Hamileliginde Sigara Icenler Var miydi?

Bende sigara içiyordum.Hamile kaldığımı öğrendiğim gün bıraktım ve oğlum 1 yaşına girene kadar içmedim.Sonra tek tek derken yine başladım.Ama ben irademe çok güveniyorum bu konuda.herşey beyinde bitiyor.İçmeyeceğim dedimmi içmiyorum hiçte strese falan girmiyorum.Hamileliğim boyuncada sigaradan tiksinmedimde canımda istemedi böyle bir durum oldu bende.Hamileliğinde s,gara içen arkadaşlarımda oldu.Yan etkileri zararları muhakkak oluyor bebeğe.Bunu hepimiz biliyoruz.O tertemiz bedene zarar vermeye onu kirletmeye hakkımız yok.Biz anneyiz.Annelik fedakarlık demek.Böyle düşünün.Yok içmeyince stres oluyorum bebeğime zarar veriyorum falan geçin bunları kandırmayın kendinizi.Tiryakiyim anlayamazsınız beni demeyin.Bende tiryakiydim çünkü.Ama bebeğim herşeyden önce gelir.Doğumdan sonrada eğer sigara içecekseniz sakın bebeğinizi emzirmeyin.Doktorum öyle söylemişti.Sigara içeceksen emzirme daha iyi.Mamayla büyüsün.Yani nereden baksan bebek olunca 2 sene sigara hayatından çıkıyor hamileliğide dahil edersek.İnşallah bırakırsınız bir an önce.Öyle azaltmayla falan olmaz bu iş.Günde 1-2 derken bir bakarsınız 6-7 aylık olmuşsunuz.Eee ne kalıyor geriye>?Zaten yeterince zarar görmüş oluyor bebek.Birden bırakın tam anlamıyla bırakın.Bol bol kitap okuyun yürüyüş yapın meyve yiyin onun yerine.Stres falan kalmaz alışırsınız.Sağlıklı doğumlar dilerim.

bende bir türlü anlamıyorum ,,, arkadaşım kimse durup dururken ayy bi sigara yakim bebeğede iyi gelir diye sigara içmiyor...
sigara içmemek bazen sinirde yapar,, gece 2 lerde büfede aratır,, uyuyamamada yapar ,, bu bahane değil... hiç başlanmasaydı tabi en güzeli olurdu ama adı üstünde tiryaki çekmeyen bilmez.. inşallah tüm hamileler ve tüm içenler tiksinir bu illettende içemez inşallah :)))

Çeken çok kişi tanıyorum, 20-25 seneden sonra bırakanları biliyorum, hamile olduğunu öğrendiği an tak diye bırakanı sonra yine başlayanları da biliyorum, kendimde bıraktım, nasıl sinir yaptığını da biliyorum hiç merak etmeyin. -ki sinirli bir yapım vardır benim cinnet geçirmem lazımdı o zaman-
Ama sigarayı bıraktığı için oluşan sinir yüzünden katil olan duymadım, ulaşabilmek için büfelerin camını penceresini indireni de duymadım, eroin mi bu kriz mi geçirtiyor, abartmayın sinirli oluyorsunuz vücud nikotinden arındıkça o da zamanla geçiyor. Her şey kafada bitiyor.

cnm benm hayırlı olsun daha yeni evlilik haberini okumuştuk:) ben 7.5 aya kadar içemedim hiç bulantıdan tiksintidenn aman yarabbim birdaha içemem gibi geldi...baktım cnm cekiyor oturup ağlıyorum tabakları felan kırdım sinirden:) gittim dr a dedim böyle böyle olan kocama oluyor dedim bu halin daha kötü dedi....suanda günde 5 tane içiyorum ama nasıl yemekten sonra yada kahveyle felan yakıyorum 3-4 fırt cekip atıyorum ıslatıyorum kültabagınıki içmiyim diye birde saatler belirledim cok sık aralık verirsen daha cok iciyorsun ben kendimce böyle bir önlem aldım...zararı elbette var ama ben seni anlıyorum.....

Çeken çok kişi tanıyorum, 20-25 seneden sonra bırakanları biliyorum, hamile olduğunu öğrendiği an tak diye bırakanı sonra yine başlayanları da biliyorum, kendimde bıraktım, nasıl sinir yaptığını da biliyorum hiç merak etmeyin. -ki sinirli bir yapım vardır benim cinnet geçirmem lazımdı o zaman-
Ama sigarayı bıraktığı için oluşan sinir yüzünden katil olan duymadım, ulaşabilmek için büfelerin camını penceresini indireni de duymadım, eroin mi bu kriz mi geçirtiyor, abartmayın sinirli oluyorsunuz vücud nikotinden arındıkça o da zamanla geçiyor. Her şey kafada bitiyor.

herkes aynı olacak diye birşey yok ,,siz öylesiniz diye herkes öyle olmak zorunda değil...
benim bünyeme çok sinir yapıyor mesela tabi benim anlattığım büfe aramak cam çerçeve indirmek değil ....
en küçük şeylerden kavga çıkarmak,,ağlamak vs. vs.
ama zaten burdaki sorun mesela planlı bir gebelik olmadan hamile kalanlar daha çok zorlanıyor ,,bazıları hemen bırakabiliyor bazıları bırakamıyor herkesin iradesi farklı ,,,
temenim hiç kimsenin içmemesi ....

şöyle düşünelim.bir çocuk düşünün.diyelim ki bir yaşında.eline sigara verelim ve yakalım.çocuk içsin.ve izleyelim.
bir anne olarak bunu yaparmısınız? ya da şahit olsanız böyle bir duruma (çocuk sizin olmasada) izin verirmisiniz?

burda böyle bir konu açılsa kıyamet kopar.neler yazılır.en başta siz yazmazmısınız en ağır yorumu?ben yazmazmıyım?yazarım.
peki şimdi ne fark var?bence çok fark yok.hatta hiç fark yok.
ısrarla söylüyorum yapmayın.sigara sizden daha güçlü olmasın.sizi esir almasına izin vermeyin.

Bazı arkadaşlar çok rahat yazmış ama düşer düşürürsün gibi kelimeler yerine
Bebeğe zarar verirsin, gibi kelimeler tercih edilmeli
Davranışsal konularla ilgili çok sert eleştiriler yapıyoruz bende dahil
Fakat bu sağlık, bir can, çok hassas bi konu....

benim yeğenim içti hamileliği boyunca, ben çok acıyordum o bebeğe de anneye de, Allah size emante verdiyse o canları, iyi korumak lazım, yeğenimizin bebeği şimdi 6 aylık oldu ama kafası anormal şekilde küçük, sık sık doktor takibine gidiyor, ve yeğenimizi uyarılarınız dinelemdiğim için çok pişamnım diyor, ne kendinize ne bebeğinize eziyet çektirmeyind erim ben. herkeste olacak diye bir kaide yok ama olma ihtimalkini asla unutmayın derim.

birde şu konuyla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum...avatar resimlerine sigara resimleri koyanlar varya ben içmicem diye epey mücadele ettim ve bu dönemde o resimler beni mahvettiii..bu bağımlılık sonuçta kimi bağımlı olur kimi bırakır herkesin bünyesi farklıdır..... lütfen şu sigaralı avatarları kaldırın kızlarrr....tv de bile kaldırıldı cünkü bir dizide bir kişi sigara yakınca bilmemkaç milyon kişi aynı anda sigara alıyormuş eline...eşşeğin aklına karpuz kabugu sokmayın :emir_bebek:

eşimde sigara tiryakisi bu nedenle seni anlayabiliyorum sigarayı birdenbire bırakmak zordur ama mümkün olduğunca az içmeye çalış canım zamanla bırakırsın umarım :31:irade meselesi aslında önce kafanda bitir sonra gerisi gelir:40:

birde şu konuyla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum...avatar resimlerine sigara resimleri koyanlar varya ben içmicem diye epey mücadele ettim ve bu dönemde o resimler beni mahvettiii..bu bağımlılık sonuçta kimi bağımlı olur kimi bırakır herkesin bünyesi farklıdır..... lütfen şu sigaralı avatarları kaldırın kızlarrr....tv de bile kaldırıldı cünkü bir dizide bir kişi sigara yakınca bilmemkaç milyon kişi aynı anda sigara alıyormuş eline...eşşeğin aklına karpuz kabugu sokmayın :emir_bebek:

kesinlikle katılıyorum.

aaa hayırlı olsun bebeğin mervosh , allah analı babalı büyütsün.. sağlıkla inşallah..
annem de kız kardeşime hamileyken bırakmadı sigarayı, içti.. kız kardeşim 18 yaşında ve hayatında hastaneye gitmeden geçirdiği bir hafta yok.. bünyesi o kadar zayıf ki..
üfürükten nem kapar garibim.. ben bunun sebebini anneme bağlıyorum, bilemiyorum
ben de günde 1 paket içiyorum ,biliyorum söylemesi kolay ama içme ya, bırak lanet olsun, evladın var işin ucunda..canın istediğinde kendi kendini telkin et..

aynen canım sölediklerine katılıyorum .. neydi o ya hele kurtlar vadisinde o polat içtikçe içesim gelirdi elindedn de düşmüyor ki melet ...
ve insan görünce daha çok içesi geliyor sigarayı hatırlatacak herşeyden uzak durmak gerek ... :ssz: ( örneğin bu ) :53:

herkes aynı olacak diye birşey yok ,,siz öylesiniz diye herkes öyle olmak zorunda değil...
benim bünyeme çok sinir yapıyor mesela
tabi benim anlattığım büfe aramak cam çerçeve indirmek değil ....
en küçük şeylerden kavga çıkarmak,,ağlamak vs. vs.
ama zaten burdaki sorun mesela planlı bir gebelik olmadan hamile kalanlar daha çok zorlanıyor ,,bazıları hemen bırakabiliyor bazıları bırakamıyor herkesin iradesi farklı ,,,
temenim hiç kimsenin içmemesi ....

Tahmin ettiğim cevabı verdin. Çünkü bu lafı kendimde söyleyip çok kez tekrar başlamışımdır. Dediğim gibi her şey kafada bitiyor.

Son düzenleme:
konuyu açan arkadaşımız içmek zararlımı yazmamış ki arkadaşlar içen varmı diye yazmışşş...zararlı oldugunu elbette biliyor bırak içme demk motive ediyor sanıyorsunuz ama ben cok mücadele ettim öyle olmuyor o iş.....elbette zararlı oda biliyor birde mesaj yazanları eleştirmeyin lütfen hep aynı şey oluyor kimse ben içiyorum diyemiyor herkes hep herkesin verdiği cevabı vermek zorunda değil lütfen biraz daha gerçekçi olalım

aynen canım sölediklerine katılıyorum .. neydi o ya hele kurtlar vadisinde o polat içtikçe içesim gelirdi elindedn de düşmüyor ki melet ...
ve insan görünce daha çok içesi geliyor sigarayı hatırlatacak herşeyden uzak durmak gerek ... :ssz: ( örneğin bu ) :53:

aynen katılıyorum sana ama işte eminim bu söylediklerimiz bile bir çok kişiye mantıksız gelecek:)

merwosh tebrik ederim öncelikle:49:
ben de sigara içerdim hamileliğimden önce, 6.haftada sigara lafını duymaya bile tahammülüm yoktu,inanılmaz tiksinmiştim, insallah sana da oyle olur, kaç haftalıksın?
ben tiksinmeyi beklemeyip bıraktım orası ayrı, bırakmalısın canım düşük kilo ve prematüre doğumun çok ötesinde zararları:19:

kendim de ciddi sigara tiryakisiydim 5.hafta bıraktım öğrendiğimde...
sadece kurtulman için bir tavsiyede bulunabilirim.
bu tamamen beyinde biten bişey olduğu için elini sürekli göbeğine götür..
ağız alışkanlığını da çubuk kraker ve bademle oyalamaya çalış derim.
bende çok işe yaradı..
şuan içiyor musun desen evet doğumdan 3 ay sonra (emziremedim bebeğimi hiç) içtim.
şimdi de tek tük içiyorum..
belki geri dönmezsin sigaraya inşallah tabi..
hamileliği boyunca sigara içen 3 kişi tanıdım,
1.sinde bebeğinde bronşit ve astım var.
2.sinde bebeğin dişleri bir türlü düzelmiyor hem sarı ve çürük (bu hamilelikte alınan bir ilaçla da oluyor ama adını unuttum)
3.sünde bebek şimdi 6 yaşında ve gelişimi hep arkadan geliyor cılız ve kilo alamıyor. (doktor sigaradan olduğunu söyledi)

umarım içmezsin..
bebişin sağlıklı ve hayırlı olsun.
:emir_bebek:

Tahmin ettiğim cevabı verdin. Çünkü bu lafı kendimde söyleyip çok kez tekrar başlamışımdır. Dediğim gibi her şey kafada bitiyor.

tahmin edip etmediğini bilemem ben yaşadığım şeyin cevabını verdim...bu sana göre bir bahane olabilir ama asıl işte bu sorun çözülürse bu iş biter yoksa ,, tüh kaka eee le bu bitmez,, bende hamileyken burdan bakardım acaba kullanan var mı diye ,, burda bu konuyu açan arkadaşın motive olup bunu bırakabileceğine inanmasına ihtiyacı var yoksa zararlı olduğunu kendiside biliyordur...
ve yine söylüyorum inşallah herkes tiksinirde bu meleti içemez inşallah ......

Tam 6 yıl boyunca sigara içtim başladığımda üniverste 3.sınıfa yeni geçmiştim öyle çok seviyordumki yok bırakamam asla yemeklerden sonra naparım boşluğa düşerim filan diyordum sonra eşimle sözlendik ertesigün babam bei karşısına aldı ve dediki:' bak kızım yarın birgün evlenirsiniz çocuk istersiniz çocuğunuz olmaz doktora gidersiniz ve sigara yüzünden senden kaynaklı olmadığını/olmayacağını öğrenirsiniz o zaman ne yapıcaksın derhal boşan onu bundan mahrum edemezsin' dedi.. Çok değil bir hafta sonra tiksinerek midem bulanarak bıraktım. 23 temmuzda 2 yılım bitecek 3.yılıma gireceğim. Ben ilerde doğurup doğurmayacağım belli olmayan bir bebek için 2 yıl önce bıraktım şimdi folik asite başladım 3 ay kullanıp bebek sahibi olmayı Allahın izniyle planlıyorum.. Ben bunu yıllar önceden bıraktıysam sen dğnyanın en değerli varlığın için şuan ırakmalısın bence.. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım..

Bol bol greyfurt suyu ic. Icinde nikotin olan yiyeceklerin basinda geliyormus. Sigarayi dayim greyfurt suyu ice ice birakti. Belki azda olsa yardimci olur :-)

Back
X