Bende sigara içiyordum.Hamile kaldığımı öğrendiğim gün bıraktım ve oğlum 1 yaşına girene kadar içmedim.Sonra tek tek derken yine başladım.Ama ben irademe çok güveniyorum bu konuda.herşey beyinde bitiyor.İçmeyeceğim dedimmi içmiyorum hiçte strese falan girmiyorum.Hamileliğim boyuncada sigaradan tiksinmedimde canımda istemedi böyle bir durum oldu bende.Hamileliğinde s,gara içen arkadaşlarımda oldu.Yan etkileri zararları muhakkak oluyor bebeğe.Bunu hepimiz biliyoruz.O tertemiz bedene zarar vermeye onu kirletmeye hakkımız yok.Biz anneyiz.Annelik fedakarlık demek.Böyle düşünün.Yok içmeyince stres oluyorum bebeğime zarar veriyorum falan geçin bunları kandırmayın kendinizi.Tiryakiyim anlayamazsınız beni demeyin.Bende tiryakiydim çünkü.Ama bebeğim herşeyden önce gelir.Doğumdan sonrada eğer sigara içecekseniz sakın bebeğinizi emzirmeyin.Doktorum öyle söylemişti.Sigara içeceksen emzirme daha iyi.Mamayla büyüsün.Yani nereden baksan bebek olunca 2 sene sigara hayatından çıkıyor hamileliğide dahil edersek.İnşallah bırakırsınız bir an önce.Öyle azaltmayla falan olmaz bu iş.Günde 1-2 derken bir bakarsınız 6-7 aylık olmuşsunuz.Eee ne kalıyor geriye>?Zaten yeterince zarar görmüş oluyor bebek.Birden bırakın tam anlamıyla bırakın.Bol bol kitap okuyun yürüyüş yapın meyve yiyin onun yerine.Stres falan kalmaz alışırsınız.Sağlıklı doğumlar dilerim.