Hamileliginde Sigara Icenler Var miydi?

Hayatımda hiç sigara kullanmadım o yüzdün tiryakilik nasıl birşey bilemiyorum.hiç içmeseniz tabii çok güzel olur ama bu durumda doktorlar kar-zarar ilişkisine bakıp ona göre karar verin diyorlar.yani tiryaki olan hamile bir bayana günde 1-2 sigara (ama daha fazlası değil) serbest bırakılıyor.çünkü onu içmemenin yarattığı stres ve sıkıntı bebeği daha çok etkiliyor.ama azaltabildiğinize göre tamamen de bırakabilirsiniz bence.sigara kullanımının normal zamanlarda bile çok büyük zararları varken hamilelikte hiç kullanılmamalı.bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız İnşallah,şimdiden tebrik ediyorum

kesinlikle bırakmalısın..hatta bırak gebe kaldıktan sonra bırakmayı uzmanlar igara içenlerin sigarayı bırakıp 4-5 ay sonra gebe kalmasını hatta baba felan içiyorsa yeni doğan bebekle aynı odada yatmamasını öneriyorlar..sigara içip hamile kalan ve hala içmeye devam eden tanıdıklarımın hepsi sorun yaşadılar. ya bebeklerini düşürdüler ya erken doğum oldu ya da bebek doğduktan sonra çelimsiz, küçük, anne sütünü reddedenbebekler oldu hepsi..

bebeği kadar en az sen de zarar görüyorsun.. irade sahibi biri olarak sigaranın seni bu kadar kontrol altına almasına izin vermemelisin..

bir başka devletin milletin hatta erkeğin bile boyunduruğu altına girip de özgürlüğünü yitirmek istemeyen insanların bu merete bu kadar bağımlı olup da kontrolü ona vermelerine kızıyorum.. umarım en yakın zmanda bırakırsınız

5 taneye kadar icebilirsin diyen doktorlar var.

Ben de sigarayi cok ama cok seviyorum maalesef birakamiyorum ama bebek olursa birakirim. Aslinda bebek dusundugun anda birakmak lazim ki su an mumkun degil.

Bir yerde okumustum. Soyle yaziyordu; Kendi agzinizi bebegin agzi olarak dusunun.

Iste o zaman beslenmene daha dikkat ediyorsun psikolojik olarak. Sigarayi asla dusunmezsin su durumda.

bende su an da 2.5 aylık hamileym ve bende senin gibi düşünüyrdm hamile kalınca bırakırım anladım ki sölemesi kadar basit olmuyor o uyüzden aslında en dogrusu bir bebek sahibi olmaya karar verdiginde hamile kalmadan bu meretten kurtulmak ben yaklasık 3 hafta önce oldugunu ögrendm o güzden beri azaltmaya calısıyrm ve su ana kadar yapabildigim gun de 5 sigara ve cok üzülüyorum

Benim ablam içti hamileliğinde, tüm uyarılarımıza rağmen inatlaşırcasına Yeğenim doğuştan astım hastası, sebebi ise sigara.

Son düzenleme:
canım hamleliğin hayırlı olsun ama sigara konusu hassas
korkutmak gibi omasın ama ablamda hamileyken senin gibiydi
oğlu şimdi 4 yaşında ve astım hastası
dtr hamilelikteki sigaradan dedi
sık sık hastalanıyor.kriz flan işte aman hem kendine hem bebişe zarar verme doktora danış

Canim, bebegini saglikla kucagina alirsin insallah.

Basit olmayacagina eminim ama bebegimin olmasini cok istiyorum. Bu yuzden oldukca korumaci olacagimi hayal ediyorum. Su anda birakamiyorum cunku bu sefer ortada birsey yokken iyice strese giricem. Stres de iyi degil bu asamada benim icin. Iyi bir ornek degil ama hamileyken sigara icenlerin cocuklarina bakiyorum hepsi 20 li yaslarinda su an ve maasallah hic sikintilari yok gayet iyiler.

Ben bir hamile kalsam zaten onun sagligi icin canimi bile verebilecek kadar zevklerimden vazgecerim.

Daha oluşmadan önce vereceği zararlar varken bebeğe,oluştuktan sonra içilen tek bir sigara bile zara verir.Lakin bende iki hamileliğimde de bırakamadım sigarayı.Biride bir binide bir derken günlük 4-5 sigaradan vazgeçemedim.Eğer çok zorluyorsa yapacağı stres o beş sigaradan daha çok zarar vereceğini söyledi doktorum,ona sığınıp içtim işte
ama kesin ve kesin içmemeni tavsiye ederim,çocuklarım sağlıklı ama çok daha ileride neler çıkabilir bilemiyoruz.

Son düzenleme:
Geçen yıl aralık ayında bıraktım kasımda hamile kaldım.Sigarayı bırakırken ilerde hamile kalıcam hem hamilelik stresi hem de sigara bırakma stresini bir arada yaşamak istemediğim için ozaman bıraktım.ÇOk rahatım valla.Sigarasızlık harika bir şey.Bebeğini düşün Her dumanı çektiğinde bebepğinin ciğerlerine gittiğini düşün.Krizler gelir geçer.Bunlar seni yanıltmasın.

kesinlikle içmemeni tavsiye ederim çok zararlı heleki hamilelikte... bebeyinizi düşünün içmeyin derim

bende gebeliğimin başlarında sigara içmeye devam etmiştim
ama ne zaman ki mide bulantılarım başladı vucudum otamatik olarak nerde zararlı şey varsa nefret etmeye başladı..
kola içerdim hamileliğimde asla içemedimm... sigarayı azaltmama gerek kalmadı tiksindim resmen ve 7 ay boyunca azıma sürmedim ..
belki seninde vucudun bu otamatiği yapacaktır..stres yapma bence bırakacaksın ..
ama tabi bizimki sütten kesildi vucudumun otamatiğide bitti..
bırakmak istiyorum ama napimm ben sigara içmeyi çok seviyorum sevmez olaydımmmmmmm

canım benm allah sanada bir an önce nasip eder inş ve bizi bu illettten igrendiriri.

bende aynı seyleri cok düşündüm ve hala da kendi kendimi dülşünmekten alamıyrm bişi oursa bu cahilligin bedelini azabını nasıl öderim die ama cok zor duurumda oldguum için bırakamasam da en azından azaltarak bir nebze b,şiler yapamya calısıyrm işde

ne kadar güzel allah bizede nasip eder inş canım ya

Sigara tiryakilerinin sığındığı tek bahane sinirdir. "İçmezsem sinir yapıyor". İnan sigara içmen sinirli halinden çok daha fazla zarar veriyor bebeğine.

ben sizi yorumlarınızdan tanıyorum.sert,sivri,haksızlığa asla tahammül edemeyen,lafını esirgemeyen,mantık çerçevesinde düşünebilen....bir çok yorumunuzu seviyorum düşüncelerime tercüman oluyorsunuz.
bu konunun sahibi olduğunuzu görünce çok şaşırdım.yorumlarınızla bu konuyu nasıl bağdaştırıp şaşırdım onuda bilmiyorum:)))

lütfen yapmayın.azaltma falan değil.kesinlikle içmeyin.onun orada dumanla boğulduğunu ve nefes alamadığını düşünün.o size bağlı.siz ne yaşarsanız o da onu yaşıyor.eğer devam ederseniz doğduktan sonra sürekli hastalanan bir bebeğiniz olabilir.umarım olmaz, çok sağlıklı olur tek temennim o siz ve bebeğiniz için.ama şunu bilin ki içen ve içmeyen annenin bebeğinin sağlığı bir olmaz.

bağışıklık sistemi olmayacak bebeğinizin.sürekli sigara kullanan annelerin bebeklerinin bu yüzden çok çabuk hastalandığını söylüyor doktorlar.ona zarar vermeyin lütfen.

Sigara tiryakilerinin sığındığı tek bahane sinirdir. "İçmezsem sinir yapıyor". İnan sigara içmen sinirli halinden çok daha fazla zarar veriyor bebeğine.

bende bir türlü anlamıyorum ,,, arkadaşım kimse durup dururken ayy bi sigara yakim bebeğede iyi gelir diye sigara içmiyor...
sigara içmemek bazen sinirde yapar,, gece 2 lerde büfede aratır,, uyuyamamada yapar ,, bu bahane değil... hiç başlanmasaydı tabi en güzeli olurdu ama adı üstünde tiryaki çekmeyen bilmez.. inşallah tüm hamileler ve tüm içenler tiksinir bu illettende içemez inşallah :)))

Ben de senin gibiydim drum 5 tane verdi çocuklarımda bişey yok ama olmayacağı anlamına gelmiyo yarım falan iç at sende strese girmek bebek için daha zararlı dedi bana dr um:/

Sigaranın verdiği zarar öyle hemen anlaşılmaz.
Özellikle ilk çocukluk yıllarında ve toplumsal hayata ilk karışıldığı zamanlarda (okul,kreş vs.)
ortaya çıkar.
Sık hasta olmak, astım, alerji gibi bağışıklık sisteminin zayıflamasından kaynaklı hastalıklarla kendini gösterir. Ailenin korumacı etkisi kalktığında bunlarla karşılaşılır.
Yani sigara içtim ama çok şükür bebeğim sağlıklı oldu demek için çocukluk evresinin geçmesi beklenmelidir.
Ben de sigara kullanıyorum.Yoksunluk hissini ne demek olduğunu iyi bilirim.
Hamileliğim ve emzirme sürem boyunca 15 ay içmedim.
Bu konuyu ne kadar kişisel gündeminizde tutarsanız, bırakmanız o kadar zorlaşacak, bahaneleriniz o kadar artacaktır.
Sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmenizi diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…