Hamilelik-Bulantı ve Misafir Ağırlama

TersAlfabe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
1.117
215
123
Merhaba Hanımlar,

9 haftalık hamileyim, o kadar yoğun bulantı yaşıyorum ki 2,5 kilo verdim hamile kaldığımdan beri. Çalışıyorum ve hem işyerinde hem evde kusmaktan harap düştüm. Evim kokuyor bana, herşey kokuyor. Hamilelikten önce yemek blogu açan ben, şu an buzdolabının kapağını açamıyorum o derece düşünün. Dolayısıyla işten gelince ben pert; iki seksen yatıp kolumu kaldıramıyorum.

Hal böyle iken evlendiğimizden beri gelmeyen tanıdıklarımız cümbür cemaat bize gelmek istediklerini söylemişler. Tahminen en az 6-7 kişi gelirler. Henüz gelin gelmeyin demedik çünkü ağırlayamam gibime geliyor. Hamile olduğumu da bilmiyorlar.

Gelmeyin desek ayıp olacak gibi. Gelin desek rezil durumdayım. Bu ara annem bana destek için bizimle kalıyor, bütün yükü ona yüklemek de istemem. Misafirler varken kusarsam sürekli? Geç vakte kadar otururlar şimdi, ben 8-9 gibi devrilip yerimden kalkamıyorum.

Bu durumda misafir ağırlayan oldu mu hiç, ne yapabilirim? Tüm maharetlerimi göstermek istediğim bir gruptu bu kişiler, şimdi alelade ağırlarsam içimde kalır.

Valla benimde bulantin aynı sizinkide gibiydi hatta daha fazlaydı.biz herkezi reddettik.hastayım sonra çağıralım dedik.

Halden anlayan bir grupsa ertelemeyin bence gelsinler. Hamilesiniz sonuçta sizden çok bir şey beklemezler

ya gelmeyin deyin, ya da buyur edin, hazırlık yapmayın, dışarıdan alın, anneniz ve eşiniz günlük temizlik yapsınlar olsun bitsin.

bir de açık büfe tarzı ikramlıkları salona koyarsanız misafir zamanında da rahat edersiniz.

benim bahanem de beceriksizlik, ben yukarıdakileri yapıyorum eşimle. Çayımı da termosa koyuyorum, getiriyorum salona, hem çocuk sebebiyle güvenli oluyor hem de pratik.

Sağlığınızdan önemli mi rahatsızım başka zamana Şuan uygun değilim falan deyin.
Başlığı görünce de misafir geldi misafirlerin üstüne kustunuz sandım

Hamile oldugunuzu soylediyseniz kabul etmeme sebebinizi anlayisla krsilayacaklardir.
Bu durumda hic kendinizi harap etmeyin.
Gebelikten oturu cok hassasim sizi istedigim gibi agirlayamazsam cok uzulurum demeniz yeterli bence

Evet, o haftalardayken 16 kişilik bir misafir grubu ağırladım fakat mide bulantım yoktu.
Koku hassasiyetim üst sınırda olmasına rağmen, burnumu tıkayıp 3 gün hazırlık yaptım, kokulardan istifra ettim saatte bir, öldüm bittim resmen.
Keşke 4.ayda kabul etseymişim diyorum şimdi kendime.
Ev içinde enerjim tavan durumda, 2 ay tost yapamadığım için eşim gelene kadar saatlerce aç bekleyen ben, şimdi hergün börek çörek kek yapıyor hale geldim.
Siz de öyle yapın, bu döneminizin geçmesini bekleyin.
Alınacak, kırılacak bir şey yok bu durumda, ha 2 ay sonra ha şimdi.
Eğer normal insanlar ise zaten hamileliğinizin başı olduğunu belirtirseniz, kendileri vazgeçerler.

Yaklaşık 2-3 hafta sonra mide bulantın hafifler diye düşünüyorum. Hastayım deyip erteleyebilirsin.
Aslına bakarsan madem annen seninle yemeği ona yaptır çıksın aradan derim. Yaşamayan bilmez gerçekten çok beter bir his. Ama o gün biraz sık dişini annenden iste bitsin gitsin.

Benimde aynıydı üstelik ben çalışmıyordum bile ama yerimden kalkacak halim yoktu ve sürekli kusuyodum valla hiç misafir ağırlamadım o dönemde zaten kötüydüm bide misafirle uğraşamazdım eşim gelmek isteyenlere 4 aydan sonra gelin eşim çok kötü sürekli midesi bulanıyor diyodu herkeste anlayışla kabul ediyordu

Ne olacak ki
Bulantın varsa gider lavaboya kusarsın
Annen de varmış, hem oturur hem ağırlar işte

Mecbur değilsin kendi kendilerini davet ettirmişler ustelik

İstemiyorsan, çağırma.

Sağlığınızdan önemli mi rahatsızım başka zamana Şuan uygun değilim falan deyin.
Başlığı görünce de misafir geldi misafirlerin üstüne kustunuz sandım

Gelmeyin de
Bu ne yuzsuzluk ya aloo biz size gelcez
Gelmeyin efendim gelmeyin

Ben de aynen böyle düşünüyorum, çok da sevdiğim bir grup değil aslına bakarsanız. Bizim evlilik sürecimizde bizi kırdılar ve abuk subuk tavırlar takındılar.

Ama bir yandan da annem varken aradan çıksın istedim, bir daha da gelmesinler

Sonuç olarak hamileliğimi söylemeye karar verdik, gündüz ağırlıycaz pek bişey beklemesinler börek çörek çay tamam

9 ay kustum ben ne kötü bi şey olduğunu çooook iyi anlarım:S ben anneme gelen 20ye yakın gün arkadaşlarını kolonyayla ağıramıştım bana o iyi geliyordu.içeri girip sürekli limon kolonyasını peçeteye döküp kokluyordum. 6-7 kişi çok değil sanki ama hamileyken zor tabi.iki seçenek var ya hazır alıp eşinden yardım isteyeceksin ya da dişim ağrıyor vs. gibi bi bahane bul.

Ayni ekip 9 ay sonra da bebek gormeye gelecek yalniz onu unutmatecrube ile sabit, ben olsam simdi cagirmam annene yazik kadin bir de hizmet edecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…