin de canım. sigara içince, düşük kilolu ve prematüre doğum riski artıyo biliyosun...

Butun verdigi zararlari biliyorum cokta uzuluyorum ama esim bir tane bile icmemi istemiyor,gizli gizli banyoda iciyorum.Dayanamiyorum

İcme arkadasim. Gorumcemde tiryakiydi aynen soyle derdi." Gunde bir kac firt cekiyorum. İcmezsem daha kotu stres yapiyorum buda bebegime yasiyor " diye avuturdu kendini.

Bayagi buyumusken bebegini bir anda kaybetti. Allah korusun. Dra sigara ictigini soylemis. Hakettin o zaman demis. Lutfen icmee

ilk olarak tebrik ederim merwosh bebeğını

bırakman zordur tabı ınanırım, bende günde yaklaşık 1paket ıçıyorum ve düşünemıyorum bıle hıç ıçmemeyı
acaba şöyle yapsan, her sıgara ıçtığınde bebeğını düşünsen, ona verdığın zararı düşün
belkı kendın bırakırsın ama hep allah korusun da en kötüsünü düşün :26:

evet dusunuyorum uzuluyorum ... Ama yemekten sonra dayanamiyorum..Vallahi birsey yemiyorum
canim istemesin diye..

ayhhhh tebrik ederimm cnm simdidennn bebisin saglikli sihhatli doarrr inss arkadaslarin dedgiii gibi cok sakincaliii sarilik flnn oluo bebeklerde sigara gibi bisiy var elektronikkk ondan al yapay dumani var yada nikotinli seler ye patlican fln icmemeyi dene meyveeye ver kendini ya da dusuk kalorili gidalari ye iradeyle alakali basarabilirsin melegimmm simdiden kolay gelsin ins basarirsin ?S

canım merwosh sakın yapma bu sadece bebeğin için değil senin için de zararlısinirlilik halim daha kötü diye kendini avutma sakın.şu anda duyduğun suçluluk,üzüntü,annelik duygusu ve sigara hepsi sinirlilik halinden çok çok kötü.. ve içmediğin anda hem bebeğini korumuş olacaksın hemde suçluluk duygusundan kurtulup daha sakin bir anne olacaksın.anneliğin nelere kadir olduğunu biliyorum veee seninde bunu başaracağına inaniyoruum

ben ilk hamileliğimde sigaradan tiksinmiştim ,1 ay hiç içmedim,
sonra bir aile büyüğümüz(günde 4 paket sigara içen bir tiryaki) çok sigara içenlerin sigarayı bir anda bırakmasının bebek için çok tehlikeli olduğunu ve bunu doktorunun söylediğini anlattı.o gün kendimi zorlayarak bir sigara yaktım ve bebeğim doğana kadar günde 3 tane içtim.allahtan bebeğim çok sağlıklı doğdu.
ikinci hamileliğimde içmedim,ama şimdiki aklım olsa ilk hamileliğimdede içmezdim,hala vicdan azabı duyarım bu konu açıldığında.

evet dusunuyorum uzuluyorum ... Ama yemekten sonra dayanamiyorum..Vallahi birsey yemiyorum
canim istemesin diye..

kız yapma sakın daha çok zarar verceksın bebeğıne allah korusun
bak mesela benım erkek arkadaşım ıstemıyor sıgara ıçmemı şuan uzağız ya ıçıyorum gızlı gızlı
ama aynı evdeyken zor oluyordu bıde ıçmeyen ınsan hemen anlıyor kokusundan:18:
bende zorluyordum kendımı ılk günler zor oldu ama canım sıgara mı ıstıyor
gıdıp yapışıyordum dudağına çünkü ıçersem öpemem anlar

Allah sağlıklı analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah konu bebiş olunca akan sular duruyo
Tiryakiler bilir durumunu birak diyemicem o yuzden...
Yeterince azaltmışsın zaten çok fazla zarar verecek kadar içmiyorsun dayanamadıginda iciyorsun gercekten belli
Sigaradan sonra yoğurt meyve vs vitaminleri fazlaca alarak sigaranın vereceği zararı azaltmaya çalışabilirsin
En kısa zamanda tıksın falan yahu :)) öyle oluyo genelde

Sen 18-19 yasında gösteriyorsun ya inanamıyorum öncelikle :) ikinci olarak da tebrik ediyorum.. Hamilelikte değil annenin, babanın bile sigara içmesi zararlı. Sigara içen erkeğin spermlerinin kalitesi düşük oluyormuş. Anneyle beraber ortamı paylaşan kisi bile içmemeli, yani baba adayı. Kaldı ki sen dokuz ay karnında taşıyacaksın, kim bilir ne kadar zararlıdır duşun. Saglık bakanlığının sigarayı bırakma hattı var acaba ise yarar mı ya da baska yöntemler. Bilmiyorum ki bir bilsem yardım edeceğim ama ...

iyi geceler, video.google.com da "sigarayı bırakmanın en kolay yolu" diye arat, yardımcı olur sana çok güzel bir video

sagol cnm.Evet cevremdiki herkez diyor tiksinmiyormusun diye oyle birsey olmadi bende
gunde 2 paketten fazla icen ben simdi 2 - 3 tane iciyorum insallah onuda birakirim.

Sigarada bebeğe asıl zarar veren nikotin mi yoksa içindeki diğer maddeler mi?Diğer maddelerse nikotin bandı filan alsan belki işe yarar. Bende aynı senin gibiyimdir ardarda yakarım sigarayı sürekli ve bırakmaya çalışsam bile yemek sonrası içmezsem cidden eksik hissederim kendimi, ama sen hamilesin kendini bir şekilde durdurman gerek, bebeğini düşünüp

cok sagol cnm .. ESim icmiyor zaten.. bakalim bu vicdan azabiyla birakicam insallah cok zor olucak ama..
bnm gibi olanlardan fikir almak icin actim konuyu lakin kimse icmemis hamileliginde bende basaricam ins.

benimkide anliyor hemen
ama agrasife bagliyorum korkuyor benden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…