Hamilelik haftası nasıl hesaplanıyor?

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Arkadaşlar bu hesap nasıl yapılıyor anlamadım doktorların hesabina göre ilişkiden önce hamile kalmış oluyorum. :) Bana son adetimin ilk gününü sordu 1 eylül dedim. 7 haftalik hamilesin dedi. İyi de ilk adetimden bu yana zaten toplamda 7 hafta geçti ve ben adetliyken ilişkiye giremicegime göre şuan 3 4 haftalik hamile olmam gerekmiyor mu? Bir de bebek ultrason da 3 haftalik görünüyor. Doktor dedi ki geç yumurtlamissin o yüzden 3 haftalık görünüyor. Siz bu işten bir şey anladınız mı?

Canim o hamilelik hesaplama biraz degisiyor. Doktora gore :) ben evlendikten sonra hemen hamile kaldim doktor hesapladi 6haftalik gebelik var dedi bu mumkun degil ki 6hafta once dugunumden onceki haftaya dek geliyor dedim tip diliyle birseyler konustu kendimden suphe edecektim az kalsin

Bebek nasıl 3 haftalık görünüyor onu tam anlamadım, son adet tarihinden itibaren hesaplanır hamilelik yani yumurtlama veya döllenme de o süreçte oluyor aslında. Adet günü geçtikten sonra yani 4haftadan sonra görülebilir diye düşünüyorum, hiç o kadar erken görüldüğünü bilmiyorum.

Hahaha bende kendimden şüphe edicektim :) Ama şimdide ultrason da 3 haftalik görünüyor diyor oda saçma geldi çünkü 3 haftadan önce ilişki oldu. :)

İşte bende aslında oraya takıldım. Bebek çok küçük görünüyor hatta dış gebelikten falan şuphelenmislerdi bugünde gittim gayet normal gebeliğin 3 haftalik daha o yüzden küçük görünüyor geç yumurtlamissin dedi.

yumurtlama ve döllenmede o 6 haftanın içinde gerçekleşiyor, yani siz son adet tarihini takiben 2. veya 3. haftada yumurtlamış olmalısınız ve buna yakın döllenme gerçekleşmiştir ama öncesindeki 2,3 haftalık dönemde ekleniyor hamilelik süresi hesaplanırken.

İşte bende aslında oraya takıldım. Bebek çok küçük görünüyor hatta dış gebelikten falan şuphelenmislerdi bugünde gittim gayet normal gebeliğin 3 haftalik daha o yüzden küçük görünüyor geç yumurtlamissin dedi.
4. hamileliğini yaşayan biri olarak 3 haftalık gebelik ultrasonda nasıl görülüyor onu anlamadım.
Bende anlamadım

Evet bende de öyle oldu, benim son adet tarihimle hesapladığıma göre 10 gün geride çıktı haftası, geç yumurtladığım için öyle olmuş ki ben de zaten 30 günü aşar adet döngüleri. Şuan kesesi görünmüştür muhtemelen, inşallah bir iki haftaya kadar bebeği de görürsünüz. Ama sata (son adet tarihi) göre hesaplaması doğru doktorun, yumurtlamadan önce geçen 2,3 haftalık dilimi de ekliyorlar, o sırada yumurtlama ve döllenme yok ama gebelik sürecine dahil edilir. Sizinki geç döllenme olunca iyice kafalar karışıyor tabiki :) Hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Bende aynı şeyi yaşadım ))) eşimle aynı anda Dr a mümkün değil dedik )

Hayatım 3 haftalık gebelik ultrasonda görünmez mümkün değil, bence doktorunuzu değiştirin.
Ayrıca 3 haftalık gebeyseniz bebeğiniz daha 1. haftasında demektir.
Yani kadın hamileliğin 5. haftasını yaşarken bebek 3. haftadadır.
Ama tıbbi olarak bu 5 hafta olarak hesap ve ifade edilir.
Takvimde de gördüğünüz gibi 18 haftalık hamileyim ama 18 hafta önce adet dönemimdi.
Birde geç döllenme en fazla 1 hafta 10 gün gibi olduğunu söylüyor doktorlar. durumalr şüpheli görülüyor.
Biraz karışık oldu ama umarım analtabilmişimdir.

gebelik her zaman son adet tarihine göre hesaplanır,
yani siz 1 eylülde adet olup 15 eylülde ilişkiye girip 1 ekimde hamile olduğunuzu öğrendiğinizde 4+ haftalık gebe olarak işlem görürsünüz.

Bende aynı şeyi yaşadım ))) eşimle aynı anda Dr a mümkün değil dedik )
Hayir bir de bunu sen ben bilirizde buyukler anlamiyorlar 10haftalik hamileysem 4haftalik hamileyim diyordumetrafa yanlis anlamasinlar diye

Aaa acaba ben 5.haftamı yaşıyorum da bebek 3.haftada olduğu için öyle demiş olabilir mi ki?

Kimisi erken yumurtlar kimisi gec.. yani son adet tarihi ayni tarih olan iki kisinin bebeginin gelisimi farkli olabilir. Dollenme tarihi farkli olabilir..Tam olarak ne zaman hamile kaldigini bilemiycekleri icinde son adet tarihi baz alinir. Sana bu sekilde soyleyen kisi tip dilini kullanmamis.. sen gir bi gebelik hesaplama sitesine SAT ini yaz ona gore kac haftaliksin bak.. buarada bebegin dogum tarihinide bebegin gelisimine gore ilk haftalarda belirliyolar..

3 haftalik bebek ultrasonda gorunmez doktor hatali diyen arkadaşlar, konu sahibi karisik anlattigi icin yanılıyorsunuz. Bebek aslinda son adet tarihine gore 6 haftalik. 6 haftalik bir gebelik ultrasonda tabiiki gorunur. Doktorun 3 haftalik dediği sey yumurtlama tarihine gore olan kisim. Yani son adet tarihinin ustunden 6 hafta gecmis, bebek fizyolojik olarak 4 haftalik ama gec yumurtladiysan 3 haftalik olarak görünüyor olabilir demis.
Konu sahibi, gebe bir kadinin tibben yumurtlama zamani bilinemeyeceginden son adet tarihi esas alinarak gebelik haftasi hesaplanir ki hata olmasin diye. O yuzden bir gebelik 9 ay 10 gun denir. 0 10 gun tahminen ilk 2 haftaya denk gelir.

Canım yumurta oluşumun adetinin başlangıç tarihinde başlıyor.o yumurta da dollendigi zaman bebek oluyor.yani sonradan bebek olan yumurta 7 haftalık,adetinin ilk günü yani. Döllenmesi geç olmuş o yüzden 3 haftalık yani geç döllenme demiş .

3 haftalık gebelik görünmez. Ben 4 haftalıkken gitmiştim ve kese görünüyor bebek de oluşacak bunun içinde demişti doktorum. Doktorunuzu değiştirin.

Aaa acaba ben 5.haftamı yaşıyorum da bebek 3.haftada olduğu için öyle demiş olabilir mi ki?
Olamaz.
Doktorlar gebelik haftasını son adet tarihinin ilk gününü baz alarak hesap ederler, ve ona göre tüm tetkikler, takipler yapılır.
Geç döllenmeden şüphelenildiği durumlarda en fazla 10 gün ileri atarak hesap edilir.
Bu da doktorunuzun embriyo'yu gördükten sonraki hesaplamaları ile anlaşılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…