Hamilelik-Cinsiyet Belirleme-İkiz İçin Ne Yapmalı

BadeGold

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mart 2020
29
26
38
Bebeğim anne karnında kilo alsın istiyorsanız;

Kaşar peynir. Muz. Kivi. Bulgur pilavı. Kuru üzüm. Elma. Haşlanmış yumurta. Ceviz. Son haftalara gelirken 35ten sonra çikolatalı tatlılar yiyebilirsiniz ki müthiş kilo aldırıyor bebeğe.
Not: Normal doğum istiyorsanız şekerli yiyecekler yememelisiniz.

Hamileyken kesinlikle yenmemesi gereken yiyecekler;

Midye kesinlikle yasak. Derin su balıkları. Balık ile ilgili olarak sadece yenilebilir balıkları söylemek daha iyi olur sanırım sardalya hamsi ve alabalık harici balıklar yenmemeli.

Bebeğim zeki olsun istiyorsanız;

Bol bol ceviz ve günde en az iki elma. Kırmızı veya yeşil elma farketmez. Elma vücuttan toksinleri atmayı sağlar ve temiz kan dolaşımına yardımcı olur.

Bebeğim güzel yüzlü olsun istiyorsanız;

Özellikle ilk 3 aylık dönemde ve hamilelik boyunca bol bol ayva yemelisiniz.

Burda sık sorulan başka sorular da oluyordu.

Bebeğim kız olsun istiyorsanız;

Bebeğim erkek olsun istiyorsanız;

.

Son düzenleme:
İlk gebelikte;

Kanama normaldir. Bunun adı yerleşme kanamasıdır. Kanama çok olursa hemen panik yapılmamalı. Çok şiddetli kanamalarda düşük hemen gerçekleşmez. Yine de doktora görünmekte fayda vardır. Muhtemelen progestan diye bir ilaç verilerek düşük engellenir.

Kasıklarda sancı normaldir. Döllenme gerçekleşiyor demektir. Sancı 1 hafta sürebilir. Daha sonra geçer. Çok şiddetlenirse doktora görünüp içinizi rahatlatabilirsiniz.

Bel ağrısı yaşayabilirsiniz. 1 hafta kadar sürer ve daha sonra geçecektir.

Baş ağrısı normaldir. İlk belirtiler arasında yer alır. Lütfen ağrı kesici kullanmamaya özen gösterin.

Göğüs hassasiyeti normaldir.

Doymama hissi oluşabilir. Döllenme gerçekleştiği için sürekli açlık oluşabilir.

Gebelik ne zaman öğrenilir;

Gebelik son adet tarihi (sat) göre hesaplanır. Ve eğer gebeliğiniz tedavi ile oluştuysa bununla ilgili de İnternete "Gebelik hesaplama" yazarsanız istediğiniz cevaplara ulaşabilirsiniz. Normal gebelik, Embriyo transfer, Yumurta toplama, Tüp bebek seçenekleri mevcut.

Gebeliğinizi eczaneden alınan idrar test ile öğrenmek istiyorsanız adet gecikmesini beklemeniz gerekmektedir. İdrarda daha geç çıkar her zaman.
Kanda ise adete 5-6 gün kala öğrenilebilir.

Gebelik için döllenme oluşması ilişki tarihinden 20 gün sonra gerçekleşir. Ve yine öğrenmek için yukarıda bahsettiğim zamanları beklemek gerekir.

İkiz olması için ne yapmak gerekir;

İnfertilite tedavisinde kullanılan yumurta gelişim kalitesini arttırmak için kullanılan ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçlardan bazısı Femaradır. Femara adetin 3. Günü başlayarak günde iki sabah akşam aç veya tok farketmez 5 gün boyunca kullanılabilir.
Kız veya erkek bebek isteme durumuna göre yukarıda belirtilen günlerde ilişki sağlanabilir.

Çift yumurta ikizi veya üçüz gebelik oluşabilir. Eğer genlerinizde ikiz gebelik yoksa bu yöntem denenebilir.

Not: Riskleri vardır. Kist ve ciddi sorunlar oluşturabilir. Doktorunuza bu isteğinizi lütfen belirtiniz. Doktor kontrolünde kullanılması gereken ilaçlardır.

Evet ihtimal dahilinde.

Bu ihtimalin önüne geçmek için daha hafif bir yöntem denenebilir. İlaç tedavisi yerine bitkisel kürler uygulanabilir.

Kaşar peynir. Muz. Kivi. Bulgur pilavı. Kuru üzüm. Elma. Haşlanmış yumurta. Ceviz. Son haftalara gelirken 35ten sonra çikolatalı tatlılar yiyebilirsiniz ki müthiş kilo aldırıyor bebeğe.

Midye kesinlikle yasak. Derin su balıkları. Balık ile ilgili olarak sadece yenilebilir balıkları söylemek daha iyi olur sanırım sardalya hamsi ve alabalık harici balıklar yenmemeli.

Bol bol ceviz ve günde en az iki elma. Kırmızı veya yeşil elma farketmez. Elma vücuttan toksinleri atmayı sağlar ve temiz kan dolaşımına yardımcı olur.

Bebeğimin gece uykusu iyi olsun istiyorsanız;

Doğumun olduğu ilk gece mama verin sabaha kadar uyuyacaktır.

Bursa sık sorulan başka sorular da oluyordu.

Ovulasyon günü denilen yani yumurtlama günlerinde birleşme sağlanmalı.

Adetin bitiminde birleşme sağlanmalıdır. Adetiniz 6 gün sürüyorsa 7 ve 8. Günler birleşme sağlanmalı.

3 balik harici balık yenmemeliye katılmıyorum. Yenilebilir ama her balık degil. Ayrıca alabalık ta çiftlik baligi deniz balığı değil
Doğumun olduğu ilk gece mama verin ne kadarrr yanlış bir düşünce. Bebek emmeyi bırakır anne sütü alamazsa sarılık olur ve anne sütü varkwn niye mama verelim. Bebekler ilk dogduklarinda mideleri minicik 1 çay kaşığı su ile bile doyacak şekilde

Kız erkek belirleme konusu bende tuttu. Ben kız istiyodum ama kız için erkekte yazilanlarin yapilmasinin gerektigini sanıyodum öyle yaptım erkek oldu😂

Bebeğimin gece uykusu iyi olsun istiyorsanız;

Doğumun olduğu ilk gece mama verin sabaha kadar uyuyacaktır.

Bursa sık sorulan başka sorular da oluyordu.

Ovulasyon günü denilen yani yumurtlama günlerinde birleşme sağlanmalı.

Adetin bitiminde birleşme sağlanmalıdır. Adetiniz 6 gün sürüyorsa 7 ve 8. Günler birleşme sağlanmalı.

Ve rica ediyorum ilk gece mama verilirse uyur yazısını silin. Buna inanıp yapacak bebegini mamaya alıştıracak kafada bir sürü insan var

3 balik harici balık yenmemeliye katılmıyorum. Yenilebilir ama her balık degil. Ayrıca alabalık ta çiftlik baligi deniz balığı değil
Doğumun olduğu ilk gece mama verin ne kadarrr yanlış bir düşünce. Bebek emmeyi bırakır anne sütü alamazsa sarılık olur ve anne sütü varkwn niye mama verelim. Bebekler ilk dogduklarinda mideleri minicik 1 çay kaşığı su ile bile doyacak şekilde

Kız erkek belirleme konusu bende tuttu. Ben kız istiyodum ama kız için erkekte yazilanlarin yapilmasinin gerektigini sanıyodum öyle yaptım erkek oldu😂
Nasıl yani adet bitimi ilişkiyle mi erkek oldu yoksa yumurtlama günü mü?

Nasıl yani adet bitimi ilişkiyle mi erkek oldu yoksa yumurtlama günü mü?
Adet bitti( 6 gun suruyor benim) 7.gun iliskiye girmedim 8-10-12. Gunler iliski oldu. Yumurtlamada iliskiye girmedim. Ama yumurtlamadan sonra 2 kere daha oldu yumurtlama bitti diye dusunup girdm ama belki de o gunler tutmustur bilemem😂

Adet bitti( 6 gun suruyor benim) 7.gun iliskiye girmedim 8-10-12. Gunler iliski oldu. Yumurtlamada iliskiye girmedim. Ama yumurtlamadan sonra 2 kere daha oldu yumurtlama bitti diye dusunup girdm ama belki de o gunler tutmustur bilemem😂
Benim üç gün sürüyor o zaman hangi gün ilişki olmalı

Kız için yumurta catlamadan 2.5-3 gün öncesi,erkekte yum zamanı akıntının bol olduğu gün deniyor🤔

Bu konuyu görünce görümcem aklıma geldi. Geçen sene doğal yolla ikiz hamile kaldı. Üstelik ailede ikiz de yok. 2 oğlu vardı ve gitti aldırdı. Birileri aldırırken birilerinin ikiz istemesi dünyanın adaletsiz bir yer olduğunun göstergesi dimi?

Back
X